Reklama

Reklama

Šimon a Matúš

  • Československo Šimon a Matúš: Obchodníci s diamantmi (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodruhovia Šimon a Matúš dúfajú, že v Afrike ľahko zarobia peniaze, namiesto toho si ale narobia poriadne dlhy. Rozhodnú sa, že čierny kontinent opustia a počas úteku sa ukryjú v kláštore. Miestny farár si myslí, že sú to jeho noví pomocníci, misionári z Vatikánu. V kláštore sa cítia v bezpečí a stanú sa z nich otec Angostini a otec Compagnoni. V miestnom starožitníctve Šimona očarí socha Madony, osadená brúsenými sklíčkami. Socha je však súčasťou plánov nebezpečného mafiána Robinsona, ktorý chce sklíčka vymeniť za skutočné diamanty a prepašovať ich z krajiny. Šimon a Matúš netušia, že sa stali súčasťou Robinsonovho plánu. Ten im menom pápeža uloží, aby sa vrátili do Európy a šírili vieru medzi holandskými protestantmi. Majú vziať aj sochu Madony a odovzdať ju jeho priateľovi v Amsterdame. Na amsterdamskom letisku však nič netušiacich pašerákov odhalí jeden z colníkov. Keď na úteku Šimon a Matúš o diamanty prídu, nezostáva im teda nič iné, len rýchlo niekam zmiznúť... Napríklad späť do Afriky! (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (250)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Nevadi mi, ze to je vykradacka Spencera a Hilla aj ked ich charizmu ani zdaleka nedosahuju. Este tak kopia Spencera je celkom vydarena, ale kopia Hilla je strasne nevyrazna a ani chemia medzi nimi nefunguje tak dobre ako u originalnej dvojky. Zapletka je celkom v pohode, plná rôznych zamen a nedorozumeni. Horsie to je ale s humorom, ktory je na tej najprimitivnejsej detskej urovni. Zaporaci su uplne blbi a neustale o nieco zakopavaju alebo niekam padaju. To ma uz nebavi. Bitiek tu tiez nie je vela a choreograficky su uplne jednoduche s dôrazom na akoze vtipne facky. Snad jedina vec, ktora sa vyrovna originalu, je chytlavy hlavny hudobny motiv, ktory znova tak skoro nedostanem z hlavy. Takze snahu vyrovnat sa originalu ocenujem, ale na original to nema ani nahodou. 4/10. ()

Kubaso 

všetky recenzie používateľa

S prvním dílem (aspoň doufám, že tohle je ten druhý) se tenhle skutečně nedá srovnávat. Je mnohem svižnější a vtipnější, byť pár hluchých míst by se našlo, ty však nikdy netrvají dlouho. Je to sice evidentně lacinější (několik rvaček proběhne zcela mimo záběr), Paul Smith nemá Spencerovo charisma a Michael Coby Hillův kukuč, ale v tomhle filmu se zábavností můžou s originály bez uzardění měřit. A Dominic Barto je snad lepší, než kdy jindy. Hodně tu zřejmě zapracoval i přepychový český dabing. "BUUUM!!!" ()

Reklama

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Řekl bych, že o úroveň lepší, než jakejkoliv film s Hillem a Spencerem, se kterejma jsou tihle dva často zaměňovaní. "Ty mě ještě neznáš, ale až mě poznáš..." "Šéfe, můžu ho odbouchnout." "Tak tohle jsi neměl dělat." Morgan a jeho tik, chch, nebo "Dej sem týý... dýýamantýý...". "BUM!" To už jsou všechno klasické scény. Do toho hudba, která vám bude v hlavě hrát ještě dlouho... Ale už mě takovej typ filmů nebaví... ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Je to klon filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí jako vyšitý. Velmi podobná ústřední dvojice, podobné zápletky, situace, akce i humor. Naštěstí jde ale o povedený klon. Tedy alespoň v daném žánru je to ucházející oddechovka a ne propadák. Jako malému se mi to líbilo stejně jako právě Jestli se rozzlobíme, budeme zlí. Tady jsem ovšem neudělal tu chybu, že jsem si to pustil nyní jako dospělý znovu. To by možná šlo hodnocení také dolů. Takhle i díky ústřední chytlavé melodii nechávám tři hvězdy. ()

Petr.Kocfeld 

všetky recenzie používateľa

Dvojice dublérů zde jako velcí smolaři utíkají zločincům a spoustě malérů a taky zde tato dvojice čelí spoustě akce a porci napětí a také zde jsou skryti coby dva kněží v jistém italském klášteře.Dávám tomuto filmu 80 procent a 4 hvězdy.Tento snímek si mě docela získal a tento snímek je opravdu výborný. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (6)

  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama