Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Veľká Británia Jason and the Argonauts
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (116)

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Na triky bohatí film avšak neviem.. nechcem mudrovať ale pri niektorých scénach som mal pocit že tam bolo "naplácané" príliš veľa a pri iných som mal zase pocit že to mohli bez problému rozvinúť. Súboj Titanov sa mi z tohoto hľadiska zdá byť lepší ale je zase o 20 rokov mladší čo takisto robí veľa. Dalo sa na to pozrieť v pohode a nenudil som sa pri takýchto filmov by som čakal oveľa dlhšiu stopáž 100 minút to je v pohode. Vrchol filmu je záverečný súboj kostlivcov to bolo teda poriadne premakané. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Jako malej jsem měl tenhle film nahranej na videokazetě z televize a pořád dokola na něj koukal. No a jako velkej jsem nedávno přečetl práce od Michaela Granta (Zrození Řecka a Klasické Řecko), kde je samozřejmě prostor věnován také řecké mytologii a divadelním tragédiím a tedy logicky i příběhu Jasona, a tak jsem se rozhodl opět si tuto klasiku pustit a nostalgicky zavzpomínat :-) Co se týče vizuální stránky, tak ta je bezpochyby za 5* - kostýmy a kulisy super, no a triky nepůsobí nijak zastarale a vypadají líp než kdejaké dnešní počítařové trikové origie. Např. ani kostlivci ani velký bronzový muž nebo hydra nepůsobí ani v nejmenším úsměvně ... naopak docela uvěřitelně. Příběh samotný už tak silný není ... prostě standardní heroická plavba s několika nástrahami, souboji, zrádcem, krásnou dívkou a zlými králi. Velká škoda, že film postrádá druhý díl a příběh tohoto Jasona tak zůstane otevřený. ()

Reklama

Babous 

všetky recenzie používateľa

Efekty jsou krásné, z dnešního pohledu vážně kouzelné, ale ony - a bohužel celý film - příšerně zestárly. Příběh je zdlouhavý, všechny postavy vypadají prakticky stejně a mýtus o Jásonovi a Argonautech je kvůli stopáži seškrtán na pár zastávek: Talos, harpyje, skály, hydra, kostlivci. Bez jakýchkoliv bližších vysvětlení, hloubky nebo nedej bože (tady spíše bohové) nějakou psychologii/motivaci postav. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tak pre kazdeho cloveka je nejaky film zasadny. Uznavam, ze pre trendovych chudakov co ficia na Blbowoode su kulty vsetky 3 Tchory, pre dalsieho - a nie je ich malo - je kult Forrest Žump, pre dakoho skor The Great Escape 1963, kleopatra 1963. Jo a pozeram ze z rovnakeho roku su aj jason a Argonauti. Super su suboje s obludami, ktore pochadzaju z grecko - rimskej mykologie : 100 % ()

PKD 

všetky recenzie používateľa

,,Nejlépe slouží bohům ti, kteří je nejméně potřebují´´. Zeus. A pak (i když tím poněkud znehodnocuji vážnost citátu, ale nemůžu si pomoct) se mi ihned vybaví výkřik strýčka Skrblíka... ,,To je moje Rouno! Poctivě jsem si ho ukrad!´´ ;-))) Můj top jest samoz. Talos (není totožný s onou planetou z STTOS:) Poseidon, vynořující se z vody, na to nemají Titáni ani omylem a lodní socha Atheny (mrkací, což bylo poněkud horrorové) umístěná proti zvyklosti na zádi. Ta se výtvarníkům povedla. Na co jsem si ale zatím nezvykl (dosud jsem to znal jen v cz) jak angláni vyslovují Jásona/Iásóna jako Džejsna, což mi celý děj ewokovalo postavu zcela jiného žánru a jiných atributů.;-) P.s. ovšem ta absence pořádného zakončení je k vzteku. A pt. II by stejně nebyla, když se film ani nezaplatil. :( ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (17)

  • Interiérové scény sa nakrúcali v rímskych štúdiách Safa Palatino, zatiaľčo exteriéry väčšinou neďaleko prímorskej dediny Palinuro južne od Neapola. (curunir)
  • Ray Harryhausen považuje Jásona a Argonautov za svoj najlepší film. (curunir)
  • Sedmihlavá Hydra a její animace pomocí techniky stop-motion byla pravděpodobně nejsložitějším samostatným stvořením, na kterém kdy Ray Harryhausen pracoval. Sám k tomu poznamenal: „Někdy jsem zapomněl, zda má tahle hlava jít dopředu nebo dozadu, a tahle směrem nahoru nebo dolů. A spousty dalších potíží s ostatními hlavami, bylo to docela matoucí." (ondradvori)

Súvisiace novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (viac)

Reklama

Reklama