Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(séria)
Trailer 3
USA / Poľsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (226)

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"If I have to choose between one evil and another, then I prefer not to choose at all." _____________ Strašne rád by som tomu dal aspoň o jednu hviezdu viac, ale ja proste nemôžem... Úvodné epizódy boli síce veľmi slušné, atmosférou mi miestami aspoň trochu pripomínali knižnú sériu a dokonca aj Henry Cavill si to dáva na pána a podáva skutočne solídny výkon, pri ktorom som mu toho Geralta naozaj veril... Avšak s knihami sa to naozaj nedá porovnávať... Nikto iný spomedzi hercov ma už nedokázal osloviť tak ako on – predstaviteľky Ciri a Yennefer boli celkom priemerné (no nie úplne hrozné) a mohli byť vybraté oveľa lepšie... To isté môžem povedať aj o spracovaní príšer a vlastne aj o CGI ako takom – miestami je to naozaj bieda (napríklad taký drak v šiestej epizóde mi prišiel hrozne vtipný 😂) a vidno, že o trochu vyšší rozpočet určite neuškodil... Okrem toho, oproti knihám je to miestami aj mierne uponáhľané a inokedy zase až moc pomalé a zdĺhavé... Veci, ktoré sa od kníh líšili úplne najviac radšej ani nekomentujem (napr. to, že Geralt má iba jeden meč alebo to, že sa neúspešné študentky Arethusy menili na úhory...). Avšak prvá, tretia (poviedka s Wyzimskou strigou je jednou z mojich najobľúbenejších) a štvrtá časť boli naozaj parádne a skutočne som si ich užil. Ak by Zaklínačské knihy neboli mojou srdcovkou, tak by som určite dal prvej sérii aspoň tie štyri hviezdy... Takto dávam iba 6,5 zaklínačských elixírov z 10... PS: Marigoldova skladba je perfektná! ()

Cheeter 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Beru první sérii jako takový rozjezd toho zajímavějšího, co přijde. Jsem rád, že Zaklínač dostal takovýto prostor a konečně ho vidíme. Původní polský seriál jsem neviděl a asi to už neplánuji. Trochu jsem se bál hereckého obsazení, Superman jako Geralt a pak dost neznámých herců. GoT nás naučil, že herci nemusí být nutně známý, aby to bylo dobré. A to se potvrdilo i tady. I to, jak vypadá prostředí u mě sklidilo pochvalu. Nezbývá než dodat, že se těším na pokračování. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nebudem tvrdiť, že nie som mierne zmätený a radšej som sa jednotlivými epizódami a ich atmosférou a pekne nakrútenými sekvenciami nechal unášať, než že by som si robil grafy, kto čo s kým a prečo a ešte aj kedy. Ako nečitateľ predlohy som mal v istom smere výhodu (sklamanie z odklonov od originálu sa nekoná), v istom zase nevýhodou (oná zmätočnosť výsledku, neprehľadnosť v deji). Oceňujem ale casting, čo je čisto subjektívna záležitosť, okrem Cavilla asi málokto poznal niekto iného herca a možno aj to zavážilo k pozitívnemu hodnoteniu prvej série. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1. Séria - 75%. Knihy som nečítal a hry nehral. No videl som niečo keď to hrával brácho. Fantasy mám rád, Hernyho tiež a na zaklínača som sa tešil. No po prvých dieloch som celkom vytriezvel a niektoré diely (hlavne druhý) som pretrpel. Veľká škoda, že sa s toho spravil seriál, pretože sa to zbytočne naťahovalo v niektorých momentoch a navyše to vyzeralo trošku televízne. Nie vždy a nie veľa, ale prišlo mi to tak. Tak či tak je to pekne spracované fantasy, hudba, príšery, atmosféra a obzvlášť súboje s mečom sú bravúrne natočené. Chápem tvorcov, že to nechceli zbytočne zoštíhľovať, ale chceli dať priestor viacerým postáv, no takto mi to prišlo, že trpel viac príbeh, ktorý nieje zlý len sa zbytočne ťahal. Keď si to porovnám s inými fantasy filmami alebo seriálmi, tak Witcher za 8 hodín moc toho nepredviedol. Verím, že druhá séria bude lepšia ako táto "predstavovačka". Obľúbený soundtrack: Geralt Of Rivia - Main Theme Song, Toss A Coin To Your Witcher (Jaskier Song), The Wolf's Path. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vím, že je až divné, že Zaklínače hodnotím až čtvrt roku po premiéře, když ho celý svět stačil vidět do Vánoc, maximálně do Nového roku. Já jsem ale měl s novým vůdcem televizního fantasy žánru ze začátku trochu problémy, skoro nepřítomný kontext mezi prvními díly mě dokonce na dlouhou dobu odradil. Dost se změnilo až s rozhodnutím nejprve přelouskat knížku a se znalostmi z ní se poddat zbytku seriálové adaptace. Ta se mi ve své druhé půlce zamlouvala místy až na samotných 5 hvězd a věřím, že se se svou budoucí druhou (snad i třetí, čtvrtou..) sérkou vyšplhá mezi lídry fantazijního soudku na našich obrazovkách. [viděno na Netflixu] ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (67)

  • Po uvedení 1. série hrálo na Steamu hru „Zaklínače 3: Divoký hon“ přes 93 tisíc lidí v jednu chvíli, což překonalo rekord hry v době uvedení v květnu 2015. (Geralt z Rivie)
  • V seriálové verzi Zaklínače se čarodějka Triss Ranuncul (Anna Shaffer) setká s Geraltem (Henry Cavill), aby jej informovala o strize, kterou je potřeba zabít. V první knize („Poslední přání“) se však Triss neobjevuje. O nestvůře se zaklínač dozvídá na základě královské vyhlášky a bližší informace o strize mu sděluje wyzimský purkrabí Velerad. Nicméně autorka seriálu chtěla čarodějku uvést již v první sérii, aby se dostala do povědomí diváků. (Luicy)
  • První série stála společnost Netflix 70 až 80 milionů amerických dolarů. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama