Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (187)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Nečakane trápny a iritujúci home-invasion balast, ktorý je smutným úkazom toho, ako sa z talentovaného (a kedysi nádejného) hororového tvorcu stáva patetická figúrka v komerčnej Blumhouse shit-company. Svoj kreatívny POHREB zrejme už onedlho dokončí so sequelom Ouija 2 a remakom I Know What You Did Last Summer :( Ale aspoň budú mať decká zase čo pozerať, že. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|60%| HUSH - nízkorozpočtový, stopáží krátký, příběhem jednoduchý a celkově nenáročný počin a jak solidně zabavil. Samozřejmě, o nějakém zázraku se tu hovořit nedá, škoda, že se to nedalo nějakým způsobem vylepšit, obohatit scénář, přidat větší počet zabitých obětí, vsunout zapamatovatelnější scény a byl bych hodnotil o level lépe. Přesto to nemělo žádnou chybu, jako jednohubka to bylo zábavné. Námět byl slušný - hluchoněmá žena žijící osamělý život, který jí naruší maniak, co si ji vybral jako terč. Rko, krev a brutalita zde byla chvílemi využita docela dost. Třeba drcení ruky hlavní hrdinky, kdy byl slyšet velmi nepříjemný zvuk praskajících kostí. Hudba byla v pohodě. Takže škoda, dalo by se vylepšovat, potenciál nebyl zcela využit. Ale i tak dobrý. ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Kvalitní reklama na ticho. Ano, jde skutečně o výběrové ticho, k němuž záruku, že divák bude příjemně našponovaný, poskytl hvězdný režisér Mike Flanagan. Chata v lese na samotě, osamělá a handicapovaná ženština a neznámý útočník, který vytrvale obléhá její sídlo. Tohle funguje spolehlivě, až tak moc, že vlastně se film neubrání tomu, že se postupně dostavuje obehrané a rutinní zpracovaní. Jistě, vždyť handicapovaná žena v ohrožení života, tady není zdaleka poprvé. O hluchoněmé Maddie víme, že je začínající spisovatelkou a své postižení má vlivem nemoci od puberty. O agresorovi nevíme zhola nic. K jejich vzájemné konfrontaci dojde po úvodním představení hlavní představitelky i interiéru chaty, za kterou z nedalekého okolí dochází milá kamarádka Sarah. Nepředpokládám, že se nepříliš známé Kate Siegel, bude hrnout jedna herecká nabídka za druhou, ale své postižení zahrála uvěřitelně. Maniak, ktrerého představoval John Gallagher, se jí určitě nevyrovnal. Dokonce jsem hned nepoznal, že se jedná o stejného maníka z nedávného Cloverfieldu, v němž hrál kladnou roli. Kate si sepsala scénář, proběhla zdatná felace režiséra, který kupodivu do společně realizovaného scénáře, nepřipsal žádnou velkou erotiku. Našel se příhodný lesík, navařila se černočerná tma, postavil se srub a hotovo. Jakmile to jen šlo, objevila se krvácející zranění hlavních protagonistů. Natočeno řemeslně zdatně, precizně, ovšem přece jen se určitá úskalí vyskutují. Když přes hodinu někdo obléhá slabě zabezpečený dům s asi padesátikilovou ženou uvnitř, do něhož se nedostane, je to přece jen na hraně věrohodnosti. V domě není veskrze žádná zbraň, až moc snadno útočník odpojí zdroj elektřiny, i další úkony v ději nejsou úplně košér, nicméně hluchota a němota dělá s filmem divy. Nejenže se méně mluví, jsou zde hodně dlouhé úseky, kdy nepadne ani slovo, zároveň je to natočeno tak, že i divák přijde o jeden ze svých pěti smyslů. No, zkuste se ve tmě hned zorientovat, když vám jde o život. A tohle se Flanaganovi podařilo hodně. Dokázal handicap hlavní hrdinky aplikovat na diváka. Vzniklo home invasion, z něhož se nikdo nepodělá, ovšem vymyslet v tomhle subžánru něco nového, to už snad ani nejde. Takže asi tak lze tento napínavý počin brát. 80% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Home invasion je už tak často využívaný hororový subžáner, že si aj medzi tými jeho celkom dobre vyzerajúcimi príspevkami musím vyberať. Hush sa do toho užšieho výberu dostal, za čo vďačí hlavne režisérovi Flanaganovi, ktorý ma už o svojich kvalitách predtým presvedčil a síce sa ani tentoraz očakávane nejedná o nič výnimočné, ale s výsledkom som celkom spokojný. Keďže sa film venuje prakticky len dvom postavám, tak sa možno nedá očakávať až tak akčné a krvavé prevedenie, ako vo väčšine iných príspevkoch tohto subžánru, ale celkom mi to vyhovovalo. Dej očakávane neponúkne nič výnimočné, ale aspoň sa stále niečo deje, pričom veľkým plusom je rozhodne hlavná hrdinka v podaní Kate Siegel. Tá je nielen sympatická, ale aj jej hluchonemá postava je veľmi dobre zvládnutá, snaží sa správať v rámci možností čo najrozumnejšie a tak sa jej nedá nefandiť a navyše to celý čas bez problémov ťahá. Celkovo mi inak táto situácia určite nepríde dôveryhodná a hlavná hrdinka by nemala najmenšiu šancu, ale predsa len sa to tvorcom v rámci veľmi obmedzených možností podarilo podať celkom uveriteľne, aj keď s výrazným prispením hlúposti samotného záporáka. A ten tu na rozdiel od hlavnej hrdinky zase skôr sklame, nevyvoláva vôbec žiadny rešpekt a tak je tu vlastne len za zabijaka, ktorý sa dokáže postaviť nanajvýš tak bezbrannej žene. Režijne mi to príde dosť dobre zvládnuté, takže Mike Flanagan ma ani tentoraz nesklamal, viacero scén sa mi v jeho podaní dosť páčilo, predsa len sa nájde pár aj tých krvavých momentov a páčila sa mi aj hudba. Takže žiadny žánrový klenot sa nekoná, ale inak ma tu vlastne nič nesklamalo, kvalitne zvládnutý home invasion na jedno pozretie. 65% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Flanagan opäť raz neprekročil svoj tieň. Vážne nechápem, prečo už tomuto žánru konečne nedá pokoj... Home invasion mám rád a aj napriek varovnej výstrahe v podobe slabého režiséra som si od tohto snímku veľa sľuboval. Žiaľ dočkal som sa len nudy a to aj napriek celkom zaujímavému nápadu v podobe hluchonemej obete. Aj útočník bol fajn, vyzeral tak správne šibnuto-šialene, že som mu to aj celkom zožral. Škoda, že sa tieto pozitíva nepretavili do zodpovedajúcej atmosféry, tá je tu totiž na bode mrazu. Nuž Flanagan a jeho typický problém - dobrý nápad, priemerný scenár a nulové vyžitie v podobe žiadnej atmosféry. Slabý priemer. 55/100 ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)

Reklama

Reklama