Reklama

Reklama

Mladučká Sidonia-Gabriella Colette sa zamiluje do o 15 rokov staršieho, charizmatického parížskeho literáta Willyho. Potom čo sa zosobášia, je Colette z pokojného prostredia malej dedinky katapultovaná do sveta žiarivých parížskych salónov a opojných večierkov francúzskej smotánky. Colette sa prispôsobuje novému životu, vnára sa do bohémskeho sveta svojho manžela. Inšpiratívne prostredie v nej prebúdza kreativitu a spisovateľský talent. Píše svoje prvé dielo zo série o Claudine. Willy jej dovolí publikovať pod podmienkou, že kniha vyjde pod jeho menom. Fenomenálny úspech románu spraví z Willyho slávneho spisovateľa a z manželského páru ozajstné celebrity. Lenže emancipovaná Colette túži po uznaní. Ich manželstvo sa nielen pod vplyvom Willyho častých nevier a Colettina vzrastajúceho záujmu o ženy začína rozpadať. Willy sa však svojej talentovanej ženy za žiadnu cenu nechce vzdať… (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (81)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Konecne zase film s Keirou.Ockarove to neni,spis standartni drama s dobovou konverzaci,ktery se veze na melodramaticke note.Tento typ artoveho filmu byl popularni v 90.letech s obcasnimi navraty okolo 2010.Hezka dobova reflexe,Pariz je pekne dekadentni.Provdat se z venkova za dobre situovaneho bileho Parizana by bylo i dnes terno pro ceske holky.Keira presne vystihne prerod priridne chytre,ale naivni vesnicke divky v mestkou zenu.Zajimavy film,ale ne inspirativni. ()

applause 

všetky recenzie používateľa

Na tenhle snímek jsem šla hlavně kvůli tomu, že mě zaujal trailer a téma filmu. Dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Vyzdvihla bych tu Keiru Knightley v hlavní roli, myslím, že ji role padla na míru. Jinak mi přišel snímek zajímavý, když srovnám práva žen v té době a nyní, tak bych řekla, že ušla docela dlouhou cestu. Klidně i doporučím. ()

Reklama

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Jasně, distributor se odhodlal mrknout alespoň na trailer, zavětřil ukrutný lesbický skandál a hned z toho byl Příběh vášně. Některým lidem nevysvětlíte, že ne vždycky, i když jen výjimečně, nejde jen o sex. Colette je příběh talentu, který měl hodně mizerné podmínky k životu, ale přesto dokázal vyrůst v mohutný ovocný strom. Jistě, sex v tom určitou roli sehrál, koneckonců jako v životě skoro každého člověka :), ale také se ukázalo, že žárlení na jiného partnera není nic proti žárlení na talent někoho jiného. Zpracování se ale moc nepovedlo. Postavy jsou nesympatické, příběh se vleče jako chromý slimák s hypotékou a celek působí unyle. Navíc člověka na čtení knížek od Colette moc nenaladí zjištění, co bylo za nimi. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Film sice nebyl žádnou katastrofou, ale od tématu a hlavně pařížského prostředí jsem očekával mnohem více. Takto byl děj poněkud líný, Keira Knightley hrála tradičně výborně, ale scénář pořádně nerozvinul ani příběh, ani titulní postavu. Jediným větším přínosem tak pro mě bylo to, že jsem se dozvěděl o autorce, o které jsem do dnešního dne vůbec neslyšel. ()

Dado 

všetky recenzie používateľa

Život francúzskej spisovateľky Sidonie-Gabrielle Colette už na prvý pohľad skrýva v sebe nemalý potenciál, ktorý by bol výnimočný tvorca schopný pretaviť možno i v horúceho kandidáta na filmové ocenenia. Wash Westmoreland však dokázal zaujímavý materiál trestuhodne premárniť a vystaval z neho len rutinne pôsobiacu životopisnú snímku. Solídne herecké výkony ústrednej dvojice či verné zachytenie dobového Paríža, to sú kvality, ktoré jej nemožno uprieť. Ibaže nič z toho, dokonca ani pikantne ladené scény (vôbec celá lesbická línia pôsobí, akoby scenáristov otravovala úloha plnohodnotne ju spracovať), nie je natoľko výrazné, aby dokázalo zachovať spomienky na film v pamäti diváka dlhšie než pár dní. (55%) ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Väčšina francúzskych scén je natočená v Maďarsku alebo na anglickom vidieku v Northamptonshire a Oxfordshire. Dôvodom bol nedostatočný rozpočet. (Arsenal83)
  • Citát od Colette: „Ruka, ktorá drží pero, píše históriu,“ je veľmi podobný citátu, ktorý sa všeobecne pripisuje Napoleonovi Bonapartemu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama