Reklama

Reklama

Porota

  • Česko Porota (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Skvelá dráma podľa autora knižných bestsellerov Johna Grishama (Firma, Prípad Pelikán) nás privádza na mimoriadne dôležitý súdny proces, kde ide okrem spravodlivosti aj o veľké peniaze. Práve tu a práve teraz sa rozhodne o budúcnosti zbraní. A zbrane, to sú nekonečné zisky. Wendell Rohr by pre spravodlivosť urobil čokoľvek. Tento mimoriadne bystrý právnik sa aj preto nechal najať vdovou, aby zažaloval zbrojárske firmy za voľný predaj zbraní. Dátum prvého pojednávania je už vytýčený a okrem Rohra sa na kľúčový proces pripravuje aj konzultant zbrojárskeho trustu Rankin Fitch a porotca Nick Easter so svojou priateľkou Marlee. Rozhodnutie poroty bude mať bezprecedentné následky. Kto presvedčí porotu, ten vyhrá... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (279)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Fleder dal dokopy po prvý raz Geneho Hackmana s Dustinom Hoffmanom. Očakával som herecký koncert týchto dvoch filmových polobohov. Dustin však zaostal ( možno aj vďaka scenáru ) za očakávaním a tak taktovku po ňom úspešne prevzal veľký manipulátor "Ostap Bender" John Cusack ... Thriller, kde hlavnú úlohu nehrá samotné súdne pojednávanie, ale skôr boj v zákulisí - výber poroty, jej ovplyvňovanie a vydieranie. 3,75 * ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Rozhodol som sa, že tentokrát s chválou rozhodne nebudem šetriť, pretože tento film som už videl asi päťkrát a to je na takéto žánre asi dosť veľa. Porota je výborný a dosť napínavý thriller, ktorý stavia na mimoriadne dobré herecké obsadenie. Veľká časť filmu sa odohráva v súdnej sieni, no divák sa pritom vôbec nenudí, lebo príbeh a celý film je podaný natoľko pútavo a zaujímavo, že aj keď trvá niečo cez dve hodiny, divákovu pozornosť si udrží. Odporúčam každému, kto vo filme nepotrebuje množstvo krvi a akcie. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

John Cusack a Rachel Weiszová to rozehráli parádně, já vůbec netušila, oč těm dvěma jde. Gene Hackman se mi jako luxusní prevít moc líbil a Dustin Hoffman mu sekundoval zdatně, v roli čestného muže byl pro mě uvěřitelný. Kladně hodnotím i námět, soudní bitva jednotlivce proti zbrojařskému molochu je zajímavá sama o sobě, nicméně ta bitva o porotu byla ještě zajímavější.. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

V první půli jsem byla nadšená - nečekané ostré vykreslení soudních poměrů, manipulace a chytré zneužití systému. Ale pak to začalo být příliš nevěrohodné. Dvojice amatérů předvídající snad každý krok dlouholetých profesionálů? Pohádka! Ale pořád je to solidní, byť nijak převratný film. Nicméně, jestli takhle opravdu funguje soudní systém, tak můžem být jen rádi, že je Spravedlnost slepá. Protože jinak by si ty oči vypíchla schválně! ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Morálne poučenia sú pre mňa takmer nevyhnutnosťou v kinematografii ak ide o vážne žánre. Tento film bol pre mňa na vysokej úrovni a mohol by som ho prirovnávať k filmu 12 rozhnevaných mužov. Trocha naivity tam však bolo, ale aspoň poukázali na niektoré praktiky dnešnej obhajoby, niekedy používanej aj v obžalobe. Takisto chválim skvelé herecké obsadenie. Gene Hackman je na zápornú postavu ako stvorený aj keď aj kladné mu idú. Je to veľmi kvalitný film zo súdnického prostredia. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (14)

  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)
  • Scéna na pánských toaletách, kde se spolu dohadují Gene Hackman a Dustin Hoffman, byla přidána až po dotočení všech ostatních scén. Původně nebyla ve scénáři a byla připsána poté, co si někdo ze štábu uvědomil, že oba herci, i když se znají už od roku 1956, spolu dosud nebyli na filmovém plátně. (Bounded)

Reklama

Reklama