Reklama

Reklama

Pekelník III - Peklo na Zemi

  • Česko Hellraiser III: Peklo na Zemi (viac)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

V třetím Hellraiserovi, který byl zjevně natočen s větším rozpočtem než předcházející dva, se opět setkáváme se starým známým Pinheadem, kterému se zde dostává mnohem více prostoru. Trojka je konvenční horor s dobrou atmosférou a některými opravdu vydařenými scénami (Pinhead v kostele...), prostě skvělá zábava, ale to je vše ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Klasický sequel silne ovplyvnený draculovskou sériou od Hammeru (ktorou sa už inšpiroval i Barker v prvom Hellraiserovi). Prvá polovica je preto venovaná postupnému oživovaniu Pineheada, aby zvyšok filmu bol jeho veľkou one-man show, ktorá nemá obdoby v sérii. Po estetickej stránke nie je možné si nevšimnúť silné zhollywoodizovanie série, ale stále je to celkom znesiteľné (aj vďaka tomu, že je tu stále veľa krvi a masiek). Síce to už postráda akúkoľvek atmosféru predošlých dielov, ale Pinhead čoby hláškujúci satan satanov nemá chybu. 7/10 PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Kedze v dvojke náš milovaný Pinhead zomrel, takže všetky dalšie pokračovania sú len nastavovanou kašou. No fajn, tentoraz to Pinhead a iný Cenobiti rozbalili priamo na zemi. Hlavná hrdinka je fakt simpaťáčka, dočkáme sa aj nejakých tých krvavých scén (ako v každej doterajšej časti, aj tu je obeť efektne stiahnutá z kože), naviac sa tu predstavia nové príšerky ako sú kameraman - borec má namiesto oka zabudovanú kameru ktorou veselo zazúmuje obeti priamo do hlavy, Dj - nejaké tie vinyli hojne trčiace z tváre a rád rozhadzujúci svoje cd po fanúšikoch, fajčiarka - cigaretka zapichnutá priamo v krku. Proste bordel v uliciach. ()

Jazzzz 

všetky recenzie používateľa

Hellraiser a jeho znovu povstání z demonické sochy. Jo ta socha byla dobrá, ale oproti prvním dvoum dílům je to dosti slabé. Mnoho opravdu hluchých míst beze šťávy. Konec průměrný, nový démoni se mi zdá nemají takový styl jako měli jejich předchůdci. Cdčkovač a kameraman, to už je trochu zbytečně kýčovité a ta kuřačka, nevím kdy byla horší zda živá nebo po smrti. Když nad tím tak přemýšlím byl to hooodně slabý horor s pár výjmečně světlými okamžiky (ta socha se mi celkem líbila). ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Našiel som v kocke netvora. A ona netvora vo mne.“ Kým dvojka sa narodila len rok po jednotke, s pôrodom trojky si štúdio dalo načas: trvalo to až 4 roky. Stálo to za to? Za seba poviem: nuž, hm... asi áno. Trojka sa mi páčilo o reťaz viac, ako dvojka. Nie je to špičkový horor, ale na rozdiel od dvojky sa drží trošku späť (čo jej paradoxne na napätí skôr pridáva, než uberá) a jednak to nie je až taký dejový bordel, než s akým prišli nielen nasledujúce diely, ale ostatne už aj dvojka, kde som sa miestami nechytal v zmysle o čo ide. Trojka sa, tiež na rozdiel od niektorých nasledujúcich častí, nestala obeťou brutálneho strihu, takže má hlavu a pätu. Dej je priamočiary a v dobrom jednoduchý. Gore je dosť, ale nie až tak, ako v dvojke, takže to, čo tu je, funguje lepšie, než nekonečný dvojkový bitúnok. Televízna reportérka v podaní Terry Farrell (Dax z môjho obľúbeného Star Treku, Hlboký vesmír 9) je fajn. Potešil ma nielen slušný priestor pre Pinheada, ako skôr pre Douga Bradleyho v civilnej podobe sympaťáka Elliota – muža, ktorým bol predtým, než sa dostal do pokušenia s magickou kockou. Ostatní Cenobiti majú menší priestor, ale vôbec mi to nevadilo. S odstupom rokov môže budiť veľkú dávku nedôvery osoba režiséra, ktorým nie je nikto menší, než nekonečný kráľ béčok a céčok Anthony Hickox (má tu cameo vojaka). Keď sa na to však pozrieme s chladnou hlavou, musíme skonštatovať, že mnohé veci, pod ktorými bol v 80. a 90. rokoch podpísaný, sú dnes kultovky, síce „nostalgické“ a nie „kvalitatívne“, ale čo na tom záleží (Voskové múzeum 1 - 2, Warlock 2). Barker sa na vzniku trojky podieľal z pozície šéfa výroby. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (14)

  • Režisér Anthony Hickox se ve filmu objeví jako voják ve Vietnamu. (HellFire)
  • Původní americká verze plakátu k filmu nezobrazovala Pinheada, protože se věřilo, že je pro americké děti „příliš děsivým“. (HellFire)
  • Původní verze filmu měla končit tak, že Joey (Terry Farrell) měla udělat dohodu s Pinheadem (Doug Bradley), že se stane jeho nevěstou výměnou za úspěšný život. Nakonec se ale od tohoto konce filmu upustilo. (ČSFD)

Reklama

Reklama