Reklama

Reklama

Lovci myšlienok

  • Česko Lovci myšlenek (viac)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Renny Harlin kdysi natočil Cliffhangera a hlavně druhou Smrtonosnou past, nicméně jen ze slávy se žít nedá. V roce 2004 se blýsknul světlejším okamžiktem a Lovci myšlenek si dokáží s vypětím všech sil udržet divákovu pozornost až do konce, přestože se postavy na plátně začnou chovat více než "podivně" s blížícím se šokujícím odhalením. Z herecké sestavy nepotěší Val ani Christian, protože ti padnou mezi prvními. 50% ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

KOCKA+IDENTITA Harlin sa prestal zabávať (Utok z hlbín, Formula) a opäť dokazuje, že je génius. Veď kto dokáže z námetu "pár ľudí na ostrove - kto je vrah?" natočiť adrenalínovú jazdu plnú nečakaných zvratov? Divák má síce obmedzené možnosti premýšľať dopredu, ale tajomnosti a brutalite to len pomáha oblbnúť nás a vzápätí prekvapiť. Mrazivý triler s perfektným podvodným finále... ()

Reklama

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Val Kilmer mi bol ako herec vždy nesympatický. Nebudem sa pretvarovať, keď poviem, že som sa celkom potešil, keď som ho videl visieť napichnutého, ako bábku. No k filmu. Celkom slušná vyvraždovačka, v ktorej až do poslednej chvíle skoro nič netušíte. Niekoho tento typ filmov môže baviť, no ja som mu nejak na chuť neprišiel. Pre mňa mierny podpriemer. Neviem, kto sa inšpiroval kým? Saw tímto, či toto saw-om? Po čase vás to pištanie, visiace mačky, hracie skrinky či iné akože deprimujúce veci začnú nudiť, i keď sa film snaží o stupňovanie. Film na zabitie času, beriem. No na príjemnú filmovú chvíľku určite nie. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Tohle je krásný příklad toho, jak se z napínavého thrilleru může stát děsuplný boj o holý život. A naopak. Vezměte partu těžkých inteligentů, zasvěťte je do krimi-mysteriózního experimentu na opuštěném ostrově, a pak už jen z povzdálí jako divák s úsměvem na rtech sledujte, jak se to mydlí. Val Kilmer a Christian Slater v tak trochu nedoceněné adrenalinovce, jejíž drajv vás bude ještě týden po zhlédnutí nutit ke zrychlené chůzi. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $27miliónovTržby USA $4,480,744Tržby Celosvetovo $21,148,829║ Námetom dosť zaujímavý projekt, len škoda že neprišla aj väčšia snaha sa s tým viac pohrať aby to nevyznelo len tak tuctovo, a niekedy je aj problém v tom ako pôsobia postavy v skľučujúcich momentoch. Film ma jednoznačne dobrý rozneh len časom akoby mu dochádzal dych. /50%/ ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (25)

  • V skutočnosti vystavenie sa tekutému dusíku je relatívne neškodné a tekutý dusík okamžite nezmrazí nohy ani telo, takže scéna z filmu je z chemického hľadiska nemožná. (Arsenal83)
  • Režisér Renny Harlin chcel obmedziť používanie digitálnych efektov, pretože veril, že to filmu uberá na dôveryhodnosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama