Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Jack Cates (Nick Nolte) bezvýsledne prenasleduje unikajúceho drogového bossa, zvaného Iceman. Situácia sa vyhrotí, keď Iceman najme dvojicu zabijakov, ktorí napadnú Jacka na benzínovej pumpe. Jack v sebaobrane zabije Brocka, ale Burroughs utečie a benzínka exploduje. Jack sa potom musí zodpovedať pred komisiou, dokonca mu hrozí väzenie, pretože Brockova zbraň záhadne zmizla a Jack nevie dokázať, že išlo o sebaobranu. Jackovi je jasné, že za tým stojí Iceman a len jeho dolapenie ho môže zachrániť. Má však na to len 48 hodín. Vo väzení preto navštívi Reggieho Hammonda, na hlavu ktorého Iceman vypísal odmenu 100 tisíc dolárov. Hammond spočiatku pomoc Jackovi odmietne, ale keď ho pri prevoze z väzenia v autobuse napadnú motorkári a autobus exploduje, uvedomí si, že možno by nebolo zlé spojiť s Jackom sily. V motorkároch totiž spoznal Icemanových zabijakov. A tak sa nesúrodá dvojica opäť púšťa do spoločného pátrania, i keď každý z iných dôvodov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (96)

dyfur 

všetky recenzie používateľa

....i pokračovanie malo úroveň-vtipné,svižné tempo a s prekvapivým záverom....E.M. a N.N. ako dvojka opäť výborný...škoda,že nenatočili aj "nejakých iných 48 hodín".....moje prekvapenie,že slovenský dabing sa mi páčil viac-v tom českom ten odporný "všetkodabujúci" Miroslav Saic - až uši trhá.......žiaľ škoda,že takýchto filmov nie je viac ......... môj koment č.: 1500 ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Murphy předvádí, že je hvězda a Nolte se snaží tak moc až občas ujede a přehrává. Jinak je to pokračování, které sice neotráví, ale taky ničím neobohatí. Prostě proklouzne obrazovkou, předvede několik vtípků, trochu průměrné akce a nepříliš poutavou historku, která bude z vaší paměti stornována mnohem dřív než v zákonné lhůtě třiceti dnů. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dvojka mi pripadala ovela zabavnejsia ako tazkopadna jednotka. Pridalo sa poriadne na akcii, ktora je aj kvalitnejsie natocena. Chemia medzi ustrednou dvojkou tentoraz funguje na jednotku (konecne sa vzajomne doplnaju a nehraju si samostatne sola), vtipov tiez pribudlo. Proste klasicke pokracovanie. Vsetkeho je viac. Jedine, co ma trosku mrzi je vyustenie ohladom postavy Briona Jamesa. To si mohli odpustit. 7/10. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Někdo má rád buddy movies a někdo zase ne. V 80 letech a ještě na začátku 90 let se s nimi roztrhl pytel. Tohle pokračování akčního hitu Waltera Hilla 48 hodin má všechny znaky typických snímků o dvou parťácích, kteří se nezklamou, občas se poškorpí, ale navzájem se podrží. Mě tohle pokračování bavilo a bylo lepší než jednička, hlavně zde bylo hodně akce, výbuchů, přestřelek i nečekané zvraty se dostaly ke slovu. Když je to thriller, tak má být akční a napínavý, a tyhle atributy tenhle film má. A má také Nicka Nolteho a Eddieho Murphyho a v jejich společnosti se divák určitě nenudí, A tak inspektor Jack Cates musí opět spojit síly s užvaněným Reggiem, aby vyřešil komplikovaný případ. Tohle byla pekelná jízda, které se už dneska netočí. A možná je to škoda. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Podle názorů zdejší "elity" jsem byl zvědav na Murphyho starou školu, která je prý lepší než to, co předvádí v komediích 90. let. Pokud použiju stejnou terminologii období jeho tvorby, tak musím konstatovat, že to zase o tolik lepší není, ale je to zřejmě tím, že se Murphy dostal do 90. let a chce točit své culící se komedie, které mi mimochodem vůbec nevadí. Tohle se dalo přežít, několik dobrých hlášek a originální akční scény mě dokázali udržet u televize. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (5)

  • Producenti uvažovali o natáčaní ďalšieho pokračovania, no to sa nikdy neuskutočnilo. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 3. januára do 18. apríla 1990 v Kalifornii a Nevade. (m.a.t.o.)
  • Nicka Nolteho možno vo filme vidieť s pár kilogramami naviac, čo u neho nie je zvykom. Hmotnosť musel nabrať kvôli úlohe v snímke Q & A (1990) a keďže medzi natáčaním oboch filmov bola iba malá časová medzera, nestihol schudnúť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama