Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Jack Cates (Nick Nolte) bezvýsledne prenasleduje unikajúceho drogového bossa, zvaného Iceman. Situácia sa vyhrotí, keď Iceman najme dvojicu zabijakov, ktorí napadnú Jacka na benzínovej pumpe. Jack v sebaobrane zabije Brocka, ale Burroughs utečie a benzínka exploduje. Jack sa potom musí zodpovedať pred komisiou, dokonca mu hrozí väzenie, pretože Brockova zbraň záhadne zmizla a Jack nevie dokázať, že išlo o sebaobranu. Jackovi je jasné, že za tým stojí Iceman a len jeho dolapenie ho môže zachrániť. Má však na to len 48 hodín. Vo väzení preto navštívi Reggieho Hammonda, na hlavu ktorého Iceman vypísal odmenu 100 tisíc dolárov. Hammond spočiatku pomoc Jackovi odmietne, ale keď ho pri prevoze z väzenia v autobuse napadnú motorkári a autobus exploduje, uvedomí si, že možno by nebolo zlé spojiť s Jackom sily. V motorkároch totiž spoznal Icemanových zabijakov. A tak sa nesúrodá dvojica opäť púšťa do spoločného pátrania, i keď každý z iných dôvodov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (96)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

V dnešní době příjemný návrat do 80. let. Nekomplikovaný film se spoustou známých klišoidních výkřiků typu : "Zabiju tě Eismane." nebo třeba "Dneska mám špatnej den." Vcelku přijatelné pokračování v žánru Buddy movies. Dvojice motorkářů vypadá náležitě drsně, škoda že nedostali větší prostor pro své řádění. Nikoho nemůže překvapit že hudbu pro film složil James Horner. Ty zvuky Komanda a Rudého horka prostě nejdou ignorovat. 50% ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Murphy je tu trochu vážnější než v předchozím díle, sice si z předchozího dílu pomatuju tak trochu hovno, ale vim že tam byl teda vtipnější.. motorkáři jako záporáci mě upřímě nebavili.. Nolte pálil jedno cígo za druhým, ale moc hlášek z něj taky moc nevycházelo. Co měla jednička to už dvojka bohužel nemá.. ale tak to býva u většiny filmu. Ale Murphy občas zaperlil musím uznat.. bez něj... bez něj by ten film ani neexistoval. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Skvelý Eddie vs. klišé dej s trápnymi zápletkami a "šokujúcimi" zradcovskými odhaleniami. Pekný rozbeh sa ku konci rozbíja na trápnu TV kriminálku. Zamrzí aj nedotiahnutý scenár. Mnohé scény mohli mať vtipný dosah a mohli vyprodukovať pár dobrých gagov (napr. scéna v nemocnici, keď Nolte povie doktorovi, že Murphy je sexuálny deviant s nulovým dozvukom...). Poteší soundtrack, ktorý ešte ide viac menej v šľapajách jednoduchých, ale úderných synth OSTov z 80s. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Někdo má rád buddy movies a někdo zase ne. V 80 letech a ještě na začátku 90 let se s nimi roztrhl pytel. Tohle pokračování akčního hitu Waltera Hilla 48 hodin má všechny znaky typických snímků o dvou parťácích, kteří se nezklamou, občas se poškorpí, ale navzájem se podrží. Mě tohle pokračování bavilo a bylo lepší než jednička, hlavně zde bylo hodně akce, výbuchů, přestřelek i nečekané zvraty se dostaly ke slovu. Když je to thriller, tak má být akční a napínavý, a tyhle atributy tenhle film má. A má také Nicka Nolteho a Eddieho Murphyho a v jejich společnosti se divák určitě nenudí, A tak inspektor Jack Cates musí opět spojit síly s užvaněným Reggiem, aby vyřešil komplikovaný případ. Tohle byla pekelná jízda, které se už dneska netočí. A možná je to škoda. ()

Chema4 

všetky recenzie používateľa

Another 48 hrs. je naozaj len ďalších veľmi zbytočných 48 hodín toho, čo som už raz videl v roku 1982, len o level nižšie. Prepad kvality je tento krát markantný, a všetko čo dokonale fungovalo v jednotke, sa tu tak nejako zadrháva, či už sú to pokusy o "vtipne hlášky", alebo akčne scénky, či príbeh, ktorý sa snaží až moc na silu šokovať zvratom, dokonca aj duo Murphy/Nolte hrajú ako z donútenia, ako keby ich to ani nebavilo, ako keby aj oni dvaja už pri natáčaní tušili, že sequel nedosahuje kvalít jednotky, a tak to v podstate aj celé dopadlo. Avšak film v kinách uspel, mal skvelú tržbu, aj keď si myslím že je to vďaka svojmu výrazne kvalitnejšiemu predchodcovi, svojmu mladšiemu bráškovi. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčalo sa od 3. januára do 18. apríla 1990 v Kalifornii a Nevade. (m.a.t.o.)
  • Producenti uvažovali o natáčaní ďalšieho pokračovania, no to sa nikdy neuskutočnilo. (m.a.t.o.)
  • Film měl původní délku 145 minut, poté ho zkrátili na 120 minut a nakonec ještě o dalších 25 minut. Z filmu tak úplně zmizela postava policejního šéfa Hadena (Frank McRae), který je vidět jen v pozadí scény z policejní stanice. Ben (Brion James) má znatelně menší prostor. James krátce před uvedením filmu do kin neskrýval rozčarování a, i když není jisté, jestli to byl tento jediný důvod, jedná se o jeho poslední spolupráci s režisérem Walterem Hillem. (Fenk)

Reklama

Reklama