Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis představuje záhadného cizince, který zabloudí do malého texaského města, ochromeného bojem dvou chicagských gangsterských bossů a zkorumpovanou policií. Tajemný John Smith se tak ocitá ve smrtelně nebezpečné hře mezi třemi ohni, a když se posléze na scéně objeví i krásná Felina, nemilosrdné válce už nelze zabránit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (382)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Já to jako remake něčeho nevnímal. Viděl jsem westernovou gangsterku s příběhem chlapíka, který chce vydělat na válce gangů v zapadákově kdesi v Texasu. Willis a Walken jako protihráči nemohli být lepší vobou, tady měli producenti šťastnou ruku a tu měli i s výběrem režiséra, protože Hill vše odvyprávěl výborně a navrch přidal hromadu stříleček, které prostě a jednoduše měly koule. Pro mě svým způsobem kultovní film a jedna z nejlepších Willisových rolí. 90% ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

V čase vzniku filmu neexistovala možnosť, že by som si nechal ujsť film s Brucom v hlavnej úlohe. Tento počin som si naviac ešte vychutnal v kine, takže o vystupňovaný zážitok bolo postarané. Nezabudnuteľná je pre mňa hlavne scéna, keď Willis súloží a do toho vtrhnú do jeho izby záporáci. Prestrelka v erekcii to už hej :). ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Do zapadákova niekde na americkom západe v čase prohibície prichádza osamelý cudzinec. V mestečku zúri boj medzi dvoma znepriatelenými gansterskými bandami a kontruje im miestny skorumpovaný šerif. Do toho všetkého sa pripletie krásna žena a problémy sú na svete. A aby to nebola len taká sranda, cudzinec hrá na obe strany. Ako sa vôbec môže stať že film takýchto kvalít navyše s Willisom v jeho najlepších rokoch je tak nedocenený a zapadá prachom na VHSkách? Film má silne westernovú atmosféru (podobnosť s Eastwoodovým "Za hrsť dolárov" určite nie je náhodná), dlhé celky a ešte dlhšie detaily sa striedajú s rýchlymi akciami, príbeh má spád a napätie vydrží až do konca. Za povšimnutie stojí aj výtvarné spracovanie, film pôsobí ako staré kolorované fotografie, čo dodáva celému príbehu zvláštnu autenticitu. Takže ak máte radi drsného Willisa a streľbu obojruč hurá do požičovne. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Sice je to jen prachsprostý remake geniálního díla Sergia Leoneho, s extrémě drsným Clintem Eastwoodem v hlavní roli "Pro hrst dolarů", ale je to NADUPANÝ remake. Bruce Willis nezůstává Clintovi nic dlužen, je naprosto nejvíc COOL a DRSNEJ BAD MOTHERFUCKER, a když vysypal dva zásobníky do chlápka kterej pak ještě prolít dveřma, málem jsem předl radostí jako kočka. Jenže Bruce nezůstal pouze u toho chlápka ale radši vystřílel celý město a Christophera Walkena třímajícího Thompson k tomu. No prostě bezva bezva BEZVA, jen škoda že je to remake i když Leone to zase ukradl Kurosawovi takže je to vlastně jedno. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $67miliónovTržby USA $18,115,927Tržby Celosvetovo $47,267,001║ Kostra príbehu kopíruje známy western Pre hrsť dolárov, čo by samozrejme ani nebolo zlé ale režisér to podáva dosť stroho a bez niečoho na viac, Bruce Willis je v úlohe destabilizátora vyprahlého mesta dobrý ale ostatné postavy sú dosť prázdne aby dej spravili zaujímavý a vypätejší, asi najviac čo zaujme sú prestrelky, celkový dojem z filmu je len priemer, čo v podstate nič veľké nedá ale aspoň že nenudí. /55%/ ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (14)

  • Původně hudbu k filmu skládal Elmer Bernstein, ale režisér Walter Hill ho během natáčení propustil, protože dosavadní materiál se neshodoval s jeho představou. (Othello)
  • Okrem štátu Texas pracovali filmári aj v Novom Mexiku a Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Na začátku filmu, kdy Smith (Bruce Willis) střílí, vystřílí zhruba 30 ran, přestože jeho pistole je na 7 ran. (dc125)

Reklama

Reklama