Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(séria)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvorcovia:

Steve Lightfoot

Predloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

InJo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Popravdě moc nechápu tu nemalou vlnu zklamání z druhé série Trestače (btw můj možná nejoblíbenější marvelácký anti/hrdina) - za mě opět plnotučná porce solidní psychologie, emocí a - minimálně na poměry komiksových seriálů - hardcore akce . Snad všechny klíčové postavy více či méně duševně zlomené či rovnou (polo)šílené, pomalu v každé epizodě kvalitně natočená jatka (o takové náloži brutality a galonech krve se nám může ve filmových Avengers kvůli přístupnosti jenom zdát) a násilí a porušování zákonů jako prostředky k dosažení spravedlnosti jakožto hlavní téma nejen sezóny, ale i celého Punishera - nelítostného mstitele v nelítostném, šíleném a zvráceném světě. A Jon Bernthal je v té roli až nechutně skvělý - všechna Frankova (vnější) surovost (někdy až sadismus), chlapáckost, animozita a současně obrovská (vnitřní) citlivost z něj sálá v každé vteřině na kilometry daleko. Disney si zaslouží velký vztyčený prostředník, pokud tohle a Daredevila skutečně definitivně zařízne jen kvůli ukončení spolupráce Marvelu s Netflixem... ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Hey! I'll dance with you!"______________ Je mi jasné, že druhá séria PUNISHERA si asi nezaslúži päťhviezdičkové hodnotenie, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť – Frank Castle je stále ohromný borec, ktorý podľa mňa v superhrdinskom vesmíre zastáva pozíciu toho najprepracovanejšieho antihrdiny (a Jon Bernthal mu v tom dosť pomáha!)... Druhá séria PUNISHERA je v mnohých scénach oveľa akčnejšia ako tá prvá, ale v rámci príbehu to už nie je ono a za prvou sériou to dosť zaostáva... Už v prvej časti som si myslel, že celý príbeh bude mať taký Terminátorský podtón – Frank v úlohe strážcu, ktorý musí ochrániť nič netušiace dieťa (respektíve teenagerku). Ale hneď ďalšia epizóda ma presvedčila o opaku a tým pádom zisťujeme, že po Amy ide celá organizácia (a nie iba pár ľudí). Potom sa k tomu pripája ešte John Pilgrim a neskôr aj neslávne známy Billy Russo, ktorý si síce nepamätá, kvôli čomu vyzerá jeho tvár, tak ako vyzerá, ale aj napriek tomu z neho v niektorých momentoch naozaj ide strach... A vlastne to mi na tejto sérii aj najviac prekážalo (nie, teraz nemám na mysli vystupovanie Billyho Russa) – je tu veľký počet záporákov a preto musí Punisher bojovať na viacerých frontách naraz a už sa nejedná iba o pomstu s jedným hlavným cieľom, kvôli čomu vyprchal aj všetok "vengeance feeling", ktorým krásne oplývala prvá séria... Je tu oveľa menej "punisherovania" ako bolo v predošlej sérii, ale za to, keď už tu je, tak je naozaj surové a nadupanosť s násilím tu opäť ani trochu nechýbajú. Tyler Bates so svojim soundtrackom opäť mimoriadne zapôsobil – a práve vďaka nemu je aj druhá séria PUNISHERA našlapanou, adrenalínovou a hlavne akčnou jazdou, ktorá však dupe na brzdu oveľa častejšie ako séria č.1... Ale najdôležitejšie na tom podľa mňa je aj tak to, že v závere mi už bolo ľúto, že to naozaj končí (aj keď tých častí dokopy nebolo až tak veľa), takže to znamená, že finále a vlastne aj celá séria svoj účel splnili... A preto (aj napriek miestami pomalšiemu tempu) ju nemôže odporučiť menej ako 8 vraždiacich farárov z 10... "Frank is not a criminal. He is not a hero either. He's just... He's Frank." ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Více psychologie, víry, rodiny a interakce mezi hlavními hrdiny. To vše na úkor brutální akce a dravého tempa jedničky. Samozřejmě akční se i zde, místy velmi slušně, ale ty napumpované steroidy zloby a pomsty za smrt famílie ubyly tak o 50 procent. Dobrá castingová trefa v pubertální parťačce Franka, vynikajícím způsobem trefený hlavní záporák mystery priest a slušně vystavěné komplexní podhoubí "strany padouchů". Nicméně tempo uprostřed ztrácí díky složítějším dějovým propletencům více postav na scéně. Frank si nově nekrade vše pro sebe, ale hraje svou úlohu téměř rovnoměrně s několika dalšími postavami, přičemž stále platí to, že ta jeho je zdaleka nejzajímavější a naprosto stěžejní. Nevadí to, pořád je to sakra dobrá filmařina, ale ten intenzivní vengeance feeling jedničky je pryč. ()

T2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

To ako čo im j**e! Prvý diel druhej série ešte fajn, ani ten amiš mi nevadil, ani to že tam vykosil Frank armádu zabijakov. V druhom diely to ešte ako tak ujde, aj keď to miestami príde už dosť otravné, hlavne to dievča na úteku. Nuž ale tretí diel na šerifskej stanici a nevýrazný fopa masaker v lesoch ďalších hnilých zabijakov toho amiša, ktorý ich neviem kde berie, už je troška cez čiaru. Všetko ale na vrch zabíja účasť ťažko pádneho neherca Bena Barnesa, ktorý tam je ako vred na riti zbytočný až hrôza, k tomu úplne prehráva jeho psycholožka. Po štvrtom diely to balím pekne to dohúkali a tak som sa tešil na druhú sériu. ()

Geralt z Rivie 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvních 6 dílu je trochu chaotických, dva nepřátelé, boj na dvou liniích. Souboje Franka jsou tou silnější stránkou, ale to bohužel nestačí. Série je uměla natahovaná, ideální bylo 10 dílů. Koho sakra zajímá nějaký pánbíčkář, John Pilgrim mě sral už od prvního scény, v které se objevil. Nedá se to popsat, ale je to fakt kokot! Jo a ty flashbacky, grrrrrrrrr. Čekal jsem tedy na konec, že přijde nějaké wau, ale to nepřišlo. V porovnání s první řadou je to zklamání, ať už konce Billyho nebo souboj s rodinou budoucího prezidenta USA. Rozběhnuté to měli skvěle, ale nedotáhli to. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (18)

  • Postava Turka Barretta (Rob Morgan) je jedinou, která se objevila úplně ve všech dosavadních sériích Marvel seriálů na Netflixu. (NiWi)
  • V závěrečných titulcích série se objeví věnování Stanu Leemu, který zemřel v roce 2018. (Punisher)
  • Písnička, která hraje v 15. minutě, je „I Just Don't Know What To Do With Myself“ od The White Stripes. Ve 44. minutě pak hraje „The Woods“ od The White Buffalo. (Duoscop)

Reklama

Reklama