Reklama

Reklama

Mediciovci

(seriál)
Trailer
Taliansko / Veľká Británia, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrajú:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Florencia, rok 1429. Giovanni di Bicci de' Medici, zakladateľ Mediciovskej banky, doviedol svoju rodinu k bezprecedentnej ekonomickej moci. Náhle však zomiera a jeho synovia, Cosimo a Lorenzo, sa musia postaviť na čelo svojho rodu s neľahkou úlohou, vzdorovať útokom nepriateľov, ktorých snahou je zvrhnúť ich moc. (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (34)

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Nabízí se srovnání s jinými historickými seriály za posledních deset let, ve kterých tento jednoznačně patří mezi elitu. Ne, že bych neměla k výkladu historických fakt výhrady, ale v rámci umělecké licence, to nechť vezme čert. Skvěle udělané, výpravné, místy i napínavé, dialogy většinou dávaly smysl, střih dobrý, hudba nerušila. za mne 75% ()

Helo 

všetky recenzie používateľa

A já tomu těch 5 klidně napálím. Má to úžasný exteriéry podpořený parádní hudbou (ač tam prakticky pořád dokola vyčnívá skoro jen jedno téma, který je ale nadmíru božský) a jako taková historická a realistická Hra o trůny (a to nejen kvůli Richardu Maddenovi) to funguje hodně dobře, včetně divácký nenávisti k některým postavám. Nejistota a paranoia prostupující některý díly je taky dobře zvládnutá, takže člověk drahnou dobu dost dobře neví, kdo teda koho vlastně zabil a komu se dá a nedá věřit. ()

Reklama

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvá séria sa zameriava na Cosima de Medici, druhá a tretia na jeho vnuka Lorenza. Seriál je jemná verzia tohto rodu. V prvej sérii sa dá aspoň pochybovať o kladnom charaktere hlavného hrdinu, v druhej však je Lorenzo čisto kladná postava, čo jemu, ako osobnosti vykresľovanej ako diktáror, nepridáva na vierohodnosti (v tretej séri sa tento dojem našťastie napraví). Intrigy, Chekhov’s guns, lokácie a technické spracovanie potešia, avšak postavy nevyzarajú vierohodne, ich herci nie sú vždy vhodne vybratí, niektoré dejové línie sú nudné a predvídateľné. Lepšie seriály s tematikou talianskych šľachtických rodov sú Da Vinci's Demons a The Borgias. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vskutku dobrý deriál, hoci je to len o počiatkoch mediciovskej vlády. Jej ďalší priebeh je ešte zaujímavejší. Obsadenie Roba Starka bola výborná voľba, ten do dávnej Florencie výborne zapadol. Hlavná zápletka je zaujímavá a dievčatá sú väčšinou veľmi pekné. A keď od nich odvrátite zrak, tak máte možnosť vidieť jedno z najkrajších miest priamo na dlani. ()

cingi.t 

všetky recenzie používateľa

Hrdinovia sú len takí silní akí silní sú ich zloduchovia. Žiadna fikcia nevymyslí takého zloducha, ako realita. V histórií sa skrývajú zverstvá a krutosť, o ktorých sa nám ani nesníva. Zlo, závisť a nenávisť, s ktorou Medici desaťročia bojovali povyšuje túto sériu na najvyššiu úroveň. V každej sérií je záporák stvárnený dokonale, v prvej Lexom Shrapnelom, v druhej jedinečným Seanom Beanom a v tretej Jackom Rothom. Práve títo herci a ich stvárnenie postáv prinášajú do série to správne napätie, ktoré nás prenesie do Florencie v 15. storočí.  Rod Medici si jednoznačne zaslúžil takéto kvalitné spracovanie. 5* ()

Galéria (188)

Zaujímavosti (31)

  • Herec Bradley James (Giuliano de' Medici) řekl o své roli Giuliana, že ztvárnění této postavy spočívalo hlavně v tom, že měl herecky za úkol „prohánět ženské sukně a zamilovávat se a pak mít poněkud horkou hlavu, a proto neustále s někým bojovat“. (Lynette)
  • Filmaři nechali vyhotovit šperkaři pro herce v hlavních mužských rolích z rodu Medicejů přesné kopie prstenů s rodovým znakem tohoto florentského rodu, které pak stejně jako v renesanci jejich skuteční předchůdci sami museli nosit po celou dobu natáčení seriálu. Po natáčení jim filmový štáb tyto prsteny ponechal na památku, a tak například herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici), Bradley James (Giuliano de' Medici) a Jacob Dudman (Giulio de' Medici) tyto své prsteny ukázali v živém vysílání fanouškům seriálu na YouTube dne 30. května 2020 během jarního lockdownu kvůli koronavirové pandemii. (Lynette)
  • Pro herce Bradleyho Jamese (Giuliano de' Medici) byl jeho úplně poslední herecký výstup v epizodě Mše (2018) opravdu velmi emotivní. Přiznal to ale až po několika letech po natáčení. (Lynette)

Reklama

Reklama