Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (102)

Noddy 

všetky recenzie používateľa

Málokedy píšem komentár, ale tento film si to zaslúži. Bol som veľmi prekvapený, čo dokázali Rusi nakrútiť. Jediná brzda v sledovanosti tohoto filmu bude, že ho nakrútili Rusi. Známy, ktorému som o ňom hneď referoval, keď sa dozvedel, že je ruský, hneď prehlásil - to asi nepozriem. Vďaka jednoduchým dialógom som titulky potreboval čítať len sporadicky. Dávam 4 hviezdičky, tú jednu odoberám, kvôli trochu dlhej minutáži. ()

Eduardo 

všetky recenzie používateľa

Po otrasných ruských Guardianoch je Attraction veľmi príjemné prekvapenie. Aj keď na počudovanie to bol pravý opak toho, na čo sme zvyknutí od američanov. Mimozemšťania nie sú agresívni a neprišli vyhladiť celé ľudstvo, vojaci sa nesnažia automaticky za každú cenu vyvolať s nimi konflikt a vláda sa tiež zhodne na tom, že je lepšie pristúpiť na ich podmienky, keďže o nich nič dokopy nevedia. Výsledok je veľmi príjemný blockbuster so sympatickým mimozemšťanom (ktorý teda rozhodne mohol byť mimozemskejší) a dobre fungujúcou (aj keď tisíckrát videnou) romantickou linkou. Akcia je v podstate len na začiatku a na konci filmu, ale je fakt pôsobivá, prehľadná a veľmi dobre natočená, ako aj celý film. ()

Reklama

sochoking odpad!

všetky recenzie používateľa

Pokus o ruského Starmana u mňa zlyhal na blbých držkách a trápnych vtipoch. Cez krv a pot sa mi podarilo dopracovať až po 87. minútu , kde som to po zrelej úvahe vzdal. P.S Starý Lebedev vypadal jak Robert Downey Jr. a mladý Artom pre zmenu ako ruský Ewan McGregor! ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Kto podľa traileru alebo posteru čaká brutálnu akciu, hrdinský ruský pátos vs mraky emzákov (ako ja) veľmi pohorí. Našťastie som to prekusol a výsledok ma chytil. Do žánru treba pridať romantický, nakoľko celá druhá polka sa točí okolo vzťahu hlavnej hrdinky s emzákom. Akcia je čisto len na úvod, pád lode je skvelý a na konci, inak je to skôr romantická sci-fi, kde ako hovorí hlavná hrdinka jeden emzák "veril v nás viac ako my samy" no a ona sa doňho postupne zaľúbi a spoločne musia vrátiť jadro do lode. No a toto sa deje druhú hodinu filmu, prvá je dlhá oťukávačka. Mňa si však tá druhá získala, má to skvelú hudbu, pár hrdinských kúskov, z hlavnej hrdinky sa stane sympatická baba, emzák je tiež sympaťák a tak im fandíte. Finále výborné, a ako som to v polke chcel vypnúť dávam 4*. Len ešte raz podotýkam, nečakajte akčné sci-fi. PS: Nedá sami  nezasmiať, ako tuto ruskí vojaci skladali zbrane a nechceli bojovať, pri tom čo sa deje na Ukrajine. ()

ilemas 

všetky recenzie používateľa

Kvalitní film (ne jako sci-fi) ruské produkce s velmi dobrou kamerou a střihem. Bohužel se toto hloupé trapné sci-fi odvíjí jiným směrem než jsem čekal. Jde více o zamilovaný teenagerovský film než o kvalitní inteligentní sci-fi, což je velká škoda, neboť některé záběry jsou na ruský film velice povedené. Jako film parádní, jako sci-fi debilní. Film jsem chtěl vidět jen z důvodu jak ruská kinematografie díky traileru pokročila. Perfektní záběry na socialistické paneláky, ruské prostředí i myšlení. Když divák milující sci-fi překousne, že je to děsná hovadina, tak ve výsledku dostane velkolepý kvalitní snímek. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (1)

  • Zbraně použité ve filmu byly odstřelovačská puška SVD Dragunov a AK 74. Zbraň, kterou používá Yulya Lebedeva (Irina Staršenbaum) je pistole Makarov. Dalši technika použitá ve filmu byly vrtulniky KA 50, stíhačky SU 27 a Kamaz Typhon. (K98)

Reklama

Reklama