Reklama

Reklama

Apokalypsa: Stalin

(seriál)
  • Česko Apokalypsa Stalin (viac)

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Boľševik, profesionálny revolucionár, gangster, terorista, masový vrah - ale kto bol naozaj " Muž z ocele" ?  Kto bol Stalin, ktorý súc zaskočený Hitlerovými plánmi, napokon porazil najväčšieho vojnového štváča sveta a stal sa najobávanejším mužom planéty? Ako sa dokázal dostať k moci a ako si ju dokázal tak dlho udržať? Tvorcovia úspešných historických dokumentárnych sérii Apokalypsa Druhá svetová vojna a Apokalypsa Hitler prichádzajú s ďalším fascinujúcim portrétom diktátora, ktorého sochy dominovali námestiam miest nielen celého Sovietskeho zväzu, ale aj východnej a strednej Európy. S pomocou doteraz nepublikovaných archívnych materiálov vám autori dokumentu priblížia obdobie vlády Josifa Visarionoviča Stalina v tridsiatych a štyridsiatych rokoch minulého storočia - s dôrazom na obdobie Druhej svetovej vojny. (STV)

(viac)

Recenzie (38)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Tak Dr. Peterson mě podnítil dohnat Stalina, jenž mi příhodně zbyl jako poslední z Apokalyps (po první druhé světové, Verdunu a nástupu Hitlera). A zhltnul jsem zhruba stejnou měrou jako všechny předešlé. Dobrý je styl výpravy ve dvou časových rovinách a vůbec celý tento příběh, zaměřený právě na Rusko v rozmezí dvou Válek -- který nám naše komoušská kantorka na střední dvakrát moc pikantní nepodala... Zlověstná první část a "Leninův nejvěrnější stoupenec", až po svým způsobem impozantní, jím stvořený, ideologií prohnilý společenský bizár (který následně BOHUŽEL postihl i naší zem), včetně super střípků stalinského humoru, načež si říkám, není trochu nefér jak všechnu pozornost o největšího Satana bere dodnes výhradně Führer? A schválně: jaký by asi byl dnešní svět bez Stalina a jeho následků, tj. studené války, National Security Act ve Státech, rozesraný situace na Středním Východě atd... (na to téma vřele doporučím sehnat si pátý díl podcastu Hardcore History - "Meandering Through The Cold War") ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Už po prvej časti vidím, že ide o mimoriadny dokument, ktorý ma dokázal zaujať pútavým rozprávaním historických faktov, hoci aj o jednom z najväčších vrahov celej histórie. A aj po mnohých desaťročiach od ukončenia kultu jeho osobnosti, a priznaní chýb samotnými komunistami, sa aj tu v komentároch nájdu exoti, čo dokážu tvrdiť, že to tak nebolo, a to len západní kapitalisti očierňujú Stalina vo filmových dokumentoch. Viacerí tu vyčítajú dokumentu, že rozprávanie nie je chronologické a často sa vracia k Stalinovej mladosti. Tvorcovia to tak ale museli urobiť, lebo z rokov 1878 až 1914 nie sú absolútne žiadne filmové zábery a keďže sa vyhli hovoriacim hlavám, tak by sme sa museli prvú hodinu pozerať len na tých niekoľko zachovaných fotiek z mladosti. To by asi nebolo to pravé orechové a tak je zvolený spôsob rozprávania na preskáčku dobrým riešením. ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Nadprůměrný historický dokument. 1) Kromě přirozeného chronologického popisu Stalinova života se dokument protkán podrobnějším vyprávěním z druhé světové války. Film to osvěžuje a současně poněkud znepřehledňuje. 2) Kolorované záběry jsou pěkné. 3) Na rozdíl od mnoha jiných dokumentů, které nedostatek materiálu a myšlenek ke sdělení kamuflují prázdnými řečmi a pohledy na krajinu či abstraktní detaily, zde komentář a čtené (díkybohu jen čtené) výpovědi svědků doprovází dobové filmové záběry. 4) Srovnání Stalina s Hitlerem sice nepřineslo žádná nová odhalení, ale bylo trefné. ()

nascendi

všetky recenzie používateľa

V poslednej dobe som videl niekoľko dokumentov o Stalinovi, takže sa v nich prestávam orientovať, rovnako tak, ako sa prestávam orientovať v mysliach ľudí, ktorí sa o Stalinovi dozvedeli historickú pravdu a napriek tomu chodia s jeho portrétom na námestia, tvrdia, že vyhral II. svetovú vojnu a priniesol Rusku nehynúcu slávu. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Je neuveriteľné čo si musel (nielen) Ruský ľud vytrpieť pod týmto tyranom. A je až mrazivo šokujúce, že sa v jednej historickej perióde vyskytol tento úlisný Gruzinec spolu s druhým monštrom, Hitlerom. Európa a svet si už lepšiu kombináciu ani priať nemohli... Francúzi opäť odviedli skvelú dokumentaristickú prácu a po prvej svetovej vojne, druhej svetovej vojne a Hitlerovi priniesli vo svojom cykle Apokalypsa aj portrét neobmedzého sovietskeho vodcu. Obdivuhodné sú najmä tony veľmi vzácneho a nevýdaného, historického obrazového materiálu, ktorý bol skutočne kvalitne upravený a okolorovaný, čo mu dodáva ešte väčšiu desivosť a autentickosť. V takýchto obrazoch už tá doba nepôsobí tak vzdialene. Za zmienku stojí aj niekoľko nových, alebo menej známych informácií, ktoré mi tento dokument poskytol. Som maximálne spokojný a každému fanúšikovi histórie odporúčam. Ale nie len tomu. Toto by malo byť povinné pozeranie pre každého, pretože dnes si už málokto uvedomuje aký hrôzostrašný a krvilačný bol onen režim. Režim, ktorý má stále na svete veľa prívržencov a sympatizantov. Bohužiaľ... 100 %!! ()

Galéria (54)

Reklama

Reklama