Reklama

Reklama

Hrdinovia ohňa

  • Česko Hrdinové ohně (viac)
Trailer 1

Film nakrútený na motívy skutočnej udalosti rozpráva hrdinský príbeh provinčného hasičského zboru, ktorý sa vďaka nádeji, odhodlania a obetavosti svojich členov stal jedným z najelitnejších hasičských tímov v Spojených štátoch. Ich nesmierna odvaha a jedinečné spojenectvo sa prejavia vo chvíli, keď bojujú proti katastrofálnemu požiaru, ktorý ohrozuje všetko, čo je im blízke. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (423)

Happens 

všetky recenzie používateľa

Vizuální podívaná, lyrická poezie zaměstnaná do silného příběhu, drama, co se umí vrýt pod kůži, vtáhnout diváka do každodenních problémů jednoho hasičského sboru v Californii. Lidé, co žijí/umírají, aby zachraňovali jiné životy. Místy situační humor střídaný s akurátní dávkou romantiky utkané nití dramatu, a to celé zabalené do smrtících plamenů ohně. Úžasný počin. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Príbeh sa oprel o skutočné udalosti, to však nemalo brániť tvorcom k autorskému vkladu. Vznikol mechanický prepis s troškou pátosu, z bezpečnej vzdialenosti zobrazeného dobrodružstva, ale za to s prehnanou stopážou. Očakával som silnejší film. Pre hasičov srdcovka, pre ostatných úprimné uznanie za ich prácu. Ale k tomuto poznaniu nebol potrebný tento film. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Pokud by divák očekával napínavý snímek, plný scén o hrdinných hasičích, jak bojují s ohněm, bude zklamán. Tento film je o něčem úplně jiném a zaměřuje se hlavně na postavy, interakci mezi nimi a jejich soukromé vztahy. Nebýt hvězdného obsazení, šel by film rovnou do televize a skoro nikdo by si ho ani nevšiml. A byla by to škoda, protože film, překvapivě funguje i bez velkolepých scén a pokud neznáte příběh, podle kterého je film natočen, bude na konci (stejně jako já) dost nepříjemně překvapen. Jediným problémem tak zůstává fakt, že po skončení film velice rychle vyprchá a nemá nic, kvůli čemu by se k němu měl kdokoliv vracet. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

V tuto chvíli neexistuje aktuálnějšího filmu, než jsou právě Hrdinové ohně. Zatímco se totiž v Californii prohání nekonečný oheň, který za sebou nechává mrtvé a spálená vřesoviště, tak se u nás objevil film, který o lidech, co se snaží zachránit alespoň kus nedotčené krajiny, pojednává. Pro českého diváka je to něco neuvěřitelného, ale v rámci amerického patriotismu je to nejlépe natočený, v podstatě, katastrofický film za hodně dlouhou dobu. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý viac, ako na čomkoľvek inom stojí na vzťahoch medzi postavami a na hereckých výkonoch. Kosinski vzdáva poctu hrdinom a to sa nedá inak len cez postupne budované emócie a vzťahy. Boj s ohňom je len kulisa. Film možno neponúka nevšedný zážitok, ale je spravený poctivo a funguje tam takmer všetko. Osobne si myslím, že ten pátos tu až tak nefiguruje. Celé to na mňa pôsobí, ako film, ktorý sa snaží nahliadnuť do osudov ľudí, do ktorých životov by sme nemali veľmi ako nahliadnuť. Aj napriek výrazne mužskému osadenstvu ma tu potešila aj Jennifer Connelly, ktorá si kradne v niektorých scénach priestor pre seba. Inak tomu nemám veľmi čo vytknúť. Je to správne dojímavé, krásne nasnímané a herecky presné. Páči sa mi, aký je Kosinski všestranný režisér. Hoci v tej akčnejšej polohe ho mám trošku radšej. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (14)

  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva na viacerých miestach v americkom štáte Arizona, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v susednom Novom Mexiku. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Reklama

Reklama