Reklama

Reklama

Hrdinovia ohňa

  • Česko Hrdinové ohně (viac)
Trailer 2

Film nakrútený na motívy skutočnej udalosti rozpráva hrdinský príbeh provinčného hasičského zboru, ktorý sa vďaka nádeji, odhodlania a obetavosti svojich členov stal jedným z najelitnejších hasičských tímov v Spojených štátoch. Ich nesmierna odvaha a jedinečné spojenectvo sa prejavia vo chvíli, keď bojujú proti katastrofálnemu požiaru, ktorý ohrozuje všetko, čo je im blízke. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (423)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na môj vkus až príliš ukecané - zbytočne veľa slangových mačovských dialógov, ktoré očaria len rodených Američanov. A v rýchlom slede sa tu striedajú s tými pracovnými. Navyše som mal v závere pocit emocionálneho nátlaku, ale to je iba môj osobný dojem. Celkovo to však nebolo zlé, nenudilo a herci slušne zahrali, no vzhľadom na ohlasy som čakal niečo lepšie. Lepší priemer. 65/100 ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Nenechte se zmást. Kosinski si tentokrát nepřipravil neonovou pastvu pro oči. Jeho cit pro vizuál se mu samozřejmě ani zde upřít nedá a oheň jakožto živel vypada v jeho filmu impozantně a místy možná až příliš krásně. Zároveň zásahy hasičů tu jsou nejednou velmi zkratkovité a zjednodušené. Jenomže Only the Brave útočí v emocionální rovině a diváka si získá pečlivě budovanými charaktery, rodinou drobnokresbou a správně chlapackým army feelingem, který je jak na začátku při výcviku, tak na konci při zásazích. A pozor ! Závěr se povedl na jedničku. Záběr po záběru. Vynikající herecká parta, primárně Brolin, který s ohněm má zkušenosti ze svého mládí a Jennifer Connelly, kterou prostě chcete vidět hádat se. Mainstreamové obsazení, ale snímek vyhýbající se velkohubému patosu a tradiční nabubřelosti. Kluci si nemohli přát lepší poctu. ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Podle skutečné události, takže nehodnotím, co se stalo, ale jak to natočili. Chápu, že to muselo být těžké, když jde o nedávnou minulost a žije mnoho lidí, kteří si ji pamatují. Tvůrci chtěli postavit pomník hrdinům ohně a taky se jim to podařilo. Mramorový, plný patosu a zcela podle věčných šablon. Z příběhu vyčnívají pouze scény ohně, které jsou doslova spalující. SHRNUTÍ: Čest všem statečným požárníkům, bohužel v průměrném filmu. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Rozpočet: 38 miliónov $ | Tržby: 25,4 miliónov $ | Človeku vždy príde smutno ako zo samotného skutočného deja vzľadom k pozostalím, tak aj z faktu, že 90% podobných filmov založených na skutočných udalostiach sú komerčnými prepadákmi... Zaslúžili by si všetci niečo iné. Ako predstavitelia, tak aj skutočný ľudia... Josh Brolin je presný jak hodinky, a ja som zistil, že keď nechcete pustit oheň ďalej, tak mu musíte ísť ohňom napred. Silný film. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $38miliónovTržby USA $18,343,983Tržby Celosvetovo $25,754,775Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,975,670Tržby za predaj DVD v USA $4,375,112║ Joseph Kosinski tento krát hrá na vážnejšiu notu a prekvapivo to zvláda. Drží sa v medziach znesiteľnosti, moc to nepresladčuje, nevytŕča, netlačí zbytočne na emócie aj keď priestoru tam je dosť, samozrejme smutný príbeh dojme. /70%/ ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (14)

  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)
  • Jednalo se o nejnebezpečnější americký požár od roku 1933 a největší ztrátu hasičů od útoku 11. září 2001. (ARI50)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva na viacerých miestach v americkom štáte Arizona, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v susednom Novom Mexiku. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Reklama

Reklama