Reklama

Reklama

Hrdinovia ohňa

  • Česko Hrdinové ohně (viac)
Trailer 3

Film nakrútený na motívy skutočnej udalosti rozpráva hrdinský príbeh provinčného hasičského zboru, ktorý sa vďaka nádeji, odhodlania a obetavosti svojich členov stal jedným z najelitnejších hasičských tímov v Spojených štátoch. Ich nesmierna odvaha a jedinečné spojenectvo sa prejavia vo chvíli, keď bojujú proti katastrofálnemu požiaru, ktorý ohrozuje všetko, čo je im blízke. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (424)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Som rada, že si prežil.“ Jennifer Connelly je totálna milfka. Nechápem, že jej Hollywood nedáva tomu odpovedajúce úlohy (česť výnimkám). Počas pozerania tejto snímky som úpenlivo rozmýšľal, prečo napríklad nedostala rolu tety May v Spider-Manovi: Návrate domov. Neviem, prečo mi po rozume behal práve Spidey, každopádne som si namiesto (inak tiež fajn milfky) Marisy Tomei predstavoval práve Jennifer – a hneď som sa cítil lepšie. Bola by to lepšia voľba, prepáč Marisa. A potom som si uvedomil, že Jennifer Spider-Manovi prepožičala keď už nie svoje telo, tak aspoň svoj hlas – nadabovala totiž „Karen“ – Spideyho počítačov systém :-) Hoci sa do požiarnického, drsného, chlapského sveta Jennifer Connely naoko nehodí, v skutočnosti tento film môže ďakovať práve jej za to, že je to na konci taký doják. Lebo ak by to bolo len na škaredých, mlčanlivých chlapoch, zrejme by to nestačilo. Josh Brolin vyzerá vizuálne super, ale nikdy som si k nemu nedokázal nájsť cestu. A to ho pri práci sledujem už pekných pár desaťročí. Ostatní sú tu skôr do počtu, vrátane dosť absurdne vyzerajúceho Jeffa Bridgesa, ktorý ma pravdupovediac už dosť nudí. Scény s ohňom nie sú pozoruhodné, ani strhujúce, ale ani slabé a niektoré zábery sú fascinujúce, ukazujúc požiar takmer až ako hororovú, rešpekt, hrôzu a zákernú nepredvídateľnosť zosobňujúcu hororovú ikonu (toto že stálo len 38 miliónov, ako uvádza IMDb?). Má to niečo do seba a hoci som si myslel, že sa budem neskutočne nudiť, musím uznať, že vďaka vcelku prepracovaným a sympatickým postavám to malo niečo do seba a celkom rýchlo mi to celé ubehlo. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Tohle mě bavilo. Kosinski naservíroval příběh, ve kterém sice oheň a jeho hašení hrají dost výraznou roli, ale víc než na efekty se soustředil na linky obou hlavních postav, tedy nestora požárnického sboru a hasičského nováčka. Ono je sice pravda, že obě tyto linie jsou tak trochu klišé, ale v celkovém kontextu to zase tolik nebije do očí. Kor když Teller s Brolinem hrají jak o život. Sympatické jsou i vedlejší postavy a mě osobně potěšila přítomnost mé oblíbenkyně Jennifer Connelly. Jinak na nějaké vizuální pyromanské orgie zapomeňte. Film se snaží práci požárníků podat tak, jak asi skutečně vypadá, ale mě to bavilo o to víc a o to víc byl silnější i závěrečný dopad. Skvělá pocta pro The Granite Mountain Hotshots a zároveň poklona všem hasičům. 90% ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Člověk si řekne : “Nějaká pitomost o hasičích. To vidět nepotřebuji.” A za sebe mohu říct, že by to byla ta největší chyba, co můžete udělat. Je totiž až neuvěřitelné, kolik toho Kosinski dokázal vymáčknout z v pravdě prachobyčejného příběhu dle skutečných událostí a kolik emocí z člověka vymámí. Už na začátku jsem věděl, když ve vzduchu vrtočivá helikoptéra nabírá vodu z bazénu a přitom kamera líbivě krouží podél ní, že tohle je zkrátka pecka a celých 130 minut jsem byl napjatý jako struna. Důležitý podíl na tom také samozřejmě má Josh Brolin a jeho parta odvážných hasičů, včetně Milese Tellera, se kterýma jsem si hned chtěl dát pivo a zapadnout mezi ně. Neuvěřitelný film, který nesmí zapadnout a doporučuji naprosto všem. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Požiar u Yarnell, kde pri zásahu došlo k najväčšiemu úmrtiu požiarnikov od útoku 11.septembra. Celý dej je poňatý prirodzene, reálne, skrátka tak, ako sa veci skutočne majú. Nie je tu žiadna hlavná postava. Každý je tu sám za seba so svojimi pracovnými aj súkromnými problémami a radosťami. Devízou je ohromné ​​kamarátstvo a emocionálny boj jednotlivca. Scenérie hôr a kopcov sú nádherným doplnením stavu prírody a hrozby takéhoto mohutného požiaru. Aj CGI je úplne na jednotku. Životný dej plynie prirodzene a vedie k zamysleniu nad niektorými charaktermi. Každý bojuje s vlastným osudom a všetci spoločne s požiarom. Koniec rozprávania však úplne šokuje. Je to film o druhej šanci v živote, o chybách a zodpovednosti, kamarátstve a tvrdej práci. Rieši sa tu najzákladnejšia otázka medzi nebezpečne-náročnou prácou a osobným životom, ale tak nejako civilne, bez zbytočného patosu. Nesnaží sa za každú cenu z nich robiť hrdinov. V okamihu každého príde doba, keď sa bude musieť rozhodnúť či rodina - či nebezpečná, ale rešpekt a uznanie vzbudzujúca práca. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicky Kosinski. Dokonala technicka stranka, ale po dejovej stranke to pôsobi casto sterilne. Jedina linia, ktora poriadne funguje po emocionalnej stranke je ta o napravenom fetakovi Tellerovi. Je to taky standardny pribeh o napravenom luzrovi. Lenze ostatne linie su na tom o dost slabsie a finale, ktore asi malo byt velkym dojakom ma nechalo uplne chladnym. Ohnivych scen sa tu prilis vela nedockame. Film sa viac venuje postavam a ich zazemiu v klasickom americkom style, cize je kladeny velky dôraz na vyzdvihovanie tazkej prace obycajnych amikov. Nastastie to nepôsobi otravne a celkom to funguje. Rozhodne lepsie ako v nedavnom filme Life on the Line, ktory sa pre zmenu zaoberal opravarmi elektrickych vedeni. Dost velkym problemom je prestrelena stopaz. Bud by to chcelo o polhodinu skratit, alebo poriadne rozviest do serialu. Takze za jedno pozretie tento oldschoolovo chlapsky film stoji. P.S. Trochu vtipne mi pripadalo vyzdvihovanie Brolinovej postavy. Od zaciatku bolo jasne, ze je len otazkou casu, kedy to kvôli jeho netradicnym rieseniam niekto odskace. Snad pocet zachranenych ludi pocas jeho kariery bol väcsi ako pocet poziarnikov, ktori kvôli nemu chcipli. 6/10. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (14)

  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)
  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Reklama

Reklama