Reklama

Reklama

Hrdinovia ohňa

  • Česko Hrdinové ohně (viac)
Trailer 3

Film nakrútený na motívy skutočnej udalosti rozpráva hrdinský príbeh provinčného hasičského zboru, ktorý sa vďaka nádeji, odhodlania a obetavosti svojich členov stal jedným z najelitnejších hasičských tímov v Spojených štátoch. Ich nesmierna odvaha a jedinečné spojenectvo sa prejavia vo chvíli, keď bojujú proti katastrofálnemu požiaru, ktorý ohrozuje všetko, čo je im blízke. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (424)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

V tuto chvíli neexistuje aktuálnějšího filmu, než jsou právě Hrdinové ohně. Zatímco se totiž v Californii prohání nekonečný oheň, který za sebou nechává mrtvé a spálená vřesoviště, tak se u nás objevil film, který o lidech, co se snaží zachránit alespoň kus nedotčené krajiny, pojednává. Pro českého diváka je to něco neuvěřitelného, ale v rámci amerického patriotismu je to nejlépe natočený, v podstatě, katastrofický film za hodně dlouhou dobu. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Only The Brave" je podľa mňa silným. Myslím si síce, že počas celého filmu je to trošku mix. Je to veľmi dobré v rámci tvorby postáv, charakterov a ja ako divák som ich dokázal dosť dobre prijať. Trošku som ale čakal, že sa dočkáme nejakého silného eventu. Najmä z titulu, že tu máme príbeh hasičov hrdinov. A uvidíme silné požiare, no na druhú stranu som mal pocit, že neprinášajú nič také výrazné. Všetkého sa dočkáme až v najväčšom požiari, proti ktorému budú musieť bojovať. A bude tam tá akcia, ktorú som od filmu očakával. Ale nemôžem povedať, že to prichádza príliš neskoro ani nič podobné. Film má dobrý spád, je výborne orientovaný na postavy a venuje im dobrú dávku času. A tým pádom ich chceme sledovať, spoznať a dokážeme vidieť aj tímového ducha a priateľstvo. A na tom je film hlavne postavený. A funguje to dobre. Ako dráma je to super, len som tam čakal práve viac akcie. Ale keď akcia príde, tak je to skutočne silné. A budete vnútri niekde veriť, že sa to skončí dobre (Pokiaľ ste teda náhodou nemali naštudované, čo sa skutočne stalo. Ja som nemal.). Ale život bohužiaľ nie je vždy šťastný koniec. A tento film to veľmi dobre spracoval. Je to silný film, ku koncu som sa neubránil slzám a myslím si, že zobral týchto hrdinov veľmi dobre. Takže ho osobne môžem veľmi silne doporučiť. Hodnotenie: A- ()

Reklama

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Kosinskiho režijní tvorbu mám ve velké oblibě, ale tohle mi nesedlo. Nedokážu si představit, co muselo dát práce natáčet v takových podmínkách, ale film vyznívá hodně rozkouskovaně, jako by mu chyběla ústřední linka, která by držela vše pohromadě. Celou dobu jsem se ptal, co vlastně sleduju. Něco opravdu zajímavého se začne dít teprve po hodině a 45 minutách. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Požiar u Yarnell, kde pri zásahu došlo k najväčšiemu úmrtiu požiarnikov od útoku 11.septembra. Celý dej je poňatý prirodzene, reálne, skrátka tak, ako sa veci skutočne majú. Nie je tu žiadna hlavná postava. Každý je tu sám za seba so svojimi pracovnými aj súkromnými problémami a radosťami. Devízou je ohromné ​​kamarátstvo a emocionálny boj jednotlivca. Scenérie hôr a kopcov sú nádherným doplnením stavu prírody a hrozby takéhoto mohutného požiaru. Aj CGI je úplne na jednotku. Životný dej plynie prirodzene a vedie k zamysleniu nad niektorými charaktermi. Každý bojuje s vlastným osudom a všetci spoločne s požiarom. Koniec rozprávania však úplne šokuje. Je to film o druhej šanci v živote, o chybách a zodpovednosti, kamarátstve a tvrdej práci. Rieši sa tu najzákladnejšia otázka medzi nebezpečne-náročnou prácou a osobným životom, ale tak nejako civilne, bez zbytočného patosu. Nesnaží sa za každú cenu z nich robiť hrdinov. V okamihu každého príde doba, keď sa bude musieť rozhodnúť či rodina - či nebezpečná, ale rešpekt a uznanie vzbudzujúca práca. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Som rada, že si prežil.“ Jennifer Connelly je totálna milfka. Nechápem, že jej Hollywood nedáva tomu odpovedajúce úlohy (česť výnimkám). Počas pozerania tejto snímky som úpenlivo rozmýšľal, prečo napríklad nedostala rolu tety May v Spider-Manovi: Návrate domov. Neviem, prečo mi po rozume behal práve Spidey, každopádne som si namiesto (inak tiež fajn milfky) Marisy Tomei predstavoval práve Jennifer – a hneď som sa cítil lepšie. Bola by to lepšia voľba, prepáč Marisa. A potom som si uvedomil, že Jennifer Spider-Manovi prepožičala keď už nie svoje telo, tak aspoň svoj hlas – nadabovala totiž „Karen“ – Spideyho počítačov systém :-) Hoci sa do požiarnického, drsného, chlapského sveta Jennifer Connely naoko nehodí, v skutočnosti tento film môže ďakovať práve jej za to, že je to na konci taký doják. Lebo ak by to bolo len na škaredých, mlčanlivých chlapoch, zrejme by to nestačilo. Josh Brolin vyzerá vizuálne super, ale nikdy som si k nemu nedokázal nájsť cestu. A to ho pri práci sledujem už pekných pár desaťročí. Ostatní sú tu skôr do počtu, vrátane dosť absurdne vyzerajúceho Jeffa Bridgesa, ktorý ma pravdupovediac už dosť nudí. Scény s ohňom nie sú pozoruhodné, ani strhujúce, ale ani slabé a niektoré zábery sú fascinujúce, ukazujúc požiar takmer až ako hororovú, rešpekt, hrôzu a zákernú nepredvídateľnosť zosobňujúcu hororovú ikonu (toto že stálo len 38 miliónov, ako uvádza IMDb?). Má to niečo do seba a hoci som si myslel, že sa budem neskutočne nudiť, musím uznať, že vďaka vcelku prepracovaným a sympatickým postavám to malo niečo do seba a celkom rýchlo mi to celé ubehlo. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (14)

  • Jednalo se o nejnebezpečnější americký požár od roku 1933 a největší ztrátu hasičů od útoku 11. září 2001. (ARI50)
  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva na viacerých miestach v americkom štáte Arizona, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v susednom Novom Mexiku. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Reklama

Reklama