Reklama

Reklama

Logan Lucky: Miliónová lúpež

  • Česko Loganovi parťáci (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratia Loganovci žijú v úplnom zapadákove. Nemajú peniaze, nemajú prácu a na krku majú rodinnú tradíciu smoliarov a „looserov", ktorá sa s nimi vlečie už takmer sto rokov. Meno Logan je v tomto kraji synonymom prehry. Jimmy Logan sa rozhodne konečne zatočiť kolesom šťastia a ukradnúť 14 miliónov dolárov počas najväčšieho a najslávnejšieho automobilového závodu v Amerike. To je slušná suma peňazí, a preto potrebuje do partie svojho brata s jednou rukou, no zároveň musí dostať z väzenia miestneho odborníka na lúpeže každého druhu a zohnať ďalších pomocníkov. Vyzerá to ako úplne šialený nápad, ale výhodou natvrdlých zlodejov je to, že všetci si myslia, že sú natvrdlí.. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (375)

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Kdo by se dneska díval na navoněné mistry zlodějského řemesla v dobře padnoucím obleku... It's a white trash world. Soderbergh je zpátky s dalším žánrovým zkratem, který není ani trochu blunt, byť se tak na první pohled tváří. Manicky vystavěná, úmyslně podvratná, úsporně výsměšná indie mutace žánru heist, která možná ztrácí tam, kde člověk čeká největší atrakci (loupež), ale bohatě to vynahradí tam, kde třeba Dannyho parťáci byli naprosto bezmocní - v sociální rovině. S Loganovic partou jde totiž soucítit v těch nejobyčejnějších věcech. Když z úst odporně zmalovaného dítěte zazní odrhovačka Johna Denvera, je to nečekaně nejvíc. Óda na loserství, film pošklebující se pompéznímu americkému pozlátku, ale stejnou měrou citlivý k postavám z periferie... není to úplně hladká jízda, ale je to něco, co si člověk může snadno zamilovat. Steven vrací důstojnost vidlákům. Nejen proto je dobře, že se vrátil na plátno. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Námet síce obohraný (niečo v štýle návodu ako spraviť dokonalú lúpež), no snímok disponuje výbornou Soderberghovou réžiou a celkom premysleným scenárom, takže samotný návod na lúpež vyznel zaujímavo. Samozrejme, plán obsahoval veľa miest kde sa mohlo niečo pokaziť, alebo kde by realita dostala riadnu facku, avšak to ani nebolo podstatné. Dôležitejšie bolo, že sa na to pozeralo dobre, miestami to bolo i humorné a čas pri tom zbehol ako voda. Soderbergh vie skrátka príbeh divákovi zaujímavo podať, jeho štylistické prostriedky sú jedinečné. Až do takej miery, že mu človek prípadné nedostatky dokáže z časti odpustiť. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tento film by kľudne mohol byť od Trošku, pretože je trošku zábavný a trošku akčný. Soderberghov štýl je tu neprehliadnuteľný, takmer identický s Dannyho parťákmi, ale tento film sa nezaradí medzi jeho najlepšie snímky. Príbehová základňa je dobrá i hlavné postavy s defektmi fyzickými a psychickými sa hodia do komediálneho štýlu. Ale chýba tomu trochu viac vtipu, za brucho sa chytať nebudete. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Steven Soderbergh zrejme s jasným úmyslom nakrútil Dannyho parťákov naruby. V podstate s rovnakým scenárom, ale namiesto VIP postavičiek použil čisté socky. Scenár ale v niektorých pasážach využíva celkom originálne prvky, to sa týka najmä posledného aktu a istej agentky a nebolo by dobré o tom nič prezrádzať. Humor je občas lepší a občas priemernejší, film neubehne úplne najplynulejšie, ale stále ide o ľahko rozpoznateľnú Soderberghovu oddychovku, čo podčiatkuje aj zvolená hudba. ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Asi by nebylo dobré jít na Loganovy parťáky s tím, že dostanete Dannyho parťáky ve vidláckém stylu, s tím jsem ale ani nepočítal. Na druhou stranu nějaký ten styl by nový Soderbergh mít mohl. Vlastně asi jakýkoliv. Je tu sice pár sympaticky bizarních humorných momentů, ale ke komedii mají Loganovi parťáci daleko. Máme tu loupež, její vcelku bezproblémové plánování a provedení ovšem fanoušky heist movies asi moc nenadchne. Dojde tu i na nějaké to drama, kdy se hrdinové musí vyrovnávat s tím, že jejich životy jsi v hajzlu a lepší už to asi nebude. Ale ani v tomhle směru nedostáváme nic světoborného nebo extra zajímavého. A nakonec z toho vyleze film, který je sice plný hvězd, ovšem vyloženě bavit nedokáže v žádné své podobě. Nudit naštěstí taky ne. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Georgia a Severná Karolína. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo 35 dnů. (PaTeXx)

Reklama

Reklama