Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Multimilionár Tom Mullen (Mel Gibson) je zakladateľ a majiteľ úspešnej leteckej spoločnosti, ktorý žije s manželkou Kate (Rene Russo) a 12-ročným synom Seanom (Brawley Nolte) v luxusnom byte v New Yorku. Pri dobročinnej akcii však Tomov syn uprostred stovky ľudí náhle zmizne bez stopy. Neblahé tušenie rodičov sa čoskoro potvrdí: Sean bol unesený a zločinci žiadajú od Toma výkupné 2 milióny dolárov, ktoré treba doručiť do 48 hodín - inak chlapec zomrie... Špecialisti z FBI odporúčajú výkupné zaplatiť, ale pri odovzdávaní peňazí sa dopustia osudovej chyby a jedného z únoscov zastrelia skôr, než stihne čokoľvek prezradiť. Tomov syn sa tak ocitá na prahu smrti, navyše ďalšie pátranie FBI je bezvýsledné. Vzápätí Tom dostáva od únoscov druhú šancu a nové inštrukcie. Cestou na určené miesto však Tom náhle pochopí zdrvujúcu pravdu - ak zaplatí, nikdy viac svojho syna neuvidí. Únoscovia totiž nebudú mať dôvod vrátiť dieťa rodičom a radšej ho ako nebezpečného svedka zlikvidujú. Dané slovo pre nich nič neznamená a všetky kroky FBI zatiaľ situáciu len zhoršili. Je treba konať! Tom preto úplne zmení taktiku a ujme sa iniciatívy - v priamom televíznom prenose osloví šéfa únoscov, ukáže mu 2-miliónovú hotovosť a sucho oznámi, že z peňazí nedostane ani cent, pretože už nie sú výkupným, ale odmenou za jeho hlavu. Ako sa zachová únosca? Druhé kolo boja o život Tomovho syna sa začína... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (322)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Keď multimilionárovi Tomovi Mullenovi uniesli malého syna, rozhodol sa napriek radám expertov z FBI, jednať na vlasnú päsť. Odmietol zaplatiť výkupné a nechal v masmédiach vypísať odmenu za hlavu únoscu jeho potomka. Tú stiahne jedine pod podmienkou, že mu bude syn v zdraví vrátený späť domov. Vyplatí sa mu tento nečakaný ťah? To sa môžete dozvedieť v tomto americkom thrilleri. Jedná sa o film s bohatou produkciou, prvotriedným hereckým obsadením, ktorý však nijak neprevyšuje podarený hollywoodsky priemer. *** ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tahám z rukávu ještě nevyklepaný pavučiny a tak jsem se pustil do filmu Výkupné, ve kterém hraje můj oblíbenec Mel Gibson. Kolikrát si říkám oblíbenec, ale když si uvědomím, jaké důležité filmy jsem s ním neviděl, musím to okamžitě napravit. A tak jsem neváhal. Ve výsledku je Výkupné precizní kriminálka, která není vysloveně geniální, ale solidní je určitě. A to je podstatný. Napětí se dalo krájet celé dvě hodiny a tak zaručeně splnila svůj účel. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dlhé roky to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov a názor nemením ani po desaťročiach. Napriek tomu, že od začiatku sú karty jasne rozdané a je známe, kto je únosca, aké sú jeho pohnútky aj kontakty, všetko sa vyvinie vo výborný thriller, presne taký aký si želáte vidieť. S dávkou napätia, akcie, ale hlavne šachovú či až pokrovú partiu medzi otcom uneseného a únoscom. A až dramatické finále rozuzlilo, kto mal v rukách royal flush. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Silný herci vo filme, ktorý má dobrý scenár a nápaditú réžiu. Až mi príde smutno, že režisér ako Ron Howard natočil Hillbilly Elegy. Tu ide na istotu. Postupne rozvetvuje príbeh... je drsný, surový a emočne komplexný. Scény medzi Gibsonom a Russo majú spád a sú uveriteľné a rovnako je tomu aj s krimi zápletkou. Dýcha z toho ešte radosť z filmu. Snaha vypovedať príbeh inak. Je tam neustále prekvapovanie a obstojný záporák. Niečo takéto dokázalo vyprodukovať len veľmi málo filmov. Pre mňa príjemné a nostalgické. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

nemám rád rona howarda, lebo robí filmy, ktoré su pre mňa chladné. willow bol asi jeho najpodarenejšia vec. tento film nemal napríklad kladného hrdinu, nikoho, s kým by sme sa mohli stotožniť - ak neberieme kladňáckeho únoscu Donnieho Wahlberga. Nesympatický milionár Mel Gibson, ktorý pre záchranu neurobí nič, ktorý vlastne celý film je pasívny . . . a vôbec, tam nikto nič neurobí. A ten parchant howard to remeselne dobre natočí, pretože na remeslo on je, to sa mu uprieť nedá. ale inak akási prázdnota ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (27)

  • Na konci propagačného filmu svojej spoločnosti Tom (Mel Gibson) nosí podobný kovbojský klobúk, aký nosil dva roky predtým vo filme Maverick (1994). (Arsenal83)
  • Po tom, čo Kate (R. Russo) dostane odkaz od Shakera (G. Sinise), že sa má do kostola dostaviť sama o druhej po polnoci, je možné vidieť, že cez okná v kostole preniká svetlo vychádzajúceho slnka. (MikaelSVK)
  • Napriek drsnej a realistickej povahe je Ron Howard na natočenie filmu veľmi hrdý. Považoval to za obohacujúcu skúsenosť. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (viac)

Reklama

Reklama