Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neopakovatelné vyprávění Starého Zákona a biblických příběhů, které je klasikou kinematografie. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (47)

PanCitron 

všetky recenzie používateľa

Musím se přiznat, že tento film vcelku věrně opisoval moji zkušenost, když jsem knihu Genesis četl. Příběhy na začátku byly vcelku zajímavé, ale byly dost rozdrobené. Zatímto z části s Abrahámem si totálně nic nepamatuju. A stejně tak tomu je i po tomto filmu. Nejlepším momentem byla asi Babylonská věž a samozřejmě vděčné davové scény (hlavně ty s archou a ochočenými zvířaty byly hodně povedené). ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

5. Septembra padlo 15.555 hodnotenie a ja sa tak vraciam ku písaniu komentátorov po skoro pol ročnej pauze. Niekto začína niekto skončí. Obľúbený užívatel dostal ban , sloboda prejavu . Btw Dávid nič si z toho nerob, oni nevedia aký úžasný človek sa v tebe skrýva. Teraz ku filmu, vyše trojhodinový epos. Začiatok sa podobal na nejaké hotové sci-fi. Veľký tresk vyobrazený na ten rok veľmi dobre a dokonca má to aj celé bavilo. Tak ako samotná Biblia v knižnej podobe. 4* ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Pár vybraných príbehov z Biblie, teda zo starého zákona, všetko veľmi zdĺhavé, nič špeciálne, stále neviem ako to bolo s tými dinosaurami, takže ťažko môžem žasnúť nad niečím síce dlhým, aj keď by si to zaslúžilo skôr podrobné seriálové spracovanie, no dosť veľkofilmovo spracovaným a pritom je to len pár obyčajných dejových zložiek. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Stále som hľadal vo filme ten ( na svoju dobu ) gigantický rozpočet. Naozaj to na ňom nieje veľmi vidno, azda najväčšou položkou bola Noemova archa a honoráre všetkých tých hviezd. Film sa z môjho pohľadu ani veľmi nesnaží o nejaké to napätie či gradáciu, aj napriek tomu že je to notoricky známy námet a vo filmovej podobe je to predsa rozdiel ako v knihe. Spektákel, ktorý ani nieje veľmi spektáklom. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Stvorenie sveta, Adam a Eva, Noemova archa, Babylonska veza, Pribeh Abrahama a s tym spojene hriechy ludi v Sodome a Gomore. Vsetky tieto pribehy su tu krasne zobrazene, John Huston natocil krasny vypravny film, ale pre dnesneho divaka moze byt chvilkami aj zdlhavy. Napriklad Stvorenie sveta a pribeh Adama a Evy sa dal o dobrych par minut skratit tak ako aj Noemova archa, avsak zvysna cast pribehov podla Biblie bola podla mna v poriadku. Velku ulohu tu zohrala aj hudba nominovana na Oscara a Zlaty Globus, pricom ako uncredited je tu podpisany aj Ennio Morricone. A ako uz uzivatel Karlos80 spomenul v komentari, ak sa budete divat na Noema, spomente si, ze ho hra reziser John Huston osobne. _______ Michael Parks - (Adam) +++ Ulla Bergryd - (Eva) +++ Richard Harris - (Kain) +++ Franco Nero - (Ábel) +++ John Huston - (Noe) +++ Stephen Boyd - (Nimrod) +++ George C. Scott - (Abrahám) +++ Ava Gardner - (Sára) +++ Peter O'Toole - (Jeden z Troch anjelov) +++ Produkcia: Dino De Laurentiis +++ Hudba: Toshiro Mayuzumi, Ennio Morricone +++ ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (24)

  • Natáčanie scény zo stavby Babylonskej veže bolo prerušené nepokojmi, počas ktorých egyptskí herci hádzali po sebe kusy skál. (Arsenal83)
  • V scéne tesne pred vstupom do archy má jedna z Noemových (John Huston) neviest pod tunikou modernú podprsenku. (Arsenal83)
  • Režisér Huston si sám zahrál Noema a také propůjčil svůj hlas Bohovi. (Karlos80)

Reklama

Reklama