Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ako sa po rozvode dostať opäť do formy? Mladú americkú spisovateľku Diane Laneovú pozve priateľka na desať dní do slnečného Talianska, aby sa rozptýlila. Toskánska krajina a jej obyvatelia ju očaria natoľko, že sa tam rozhodne kúpiť schátranú vilu. Začína sa dobrodružstvo, ktoré zmení jej život a naplní ho neočakávaným prekvapením, priateľstvom a láskou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (117)

tančísvlky 

všetky recenzie používateľa

Prekvapenie , ale určite milé. Chviľku sa to tvárilo ako ďalšie neskutočné a obvyklé používané klišé. Lenže , všetko je inak . Diane Lane je pani herečka a využila maximálne svoje zbrane , ktoré vlastní . Vlastne jej všetko veríte , režíserka sa umne vyhla všetkým nástrahám . A emócie sú tu na každom rohu. Aj menšie postavičky majú náboj . / vloženie poľských pracovníkov / Zbytočne sa tu neunavuje vysvetlovaním , skrátka život ako sa patrí so všetkým plus a mínus . Pekný film , skôr taký britský so srdiečkom a takmer za päť hviezdičiek ... ()

Brouk 

všetky recenzie používateľa

Romantika na pokraji kýče podepřená barevnou koláží Toskánska. Chyb a hluchých míst včetně stylistických „vykrádaček některých postav“ je v tomhle filmu dost. Otázka je: „je to podstatné a jak je to ale důležité, aby to mělo hlavu a patu?“ Myslím, že hlavní smysl tohohle filmu je zastavit každodenní pachtění za něčím a nechat se unášet někam, kde se zastavil čas, kde dobro vítězí nad zlem a kde není místo na: možná,snad, kdyby, asi atd., ale na ano a na ne (jak jednoduché!) a pokud se to navíc odehrává v malebném Toskánsku, kde je „okupováno“ 99% všech vinic něčím tak úchvatným a vyjímečným, jako je Sangiovese a zadíváte se do očí Diany Lane wow A ještě jedno plus film má.. bravurního, dokonalého Vincenta Riottu jako pana Martiniho. :-) .. 70% ()

Reklama

liberita 

všetky recenzie používateľa

Mám rada filmy, po ktorých pozretí mi zostane príjemný pocit a Pod toskánskym slnkom je presne takým hrejivým zážitkom, zanechávajúcim úsmev na tvári. Pôsobí síce aj trochu rozprávkovo, ale to je niečo, čo sa filmu dá odpustiť. Diane Lane je vo svojej úlohe absolútne očarujúca a nečudujem sa, že jej vyniesla viaceré nominácie a ocenenia. Veľký priestor patrí vo filme ale aj nádherným talianskym scenériam lákajúcim na dovolenku, prastarej vile plnej tajomných zákutí, priateľským miestnym obyvateľom ako aj trojici pôvodne rezervovaných Poliakov. ()

hazaba 

všetky recenzie používateľa

Každý si může tento film vykládat po svém, záleží v jaké fázi života se nachází. Je tu naděje, zklamání, zamilování, nevěra, tragédie i komedie. Diane Lane je úžasná. Nicméně to není film, který by v hlavě zůstal delší dobu - dobrý na momentální odreagování a mnohem lepší než jakékoli romantické filmíky z německé i české produkce. ()

xaver 

všetky recenzie používateľa

Drama v tom moc nevidím, komedie to taky určitě není, ale romantiky a humoru je tam celkem dost. Nevím proč distributor hned získává pocit, že se jedná o komedii, pokud je ve filmu několik humorných scén. Je to především příběh osamělé ženy, která je okouzlena krásným prostředím Toskánska okořeněný laskavým humorem, kde na nás dýchá pohoda proslůněného italského venkova. Diana Lane je v tomto snímku naprosto úchvatná. Film určitě zaujme a dopřeje divákovi oddech od uspěchaného světa. Navíc oproti divákovi má hlavní hrdinka jednu velkou výhodu, nemusí naléhavě řešit otázku kde vzít prostředky na financování dobrodružství, do kterého se pustila. Snímek taky otupuje hrany odporu v dnešní Evropě proti přistěhovalcům a zahraničním dělníkům. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (13)

  • Oltáříček na kamenné zdi naproti domu hlavní hrdinky, kam nosí starý muž pravidelně květiny, byl zhotoven pouze pro účely natáčení. Po dotočení filmu byl odstraněn. (Tonula)
  • Scenáristka/režisérka Audrey Wells povedala, že keď písala scenár, jediná herečka, ktorá ju napadla pre obsadenie roly Patti, bola Sandra Oh, pretože s ňou už spolupracovala na filme Guinevere (1999). (Arsenal83)
  • Starší majiteľ Bramasole, vďačný za znamenie, že Frances (Diane Lane) je tá správna kupujúca, vykríkne: "Grazie, Santo Francesco!", keď sa Frances na hlavu vykaká vták. „Santo Francesco“ je svätý František, patrón zvierat. (Arsenal83)

Reklama

Reklama