Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ako sa po rozvode dostať opäť do formy? Mladú americkú spisovateľku Diane Laneovú pozve priateľka na desať dní do slnečného Talianska, aby sa rozptýlila. Toskánska krajina a jej obyvatelia ju očaria natoľko, že sa tam rozhodne kúpiť schátranú vilu. Začína sa dobrodružstvo, ktoré zmení jej život a naplní ho neočakávaným prekvapením, priateľstvom a láskou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

meave 

všetky recenzie používateľa

Farebné kamienky v modrej vázičke. Slnečnice tancujúce po poli. Srdce plné sĺz plávajúce vo fontáne nádeje aj oranžový západ slnka. Všetky farby sveta v príbehu, kde sa nádej strieda so smútkom, ktorý má farbu dúhy. Čierna sa minula na kolajnice, ktoré postavili cez vysoké hory v čase, keď ešte nebol vlak, čo by po nich prešiel - pretože vedeli, že raz taký vlak príde. To je hlavné posolstvo tohoto príbehu pre všetkých, čo pocítili stratu človeka tak, že ani nevedeli, ako majú ďalej dýchať. To všetko preto, že cez slzy člověk vidí iba kúsok pred seba a neverí, že práve za tým ho čaká niečo úžasné. Tiež preto, že keď niečo skutočne chceme, tak sa nám to splní. Možno inak, ako očakávame, ale kto už by presne chcel vedieť čo presne to bude? Keď je za oknom šedivo a životu chýba farba, je tento film tým pravým melancholickým a úžasne farebným spoločníkom. ()

Hopper 

všetky recenzie používateľa

Občas som mal pocit, že tento film ma tak trochu míňa. Diane Lane pri všetkej úcte veľmi nemusím (nemám nič proti nej, ale zase ani veľa pre) a príbeh o tom ako rozvedená kritička kníh prekonáva svoju krízu v starom dome v Toskánsku s partou poľských gastarbeitrov a postavičkami z blízkeho mesta vrátane Felliniho divy ma akosi neoslovil. Netvrdím, že ženám sa film páčiť nebude, skôr áno, ale v mojom prípade jedno zhliadnutie stačí. ()

Reklama

chrispe 

všetky recenzie používateľa

Popravdě jsem čekala něco jiného. Víc slunce, víc moře, víc svahů... líbilo by se mi, i kdyby to bylo prostě víc poetický. Udržet si to atmosféru, kdy Frances vaří pro dělníky, tak dám jasných pět (a ona tam místy pořád probleskovala). Jenže místo toho se tam snažili narvat vtipy a situace, které tam podle mě byly jako pěst na oko a to hodně filmu uškodilo. Každopádně Diane Lane byla okouzlující a hrála velmi dobře. A mě celkem okouzlil realiťák, i když není vůbec můj typ, ale byl vnitřně moc krásnej. ()

knihovna 

všetky recenzie používateľa

Pokud nemáte správné chromozomy, ani to nezkoušejte. Nebo musíte být beznadějný romantik. Ani jedno nejsem, takže jsem u filmu dosti často usínal. Doufám, že jsem neprospal nějakou erotiku, ale asi ne. Jediným oživením pro mě bylo bourání zdí mezi pokoji, protože vypadala jako zeď nosná, tudíž jsem čekal, že se celý dům složí jako domeček z karet. Nestalo se tak, i strop zůstal. Škoda. Diana není žádná velká krasavice, spíš se na ní dobře kouká a to je na jeden film docela málo. Zase na druhou stranu, není to špatně natočené, já jenom nejsem ta správná cílová skupina. ()

Tery555 

všetky recenzie používateľa

Úžasně slunný film, který vás pozvedne i když máte špatnou náladu, po tomhle filmu jsem se cítila úplně svěže, plná naděje a očekávání..dodá vám to sílu do života, Diane Lane je okouzlující nádherná ženská ze San Franciska, která si koupí stařičkej dům v Toskánsku a začíná sama od znova úplně nový život a vy jí fandíte, co můžete…závidíte jí její odvahu, kéž bych byla jako ona.. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (13)

  • Starší majiteľ Bramasole, vďačný za znamenie, že Frances (Diane Lane) je tá správna kupujúca, vykríkne: "Grazie, Santo Francesco!", keď sa Frances na hlavu vykaká vták. „Santo Francesco“ je svätý František, patrón zvierat. (Arsenal83)
  • Frances (Diane Lane) darovala jednomu z polských dělníků (profesoru literatury) knihu Czesława Miłosze. Czeslaw Milosz byl polský básník, nositel Nobelovy ceny za literaturu v roce 1980. (Tonula)
  • Oltáříček na kamenné zdi naproti domu hlavní hrdinky, kam nosí starý muž pravidelně květiny, byl zhotoven pouze pro účely natáčení. Po dotočení filmu byl odstraněn. (Tonula)

Reklama

Reklama