Reklama

Reklama

August (Auggie) Pullman má 10 rokov, miluje Hviezdne vojny a práve nastúpil po prvýkrát do školy, pretože je výnimočný. Keď prišiel na svet, lekári predpovedali, že sa nedožije rána. V detstve podstúpil toľko operácií, čo iní nezakúsia za celý život. Pre vrodenú poruchu, ktorej názov väčšina ľudí nevie ani vysloviť, má silne zdeformovanú tvár. A predsa chce žiť normálny život. Preto teraz stojí pred najťažšou skúškou zo všetkých – konečne ide do školy medzi „normálne“ deti. Musí sa pripraviť na zdesené pohľady spolužiakov aj posmech neprajníkov. Nájde v sebe dosť síl, aby si našiel priateľov a v škole vydržal, alebo sa vzdá a radšej zostane doma? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (17)

Trailer 4

Recenzie (341)

emma53 

všetky recenzie používateľa

Ale nemohu se zbavit dojmu, že se mně za každou cenu snažili podbízet kartony papírových kapesníčků. Jinak ten klučina hrál přirozeně a já osobně bych to pouštěla ve školách jako povinný film, protože děti s tělesnou a jinou vizuální odlišností nebo vadou u jiných se setkávají často a mnohdy neví, jak se mají zachovat. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kto má rád pohodový rodinný film, z ktorého budete mať dosť dobrý pocit, tak je na správnom mieste. V tomto filme to naozaj funguje. Má svoje myšlienky a pointy, no zároveň vôbec zbytočne emotívne netlačí, pričom tento príbeh si to priam žiada. Niekomu môže vadiť, že všetky postavy sú tu také sladučké, nie je tu nejaký vyslovený záporák, na druhej strane je toto podporené skvele vybranými hercami. Od detí až po Wilsona s Robertsovou do seba všetci perfektne zapadajú. Je to taká optimalistická verzia dnešného sveta a nezaškodí jej občas uveriť. ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Příjemně plynoucí snímek o tom, že nikdo z nás by neměl soudit knihu podle obalu, a že každý z nás si alespoň jednou v životě zaslouží potlesk ve stoje. Wonder staví na jednoduché kostře příběhu, díky níž víte hned na začátku, jak to celé dopadne. To by zase tak tolik nevadilo, jelikož snímek nabídne perfektní herecké výkony a velký pozitivní náboj. Bohužel, ke konci se film zvrtne v šíleně přeslazený "cringe fest", z něhož Vás rozbolí hlava. Tento styl zavděčit se úplně všem mi zde vážně nesedl, přičemž velmi pokazil výsledné hodnocení. Škoda. „Auggie can't change how he looks. Maybe we should change how we see.“ ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Tento film nie je dokonalý a ani zvlášť výnimočný. Má menšie aj väčšie chyby alebo nedostatky a neprináša nič svetoborné či nevídané, no je mimoriadne sympatický, krásny a v niektorých chvíľach veľmi dojemný. To všetko v zásluhe nie len hercov, ale najmä režiséra Chboskyho, ktorý má pre filmy cit a je to vidieť. Mal som problém len s tým, že určitým postavám nebola venovaná toľká pozornosť, ktorú by si zaslúžili. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Srdcervúca dráma to beriem. Hoci na môj vkus to tlačilo na pílu až príliš (čepeľ doslova horela) no svoj účel to splnilo. Zachytilo to celkom obstojne citlivú tému šikany, inakosti u detí a až na ten happyend to bolo uveriteľné. Skoro aj slzička padala. Bolo to síce samoúčelné, čo môže prekážať nejednému divákovi (ako mne) ale bolo to kvalitne nakrútené, to bez debaty, pre inú divácku základňu, než moju ale bolo. ()

Galéria (160)

Zaujímavosti (16)

  • V závěrečné scéně filmu můžete vidět autorku knižní předlohy, R.J. Palacio, jako nadšenou divačku u předávání cen žákům. (Veeria)
  • Natáčelo se od 18. července do 13. září 2016 ve Vancouveru (Kanada) a v New Yorku (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama