Reklama

Reklama

Nevera po slovensky

Obsahy(1)

V slovenskej podhorskej dedine sú hanblivý Domino, poslušný mamin synáčik,  a vynaliezavý Karči, vidiecky Edison, už roky dobrí kamaráti. Spolu s partiou lesných robotníkov a miestnym horárom netrpezlivo očakávajú príchod sezónnych brigádničiek - lazníčok. Vízia vášnivých nocí sa čoskoro premení na krutú skutočnosť a muži si uvedomia, že nevera po slovensky nie je vôbec taká jednoduchá. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (91)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nech je amerických variantov na podobnú tému koľko chce, Jakubisko vystihol tuzemskú mentalitu v tomto smere dokonale. Sedliaci a nevera. Neskutočné množstvo úsmevných sexuálnych situácií, do ktorých sa dostávajú neohrabaní truľovia, lesní robotníci. Ako starci platia dievčatám 'Uisky Bľek en Vajt' alebo zhotovia vibračnú kolísku, na to sa jednoducho oplatí pozrieť. Len škoda, že to všetko sa kľudne mohlo spratať aj do menej ako dvoch hodín a amatérske výkony tiež brzdia pomer zo spokojnosti. 70%. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

No, na vtedajšie pomery a divácke úsudky čo je a nie je dobré to možno zabodovalo, ale k objektivite treba povedať, že napriek pár vtipných momentov je to detinský film pre starčekov s divným humorom, čím ale Neveru po Slovensky v žiadnom prípade nehanobím. V ťažkom a komplikovanom životnom období ale možno práve toto bola taká klasická oddychovka pre bežného slovenského diváka. ()

Reklama

diodoros 

všetky recenzie používateľa

Trojdielna Jakubiskova komédia o nevere (alebo aspoň pokuse), následkoch, vyzradení a treste, ktorý zároveň paroduje celkovo manželstvo a všetko s ním súvisiace samo o sebe. Výborná hudba a herci a najmä scenár plný kultových hlášok a scénok ale hlavne reality. Po obrazovej stránke Jakubisko upustil od surrealistických a snových scén, čo filmu vôbec neškodí, ale zameral sa na dej a vzťahy medzi postavami, čo mu vyšlo dokonale - film je úsmevný od začiatku do konca (hoci druhá časť sa trochu vlečie) a jednotlivé kapitoly a dejové slučky sú výborné. Film je výborný aj ako komédia, aj ako parodické a úsmevné zamyslenie sa nad vzťahmi medzi mužmi a ženami a ich náturami. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím iba tretí diel, pretože je jediný, ktorý som videl. Asi by som mal s hodnotením počkať, až kým neuvidím všetky, ale pochybujem, že budem mať na ne iný názor, ako na Trest. Jakubisko vie, ako pracovať s hercami, vie vystihnúť náturu slovenského národa skoro rovnako, ako Forman, ale Trest nemá ani napriek svojej krátkej stopáži žiadny spád. Je to skôr úsmevné, ako vtipné, žiadna scéna vám neutkvie v pamäti a zo žiadnej sa nestane kult. ()

the_weaver 

všetky recenzie používateľa

1. diel: *** Naozajstný "socialistický realizmus" v kulisách slovenských lazov a okolitej prírody. Prízemnosť i socialistický prístup k práci je z toho cítiť na míle a asi sa podarilo vystihnúť i urazenú hrdosť dedinských chlapov. Dnes potešia i zábery na premávajúcu parnú lesnú železnicu. Zato ten fórik s elektrinou stačilo bohato vidieť raz.↵  2. diel: **** si s jemným humorom uťahuje z typických slovenských vidieckych čŕt ako "dobroprajnosť", "galantnosť" či "vynaliezavosť". Scéna rande so servírkami, ktorá dostala najviac priestoru, sa síce vydarila najmenej, ale ostatné scény dojem naprávajú.↵  3. diel: ** je najslabší, jadro tvorí jeden posteľový fór, ktorý sa opakuje až do vyčerpania (všetkých drevorubačov). Akoby humor došiel a tento diel vznikol len preto, aby sa príbeh nakoniec uzavrel. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (17)

  • Chata, na ktorej boli ženy ako brigádničky ubytované, kedysi skutočne plnila svoj účel. Bola určená robotníkom na prespávanie, no v roku 2005 ju zrovnali so zemou, aj keď snahy o jej zachovanie boli dosť intenzívne. (Zdroj: topky.sk)
  • Film sa točil v prírode v okolí Čierneho Balogu a aj v samotnej obci. Niektoré scény sa točili aj v okolí Bratislavy, v Obrubanské, Prostredné a Vydrovské dolině a v obci Plavecký štvrtok. (Marek1991)
  • Andrej Šilan za svoju úlohu Hurdiša získal honorár 14 000 Kčs. Toho času sa za taký honorár dal kúpiť jednoizbový družstevný byt. (AxelWers)

Reklama

Reklama