Reklama

Reklama

Nevera po slovensky

Obsahy(1)

V slovenskej podhorskej dedine sú hanblivý Domino, poslušný mamin synáčik,  a vynaliezavý Karči, vidiecky Edison, už roky dobrí kamaráti. Spolu s partiou lesných robotníkov a miestnym horárom netrpezlivo očakávajú príchod sezónnych brigádničiek - lazníčok. Vízia vášnivých nocí sa čoskoro premení na krutú skutočnosť a muži si uvedomia, že nevera po slovensky nie je vôbec taká jednoduchá. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (91)

cica 

všetky recenzie používateľa

Ha, tak krásne jednoduché, obyčajné, priamočiare. Bez Jakubiskových poetických obrazov vykreslený život na dedine v minulom storočí. Keď ženy nemali čas na dezodory a chlapi si umývali nohy raz za dva dni. Aspoň, že tu boli lesné robotníčky, ktoré rozvírili miestnu kľudnú rybničnú hladinu. A ženy boli hneď prítulnejšie, aj anjelik dostal pár materských, keď chcel spať s otcom v jednej posteli, veď hádam nebudú kvôli nemu odkladať manželské povinnosti. To na filme pobaví - priamosť, jednoduchosť. Čo prekáža, to sú niektoré hluché pasáže, bez ktorých by mal film lepší spád, a výkony niektorých hercov. ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Kdyby vypustili ,nebo zkrátili scénu v chatě, kdy ten hurhaj byl až neskutečně blbý tak to bylo dílko které je celkově úsměvné .Natočené v nádherném prostředí ,které po spoustě filmů s nereálnými filtry a fígly, potěší oči. -------Viděno opět   21.7 2024.  Ze tří bodů z 18.4 2018 měním na pět. Zkrátka jsem se chtěla nechat pobavit a nepřemýšlela jsem již nad detaily! ()

Reklama

dr.jacoby 

všetky recenzie používateľa

Jakubisko stvoril absolútne geniálne dielo. Videl som to veľakrát, ale akonáhle sa to v TV objaví, vždy si to pozriem. Niektoré hlášky z filmu sa stali kultovými. Vynikajúce herecké výkony menej známych hercov, nezabudnuteľná hudba od Petra Hapku. A akonáhle sa na scéne objaví Karči - Edison (Milan Kiš), každá scéna má neuveritelne vtipnú pointu. Milan Kiš sa stal určite hercom práve kvôli tomutu filmu. Vtipné dialógy, vynikajúce Jakubiskove pohľady kamery. Obľúbené postavy : Edison, Domino, polesný, Jašterčiak a jeho partia, Terka, Lilka, Zlatka, Ivan Pečiarka, Fero, dedo ....u mňa asi navtipnejší slovenský film, aký som kedy videl, Jakubisko bol v 80 - tych rokoch zárukou kvality. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1980 natočil režisér Juraj Jakubisko, podľa literárnej predlohy Petra Kováčika, televíznu mini sériu "Nevera po slovensky". Obsahuje tri samostatné diely, ktoré na seba plynule nadväzujú (Nevera, Vykrúcačky, Trest). Zdanlivo jednoduchý príbeh lesných robotníkov, ktorí sa zaplietli s mladou brigádničkou, ktorá otehotnela. Aby urovnali svoje rodinné vzťahy musia túto nepríjemnú situáciu nejako rozumne vyriešiť. Kto z nich je vlastne otcom dieťaťa? V réžii svojrázneho Juraja Jakubiska je to celkom dobrá zábava. Hodne tomu pomohli aj kvalitné herecké výkony a hudba, ktorú skomponoval Petr Hapka. *** ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Tri príbehy v jednom filme. To nie je problém. To však áno, keď z hľadiska kvality sú nevyrovnané. Celkovo jeden z tých slabších momentov režiséra Juraja Jakubiska. Z hľadiska hereckých výkonov len jedna poznámka: Domino (skvelý Václav Baur) forever! (Scény s sním – kde tancuje, konzumuje knedlíky alebo nejakú „užitočnú“ vec vymyslí – takmer nemajú chybu.) Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (17)

  • Andrej Šilan za svoju úlohu Hurdiša získal honorár 14 000 Kčs. Toho času sa za taký honorár dal kúpiť jednoizbový družstevný byt. (AxelWers)
  • Herec Ján Hrabina mal niečo proti hercovi hrajúceho Ivana Pečiarku (Jozef Holec) a preto nahovoril kolegu Jozefa Krivičku, aby ho v scéne, keď Eteliny (Viera Pavlíková) bratia bijú Ivana, skutočne v "prvej ostrej" zbili. V jednom rozhovore sa herci hrajúci bratov zmienili, že krv striekala na všetky strany a režisér Juraj Jakubisko bol s hereckými výkonmi nanajvýš spokojný. (Hudino)
  • Herci sami stvárnili aj náročnejšie scény, až sa režisér Juraj Jakubisko občas chytal za hlavu a hovoril si: „Bože môj, keď sa im niečo stane, mňa zavrú do basy.“ (Zdroj: topky.sk)

Reklama

Reklama