Reklama

Reklama

Nevera po slovensky

Obsahy(1)

V slovenskej podhorskej dedine sú hanblivý Domino, poslušný mamin synáčik,  a vynaliezavý Karči, vidiecky Edison, už roky dobrí kamaráti. Spolu s partiou lesných robotníkov a miestnym horárom netrpezlivo očakávajú príchod sezónnych brigádničiek - lazníčok. Vízia vášnivých nocí sa čoskoro premení na krutú skutočnosť a muži si uvedomia, že nevera po slovensky nie je vôbec taká jednoduchá. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (91)

cica 

všetky recenzie používateľa

Ha, tak krásne jednoduché, obyčajné, priamočiare. Bez Jakubiskových poetických obrazov vykreslený život na dedine v minulom storočí. Keď ženy nemali čas na dezodory a chlapi si umývali nohy raz za dva dni. Aspoň, že tu boli lesné robotníčky, ktoré rozvírili miestnu kľudnú rybničnú hladinu. A ženy boli hneď prítulnejšie, aj anjelik dostal pár materských, keď chcel spať s otcom v jednej posteli, veď hádam nebudú kvôli nemu odkladať manželské povinnosti. To na filme pobaví - priamosť, jednoduchosť. Čo prekáža, to sú niektoré hluché pasáže, bez ktorých by mal film lepší spád, a výkony niektorých hercov. ()

pravo 

všetky recenzie používateľa

Jakubiska veľmi nemusím, ale tento film sa vôbec nepodobá na ostatné jeho filmové počiny a aj pre mňa je najľahšie stráviteľný. Množstvo rozmanitých postáv v sedliackej komédií, kde idylu ich života naruší až možnosť tehotenstva jednej dievčiny. Osobne mám najradšej postavu Edisona, ktorá ma vždy rozosmeje. Nechápem síce tých, ktorí tomu dali menej ako ***, ale pravdepodobne ide o českých kolegov, ktorým vyššie hodnotenie zhatila buď jazyková bariéra alebo ide o intelektuálov, pre ktorých je toto príliš prízemný humor. Jedno či druhé abo nebodaj iné faktory ich v tomto filme zaskočili, ja musím napriek svojej averzií k tvorbe najznámejšieho slovenského režiséra iba potvrdiť, že týmto filmom splnil svoj účel, ktorým bolo pobaviť diváka. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím iba tretí diel, pretože je jediný, ktorý som videl. Asi by som mal s hodnotením počkať, až kým neuvidím všetky, ale pochybujem, že budem mať na ne iný názor, ako na Trest. Jakubisko vie, ako pracovať s hercami, vie vystihnúť náturu slovenského národa skoro rovnako, ako Forman, ale Trest nemá ani napriek svojej krátkej stopáži žiadny spád. Je to skôr úsmevné, ako vtipné, žiadna scéna vám neutkvie v pamäti a zo žiadnej sa nestane kult. ()

ferika 

všetky recenzie používateľa

Este aj americke sroty plne nacionalizmu a spievania dementnych vojenskych vycvikovych pesniciek, proti ktorym bol Major Zeman propagaciou rydzej demokracie, som dokazal vydrzat az do konca. Nie tak tento film. Budem vdacny komukolvek, kto mi povie, na com sa mam pri tomto diele aspon pousmiat. Protagonistom nedokazem venovat dost mojich sympatii, aby som kvoli nim vydrzal pozerat aspon prvych 30 minut. Vzdy som hovoril, ze Slovaci vedeli robit spicove televizne inscenacie (ktore sa nechali zhnit na dazdi pri budove Slovenskej televizie), ale na komedie a filmy pre deti mali patent "cesti bratri". ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Kdyby vypustili ,nebo zkrátili scénu v chatě, kdy ten hurhaj byl až neskutečně blbý tak to bylo dílko které je celkově úsměvné .Natočené v nádherném prostředí ,které po spoustě filmů s nereálnými filtry a fígly, potěší oči. -------Viděno opět   21.7 2024.  Ze tří bodů z 18.4 2018 měním na pět. Zkrátka jsem se chtěla nechat pobavit a nepřemýšlela jsem již nad detaily! ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (17)

  • Chata, na ktorej boli ženy ako brigádničky ubytované, kedysi skutočne plnila svoj účel. Bola určená robotníkom na prespávanie, no v roku 2005 ju zrovnali so zemou, aj keď snahy o jej zachovanie boli dosť intenzívne. (Zdroj: topky.sk)
  • Nevera po slovensky bola najprv nakrútená ako 3-dielny film s minutážou 68+72+72 minút a až neskôr zostrihaná do jednej snímky s dĺžkou 138 minút. Vysielané bývajú obe verzie, častejšie však tá dlhšia. (Addams-SK)
  • Film sa točil v prírode v okolí Čierneho Balogu a aj v samotnej obci. Niektoré scény sa točili aj v okolí Bratislavy, v Obrubanské, Prostredné a Vydrovské dolině a v obci Plavecký štvrtok. (Marek1991)

Reklama

Reklama