Reklama

Reklama

Baletky, ktoré musia predčasne ukončiť svoju kariéru, to nemajú jednoduché. Celý svoj život venovali len tancu a ich príprava na skutočný život nie je dokonalá. Až na maximálnu sebekázeň a vôľu dohnanú až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) žije v Rusku a so svojou matkou čelí bezútešnej a neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruských tajných spravodajských službách a dostáva sa do ich kurzu, v ktorom sa školia “volavky”. Tu prebieha tvrdý výcvik, ktorého cieľom je naučiť svoje “žiačky”, aby v roli profesionálnych zvodkýň využili svoje telo a myseľ ako dokonalé zbrane. Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je Dominika ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha (Joel Edgerton), dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku. Dominika s Nathanielom vedú súboj plný vášne, špionských trikov a  nedôvery. Dokáže ju Nathaniel presvedčiť, že je jediný človek, ktorému môže veriť? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (586)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Citim sa jemne sklamaný, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. "Red Sparrow" mohol byť ale skutočne niečím výnimočným. Jennifer Lawrence v prvom teaseri vyzerala ako tvrdá ruská špiónka a veril som, že by mohla aj niečo zo seba ukázať. A nedá sa povedať, že by neukázala vôbec nič. No rozhodne to pôsobilo z toho teaseru o niečo silnejšie. Reálne toho moc nepredvedie. Možno s výnimkou na dve scénky. Thriller filmu je osobne na môj vkus trošku slabý. Viac je to dráma a to rozhodne nie je to, čo som od toho chcel vidieť. V úvodných scénkach je podľa mňa zainteresovanie Joela Edgertona skoro úplne zbytočné. Myslím si, že stačila tá jedna stretávka a nemuseli sme mať mnohé tie prestrihy. Lebo sa chceme sústrediť na Jennifer Lawrence ako sa trénuje na to byť dobrou volavkou. A ťažko sa na to sústredí, keď je film neustále prestrihávaný inými scénkami z americkej ambasády. Ale sú tu aj iné scénky, ktoré to pre mňa ťahajú dole. Najmä počas vypočúvania Dominiky je tu časť, kde ju budú mučiť vodou. A keď ju zintenzívnia, tak sa k tomu pustí tvrdá rocková muzika. Prečo? Nepotrebovali sme to tam. Film má svoje zaujímavé, svoje silné, drsné, no súčasne aj svoje nudné momentky, ktoré to podľa mňa ťahajú trošku dole. No keď máme dobrých hercov, ktorí vedia svoje role dobre predať, tak to viem celkom brať. Jennifer Lawrence je tradične skvelá. Joel Edgerton je skvelý. Síce mu trošku trvá, kým mi plne zapasoval do filmu, ale keď už tam má svoju pointu, tak je super. Jeremy Irons je vynikajúci. Každá scénka s ním bola vynikajúca. V mojich očiach je to sklamanie, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. Len som od neho čakal oveľa viac. Takže toľko k môjmu hodnoteniu. Hodnotenie: B ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mi připomíná střední; nic moc toho ve mně nezůstalo, pamatuju si akorát to, že jsem se bavil. 140 minut s Jennifer ale i přesto považuju za týrání, mně prostě nebaví koukat na někoho, kdo se neustále tváří jakoby měl kolíček v zadku. Chválím atmosféru, způsob natočení akčních scén a soudruhy z ortopedie. A jenom se modlím, abych nikdy od holky neuslyšel větu: "včera jsem viděla Rudou volavku, pojď, něco ti ukážu..." (Banff, Kanada) ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

„NÁHODY NEEXISTUJÍ. SAMI JSME STRŮJCI SVÉHO OSUDU… /// Špiónský vyprávění, ve kterým si na svý přijde hlavně voko lačnící po Jennifer ve spodním prádle. Jasnej (a celkem dlouhej) úvod, kterak Dominika do výcvikovýho střediska cestu našla. Líbí se mi to, protože JE TO PŘÍBĚH. Po dlouhý (?) době je tu Rusko jako ideovej nepřítel (– to se zase bude líbit „kavárníkům“). A než dojde na souboj agentů, je to dost vo píchání. Pak se dočkáme i násilí (hovno sadomaso… prostě jen maso). Pointa je taková „ideově špinavá“, ale to je asi můj problém. J.Lawrence a vlastně celá filmařina jsou fajn. P.S.: Ještě kdyby měli odvahu a nechali Rusáky mluvit rusky. Ale to bych chtěl moc… (ale přesto půjdu vo kus vejš)... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že vím, jak přežít. 2.) Moje tělo je státní majetek. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Kdo má rád (relativně) chytré špionské filmy, tak tady bude spokojen. Osobně mi v první chvíli nedošlo, že film se má odehrávat v současné době, protože kdyby se pár věcí změnilo, mohl být klidně zasazený do osmdesátek. Vede to k zamyšlení, jestli se toho od pánu železné opony v rámci tajných složek tolik změnilo. Rusové jsou tu drsní, zákeřní, efektivní a bez empatie k jedincům. Američané jsou klasicky schopní, ale samozřejmě ti hodní - škoda, že film není méně černobílý. Samotná hrdinka Dominika je zajímavá a Jen bez problémů film utáhne, jen jsem měla problém uvěřit, že by její výcvik proběhl takto rychle. Schoenaerts jako její sviňácký strýček je parádní, Irons a Ramplingová tradičně charismatičtí. Jen Edgerton je mdlý a radši bych ho znovu viděla za kamerou. Potěšilo, že film nešel cestou tradičního happy endu. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Niektore spionazne filmy ma velmi bavia a na tento som sa tesil, ale zial dopadlo to presne takym chaosom, akeho som sa obaval. Teda nie, ze by nebolo zrozumitelne, o co Dominike (J. Lawrence) slo, ale sposob, akym to bolo natocene. Zacal som sa uz stracat v tom, kto koho a vlastne preco sleduje, neskor uz to bolo sice zrozumitelnejsie, ale nestacilo mi to. Thriller bol ale slusne natoceny, bavil ma, len skoda toho chaosu. Sceny mucenia boli natocene dost brutalne, az som tu bolest takmer citil na vlastnej kozi...... Nie je to prva spolupraca rezisera a herecky Lawrenceovych, az by som si myslel, ze su si nejakym sposobom pribuzni, ale nie su. Takze v konecnom dosledku mi tento film utkvie v pamäti, ako jeden z tych priemernych spionaznych filmov, kde bolo malo akcie a nebolo to tak davno, co som videl aj ATOMIC BLONDE (2017) s Charlize Theron, ale s tymto filmom som bol o nieco viac spokojnejsi. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (37)

  • V postprodukcii Francis Lawrence ponúkol Jennifer Lawrence možnosť pozrieť si zostrih z filmu pred štúdiom a producentmi, aby mohla požiadať o vymazanie akýchkoľvek nahých alebo sexuálnych scén. Odmietla však akékoľvek vymazanie. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama