Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý idealistický právnik Arthur (Al Pacino) má obhajovať významného sudcu, obvineného zo zbitia a znásilnenia mladého dievčaťa. Arthur je presvedčený o obvineného vine a dostáva sa pod čoraz väčší tlak. Musí si vybrať, či zvíťazí kariéra, alebo jeho zmysel pre česť. (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (289)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Presne viem čo chceli tvorcovia docieliť a čo povedať, len neviem či si pre zobrazenie "absurdnej (ne)pravdy v justícii" nezobrali na seba príliš veľa a občas to s tou akože symbolikou neprehnali (právnik hádžuci taniere, výlet helikoptérou,...)...Súhlasím s príliš veľkým množstvom (zbytočných) dejových odbočiek, tým film stráca na sile výpovede, ktorú nesporne má. Na druhej strane celým príbehom sa ako červená niť "vynie" úžasný Al - čo si budeme hovoriť v 70te roky boli podľa mňa jeho zlatým hereckým obdobím (predovšetkým záverečná scéna na súde je nezabudnutelná). Film, ktorý zaujme, má čo povedať aj dnes a bude mať čo povedať aj v budúcnosti... ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

„Prisahám vernosť vlajke Spojených štátov amerických a republike, ktorú predstavuje (symbolizuje): jednému nedeliteľnému národu, pred Bohom, v slobode a spravodlivosti pre všetkých.“ Absurdnosť amerického justičného systému ako kriticko-satyrická mozaika práva a spravodlivosti, zločinu a korupcie v priamom zosobnení cez postavy. Spravodlivosť pre všetkých, spravodlivosť pre jednotlivca. Nespravodlivosť v prospech právneho víťazstva a morálnej prehry. Nebyť tak ostrého výsmechu a štipľavého humoru, jednalo by sa o viac menej klasickú drámu zo súdnej siene len s mierne silnejším psychologicko-depresívnejším vyznením. 39-ročný Al Pacino už vie, kam sa bude jeho herecká kariéra uberať, a prestavuje jeden zo svojich výkonov kategórie vysoký štandard. Miestami som nevedel, či sa mám smiať, alebo plakať. Len škoda otvoreného konca (tu sa naskytá otázka - mal by takýto proces vôbec koniec?). Scenár: Valerie Curtin, Barry Levinson. 80% ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Miestami som fuckt nevedel, ktorá bije! Uletené situácie a ešte uletenejšie dialogy. Až sa mi nechcelo veriť, že pozerám drámu/thriller. Takýto humor, ktorého som bol svedkom, sa vidí hlavne v súčastných indie 'dramédiách', ktoré ja osobne milujem. Nastavil som sa na nejaké súdne spory a právnikov, ale to, čo som tu dnes dostal, predčilo moje očakávania! 90% ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem vážné drama, se skvělým Al Pacinem. Dostalo se mi něco mezi dramatem a "komedií". Chvíli jsem nechápal proč to tak je, proč tam jsou scény typu "výlet vrtulníkem", ale pak, jakmile dojde na konec a Al Pacinovu scénu u soudu, začnete chápat, proč film je natočen v takovémhle duchu. Dojde vám, že tohle není něco mezi dramatem a komedií, ale absurdní drama - bohužel pravdivé, protože všechny postavy se tady s absurditou (života, systému, práva) musí nějak vyrovnat a žít dál. Přesně jak nám to ukazují úplně poslední vteřiny tohoto snímku. Nic víc k tomuto snímku nelze říct, snad jen, že tohle je jeden z nejlepších výkonů Al Pacina. 80 %. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Dokonalá Pacinova one-man-show v nedokonalém právním systému Spojených států. Takže se pak nemůžete divit, že za nefungující zadní světlo u auta můžete jít klidně na pěkných pár let do vězení, popřípadě skončit v povědomí veřejnosti jako bláznivý psychopat. V tom horším případě můžete skončit s hlavou v oprátce ještě před začátkem procesu. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (10)

  • Název filmu je odvozen od posledních čtyř slov Slibu věrnosti (Pledge of Allegiance), který se denně cituje v Kongresu Spojených států amerických, na tamějších školách a na řadě veřejných shromáždění. Jeho celé znění je: "Přísahám věrnost vlajce Spojených států amerických a republice, kterou představuje: jednomu nedělitelnému národu, před Bohem, ve svobodě a spravedlnosti pro všechny." (StarsFan)
  • Když právník Arthur Kirkland (Al Pacino) letí v helikoptéře se soudcem Francisem Rayfordem (Jack Warden), tak má na začátku scény na sobě semišové sako se čtyřmi knoflíky na rukávu, ale později během letu má manšestrové sako stejné barvy se třemi knoflíky na rukávu. (Kirman)
  • "And Justice For All" je i název alba metalové skupiny Metallica z roku 1988. (Comida)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (viac)

Reklama

Reklama