Reklama

Reklama

Čarovný park

  • Česko Kouzelný park (viac)
Trailer 6

Obsahy(1)

Vymýšľať atrakcie, aké svet ešte nevidel, je pre June a jej mamičku ta úplne najlepšia zábava. Vo svojej predstavivosti vysnívali čarovný park, v ktorom všetky tie dych berúce a fyzikálne zákony popierajúce atrakcie riadia hovoriace zvieratká s veľmi vyhranenou osobnosťou. Napríklad ochranku tu robí dikobraz, ktorý sa všetkého bojí a v strese nekontrolovane vystreľuje svoje pichliače, o údržbu sa starajú dva vtipné bobry a tak by sa dalo pokračovať ďalej. June však nie je len rojko, ale aj veľmi praktické dievča, ktorá skúša aspoň niektoré z tých fantastických modelov reálne postaviť z toho, čo má práve k dispozícii. Asi tušíte, že takéto pokusy nemôžu dopadnúť dobre a väčšina z nich končí totálnou demoláciou celého okolia. Po jednej takejto mimoriadnej deštrukcii June sľúbi, že už začne sekať dobrotu a bežné aj nevšedné starosti ju navyše pripravia aj o chuť vymýšľať výnimočné atrakcie. June prestane nakoniec aj snívať a fantazírovať. Jedného dňa ju však osud zavedie na opustené miesto, kde kedysi skutočne existoval zábavný park, aký si vysnívala. Dokáže June opäť prebudiť svoju fantáziu a zastaviť zánik tohto raja atrakcií? Tunajší hovoriaci zvierací personál na ňu dosť spolieha. Inú nádej totiž nemajú. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 6

Recenzie (60)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Pestrobarevná dobrodružná vyprávěnka à la "Nekonečný příběh"(1984) - v něm jsou obyvatelé říše Fantazie taktéž životně závislí na dětském snění. Jenomže ... je tady jedno velké ALE: v "Nekonečném příběhu" je říše Fantazie propojena s celým dětským světem, třebaže ve výsledeku ji musí zachraňovat jediný chlapec. Oproti tomu "Kouzelný park" si stvořila k obrazu svému jen jedna dívka - June. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Má snad zůstat navěky dítětem, odsouzeným ke každodennímu vymýšlení dalších a dalších nevšedních atrakcí pro svůj "Kouzelný park" ? Rozumím ponaučení, které příběh přináší, ale až tak úplně se s ním neztotožňuju. Opouštíme své naivní holčičí a klučičí sny a na cestě k dospělosti si malujeme jiné. Někdy je naplníme a jindy zase ne, ale jde o přirozený vývoj. Obrázky našich dětských fantazií si můžeme přetvořit nebo pečlivě uschovat do tajných zásuvek jako milou vzpomínku, ale nemůžeme na nich zůstat závislí a neměli bychom se jimi nechat vydírat. Takže ve zkratce: Nejspíš mně tady chybí jakýkoli vývoj, obnovený "Kouzelný park" by měl být o něco málo jiný - neměl by upřednostňovat jen bezstarostnou zábavu, s níž si prostě v životě nevystačíte, měl by být moudřejší a bohatší ... o jedno překonané těžké období. A jeho provozovatelé by se přinejmenším měli naučit kreativitě, aby si v případě potřeby vystačili sami. ()

Sala1 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie v podobe tohto animáku, ktorý je ako stvorený pre rodiny s deťmi. Film ako niekoľko pred ním za posledné obdobie, rieši tému stratenej fantázie, radosti a farieb na základe vážnej udalosti. Úloha nájsť ich je pre postavu to najdôležitejšie, čo ale táto snímka posúva opäť trochu ďalej - v tomto prípade mladé dievča to stratené vôbec nehľadá. Film si dáva načas a je veľmi vyspelý, hoci je určený pre mladšieho diváka. Nechá nám predstaviť hlavné postavy, aj sa stotožniť s hlavnou hrdinkou, ktorá je veľmi sympatická a snímka s ňou narába veľmi citlivo. Film si je vedomý do akej miery môže a púšťa hlavnú postavu do emocionálnych bodov, čo pre výsledok úplne funguje. Zvierací kamaráti môžu pôsobiť odrádzavo, keďže pomaly v každom animáku musia byť zvieratá, v tomto prípade je to ale opodstatnené a dáva to zmysel napriek tomu, že sú v podstate archetypálnymi postavami. Technická stránka filmu je na vysokej úrovni. Hoci mimika a detaily tvárí postáv nie sú až tak vysoko, prostredie a jednotlivé časti parku sú pripravené veľmi dôkladne. Isté špecifiká vytvára pre film aj fakt, ž že park, v ktorom sa dievča ocitne, je uzavretý a zničený. Pravdepodobne by ste čakali veľké dobrodružstvo vo fungujúcom a prepracovanom svete, preto som rád, že si film našiel svoju cestu. V animácii, aj významovo, ide do zaujímavého kontrastu park v hlave a park v dome, čo zároveň porovnáva realitu a fantáziu a prízvukuje, že tá naša realita vôbec nemusí byť taká zlá. Viac tu: https://youtu.be/7N2zPbGKj4k ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Nové Disneyovky občas potěší, Pixarovky už celkem nudí, proto občas rád zabrousím k menším a zapadlejším animákům, jež třeba v kině nezaslouženě neuspěly...jako například Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana nebo Čapí dobrodružství. U Wonder Parku jsem ale citelně šlápl vedle. Všechny ingredience tu jsou správně a potenicál tam byl, ale já se šíleně nudil, odvracel zrak a z letargie mě nedokázalo probudit vůbec nic. Generický příběh plný nevýrazných postav. Chtěl jsem ten film mít rád, na ty postavičky se dobře kouká, realita je však úplně jiná a nemohu doporučit nikomu jinému než dětem pod 10 let. Těm přeci stačí, že je to barevné a hýbe se to..👨‍👨‍👧‍👧 ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Animák na slušnej úrovni, ktorý sa nemusí hanbiť hlavne vtedy, keď cieľovou skupinou boli fakt len malé deti. Vytvorený alternatívny svet plných nápadov a možností, ktoré sú však využité na priemernej úrovni. P.S.: Neviem si ne vypustiť jednu otázku. Modrý medveď, really? Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Asmodin 

všetky recenzie používateľa

Park zázraků nebyl až takovým zázrakem mezi animovanými filmy. Děj je velmi slaboučký a soundtrack nevýrazný, přesto postavičky z parku i samotný park jsou zpracovány velmi elegantně a líbivě. Kdyby se náhodou marketingová mašinérie rozhoupala k zpracování hraček v stylu Kouzelného parku rozhodně by měly větší úspěch než Frozen - doják, ale to by musel film obsahovat aspoň jednu srdceryvnou chytlavou písničku. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (7)

  • Brianna Deniski, která propůjčila hlas June, byla vybrána z více jak 1 500 lidí z castingu. (Varan)
  • Původně měl mít film premiéru 10. srpna 2018, ale byl přesunut na 15. března 2019, aby se vyhnul filmu Kryštůfek Robin (2018). (ČSFD)

Reklama

Reklama