Reklama

Reklama

Kóma

(festivalový názov)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po záhadné a vážné autonehodě se mladý, talentovaný architekt probouzí ve zvláštním světě, pouze částečně se podobajícím realitě. Ve světě, který funguje na základě paměti o realitě lidí, kteří jsou v kómatu. Paměť člověka je kouskovitá, chaotická a nestálá. Takové je i prostředí KÓMATU – zvláštní směsice vzpomínek, ve které se řeky, ledovce a města mohou nacházet v jedné místnosti a ve kterém neplatí žádné zákony fyziky. Hrdina musí zjistit, jakými zákony se tento prosto řídí, musí bojovat za život, setkat se s láskou, nalézt nakonec i přechod do reálného světa a znovu jej objevit a pochopit, co ve skutečnosti KÓMA je. (Týden ruského filmu)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (54)

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Po technickej stránke sa Rusi dotiahli na taký mix medzi Inception, Doctorom Strangom a celé to bolo trochu pripomínajúce aj hru Inversion a samozrejme neurónové spojenia v ľudskom mozgu. Čo sa týka audiovizuálneho spracovania tak fakt neskutočnú prácu si s tým niekto musel dať. Príbeh je však namiesto akcie alebo trileru skôr dramatický a sčasti psychologický, keďže sa jedná o pacientov v kóme, takže vidím v tom nevyužitý potenciál. Ešte do dvoch tretín to bolo fajn, kým sa jednalo o survival v snovom svete, kde fantázia nepozná hraníc. Škoda. Na konci nechali mierne pootvorené vrátka pre prípadné pokračovanie, aj keď príbeh uzatvorili, tak by som bol zvedavý. Ak by to dostalo progres ako dostal Attraction Invasion po prvom Attraction, tak sem s tým. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Vizuálně to bere dech. Koukáte na bombastické obrazy na plátně to s vykulenýma očima. Příběh je celkem chytrý a klade otázky, které nejsou vždy zodpovězeny. To největší peklo si vytváříme v hlavě sami. K tomu velmi jednoduché dialogy. Vizuální efekty zastíní i Marvelovky. Pobavilo mě přeložení z němčiny do českého titulku "Jsem tady vůdce". ()

Reklama

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

Rusi urobili dosť parádny film, ktorý sa nemusí za seba veľmi hanbiť. Hej, Počiatok, Matrix, možno herný Stalker, trošku filmový Annihilation. A celkom to vyšlo. Aj človeka poteší, že to stojí na ruských hercoch (netreba hviezdy a veci z USA), keď je film s myšlienkou a kvalitný, tak má šancu. Rusi sú už schopní konkurovať americkej produkcii, ale to už sme zistili dávnejšie. Len tá hlavná myšlienka filmu, resp. rozuzlenie, no, je to také svojské (azda, ak by toto bolo dopilované, lepšie premyslené-pozmenené, tak by možno išlo o pecku). ()

Adramelech 

všetky recenzie používateľa

Film mě oslovil parádním vizuálem. Příběh se odehrává ve světě až bizarně fantaskním, ale je svým způsobem konzistentní, částečně akční, částečně psychologický. Pořád jsem čekal, kdy se ukážou ti obávaní rapeři, kteří zřejmě ničí lidi svým rapováním. Vypadali, pravda, hnusně, ale naštěstí nerapovali. Tedy vlastně to byli reapeři, tedy ženci neboli sekáči, i když to o moc víc smyslu nedává. No nic, jde pouze o drobný detail. Hlavně že film jako celek je fakt pěkná podívaná. Dobře ty, Nikita Argunov! ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

A čo keby to aj bolo inšpirované INCEPTION (ako že asi je) ? KOMA má vlastnú víziu a je rýdzo filmová. Problém vidím v zamiešaní akcie a romantiky - Prečo sa tam strieľali akože ? Pretože bez toho už by sa tam vlastne vôbec nič nedialo ? - mne by hádam stačilo, aj keby sa len prechádzali po tej kúzelnej koláži z potrhaných spomienok. Pri prechádzke ale nezostane - za obrázkami sa skrýva parádny komplexný príbeh. Problém je však v tom, že názov filmu sám už prezrádza, o čo pôjde, takže niektorým zmlsaným miestnym géniom to vďaka tomu prišlo hrozne "predvídateľné". "Príšerne neoriginálne" to zase bolo preto, že to námetovo čerpalo - alebo sa podobalo - až DVOM iným, slávnym filmom! Ale prosím vás! (U 20 marveloviek za sebou to problém nie je..?) Ako vravím, mne prišla KOMA v pravom protiklade k väčšine komentujúcich až zbytočne "komplikovaná" v zmysle pokračovania a rozvíjania deja... pretože aj bez všetkých tých ďalších zápletiek iba samotné blúdenie vo svete útržkov spomienok a zisťovanie ktorá je koho, s riešením mučivej otázky, či sa odtiaľto dá dostať alebo sa zmieriť s miestnym, možno večným, možno mihnutým, životom, je dostatočne silné... Nie je to len s padnutou sánkou vyučujúcich zložená skúška zo špeciálnych efektov... - podopreté ešte tým príbehom nie je KÓMA nepodobným zjavením, ako keď Rusi kedysi prišli s NOČNOU HLIADKOU. A predstava úniku pred šedivým životom, horkou skutočnosťou reálneho sveta (a možno aj súčasným režimom) do zabudnutia snového sveta vybudovaného iba vlastnou fantáziou, je znepokojujúco lákavá. ()

Galéria (64)

Reklama

Reklama