Reklama

Reklama

Príbeh sa odohráva v trýznivých dňoch, ktoré nasledovali po udalostiach 11. septembra 2001. Americká špeciálna jednotka na čele s kapitánom Mitchom Nelsonom (Chris Hemsworth) je prvá, ktorú vyslali do Afganistanu na veľmi nebezpečnú misiu. V drsných horách musia vyhľadať veliteľa Severnej Aliancie, generála Dostuma (Navid Negahban), a presvedčiť ho, aby sa k nim pripojil v nebezpečnom boji proti spoločnému nepriateľovi – Talibanu a jeho spojencom z Al-Káidy. Okrem prekonávania vzájomnej nedôvery a kultúrnych rozdielov musia Američania, zvyknutí na moderný spôsob boja, prijať prastarú stratégiu vojny na koňoch. Napriek tejto rozpačitej aliancii musia noví spojenci čeliť tvrdej prevahe neľútostného nepriateľa, ktorý neberie zajatcov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (234)

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Američani v Afghanistánu na koních, někomu to přišlo asi jako dobrej námět na film. Navíc byli tak hrdinní... Šlo tam o dobytí nějakého území kdesi v zaostalé prdeli, kde nežijou jen teroristi, takže to nešlo jednoduše vybombardovat celé. Najdeme tam všemožné kýče válečného filmu a kromě třech hlavních herců jsou ostatní jen do počtu. A ti tři taky zrovna nejsou někdo, koho bych já neameričan nějak obdivoval. Zajímavá mohla být postava jejich spojky (asi z CIA) kšlitovkáře s kšiltem dozadu, ale prostor dostala jen na uvítání v zemi, takže tam byla vlastně zbytečná. Ale je to příběh podle pravdy, kterej leckoho může zaujmout. Mě to ale nebavilo. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Propaganda so všetkým, čo k tomu patrí. Tony pátosu, remeselná rutina a herci, ktorých to nebaví (aby ma niekde nudil Shannon, to už je čo povedať). Počas akčných scén je to celkom zábava, ale tú hlušinu medzi nimi ako-tak zachraňuje iba afgánsky veliteľ so svojráznym prístupom k životu, ktorý je jedinou živou postavou vo filme. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Rambo 3 part 2. Po rokoch musia amici pomôct afganskym domorodcom pri boji so zakernym Talibanom. Bohuzial charizmatickeho Ramba nahradil nejaky namachrovany nesympaticky mladik bez bojovych skusenosti so svojou totalne nevyraznou druzinou. Napriek tomu, ze film venuje prvu tretinu vykresleniu ich rodinnych vztahov, tak mi uplne splývali a zaroven boli vsetci u prdele. V druhej tretine sa konecne rozputa akcia. A aj ked je R-kova, takze sa dockame nejakej tej krvi a aj par fuckov obcas zaznie, tak pôsobila dost sterilne a vybuchy strasne digitalne. Proste take monotonne prestrelky v ktorych mi bolo uplne jedno ktora strana vyhra. Snaha o seriozne vykreslenie situacie v Afganistane sa vôbec nepodarila, ale film bohuzial nefunguje ani ako bezmyslienkovy akcny vyplach. Na to mu chyba nielen ovela lepsie prevedena akcia, ale hlavne poriadna davka testosteronu, ktora z komanda vojakov napriklad v Predatorovi vyzaruje na plne gule este predtym ako sa rozputa akakolvek akcia. V tomto filme sa nicoho skutocne chlapskeho nedockate. 4/10. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Z mýho pohledu byla obrovská chyba sypat film na vážné notě, která tomu vůbec neprospěla, protože prostě nebyla taková, jaká by měla bejt! Když už, měl se toho ujmout někdo schopnější a zkušenější, takhle si to opravdu na vážnej trhák roku může jenom hrát. Navíc totálně promrhanej potenciál hereckejch kvalit, ať už u Thora, či u Shannona (i když myslím, že ten tam byl asi nejlepší). Třeba Peñovi jsem ty emoce absolutně nežral! Další průser byla dlouhatánská stopáž, kdy se ty dvě hodiny, skrz samý kecání táhly do nekonečna! Za mě to měl Fuglsig otočit o 180 stupňů a 12 hrdinů natočit vyloženě jako akčňák v novým století, kde se budou chrlit vtípky a přesto poteče spousty krve! Nejde o to, že to mělo vypadat, tak jak to asi ti kluci ve válce měli, ale trochu to odlehčit... Tohle jim stejně nikdo nežral, tak by se aspoň divák bavil na plný kule! Hódně slabý tři! 50% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ani po rokoch nedokážem prísť na chuť Ch. Hemsworthovi, proste ako herec mi veľmi nesedí. Už úvod filmu naznačil v akých sračkách sa budeme nasledujúce dve hodiny pohybovať. V úvode vidíme útok na "dvojičky" a Ch. Hemsworth sa nasral a rozhodol sa rozkopať celý Afganistan..., aspoň tak debilne je to v úvode podané. Od filmu podľa skutočnej udalosti čakáte rezervovaný prístup, rešpekt a úctu k skutočným postavám. Polovica filmu pripomína Ramba 3, ale tam je to ok. Tu jednoducho cítite a viete, že takto sa film podľa skutočnej udalosti nerobí. M. Shannon max. nevyužitý, doslova nudný. Jediná postava , ktorá drží film nad vodou je afgánsky veliteľ a niektoré akčné scény(rakety smerom na kopce) celkom ušli. neviem ako prijali film skutočné postavy, ale ja by som veľmi šťastný nebol. ++++ V prvej scéne navádzania bômb, spadnú bomby mimo a náš "rambo" musí ísť bližšie, riskovať život! aby dal správne súradnice. Hovorím si, to debil nedokáže pripočítať 200-300 metrov?? V jednej z ďalších scén už to dokáže, to je fakt zaujímavé... A taký magor robí veliteľa?? 60%. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (12)

  • Ve filmu se převážně objevuje útočná puška značky Kalašnikov. Ale objevuje se zde i samopal/útočná puška československé výroby vzor 58. Například verzi se sklopnou kovovou ramenní opěrou, cca v polovině filmu, třímá v rukou před jedním z útoků kmotřenec generála Dostuma. Tato zbraň je mj. ve výzbroji jak afghánské policie, tak armády. (Michalechal)
  • Zbraně použité ve filmu byly také útočná puška m4, AK-47, AKU, kulomet PK a RPG-7. Ve filmu se objevil tank T-72, vozidlo pěchoty BVP a raketomety BM-21 Grad. Vrtulník, který vezl vojáky do hor, byl C-47 Chinok. (K98)
  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama