Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda gangstrov závislých na zločine našla seberovného - gangsterského policajta, ktorý sa v trestaní zločincov výslovne vyžíva. (Forum Film SK)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (450)

JFL 

všetky recenzie používateľa

Ačkoli nelze popřít viditelné paralely s "Nelítostným soubojem", "Dokonalá loupež" stojí pevně na vlastních nohou. Zatímco Mann přišel se stylově vytříbeným portrétem dvou antagonistů s profesním respektem vůči sobě a zabývá se etikou světa zločinu a spravedlnosti, Gudegast nabízí divákům precizní heist biják s důmyslným scénářem, který záměrně stáčí pozornost diváků. --- NÁSLEDUJÍ SPOILERY --- Zdejší vyprávění má tři ústřední postavy, které nám v průběhu snímku nějak prezentuje, ale to jen proto, aby nás po konci nechal si sami vše přehodnotit, byť již v průběhu stopáže nám dává dvojznačné indicie, že asi vše nebude tak, jak se zdá. Překvapivě k tomu tvůrci využívají elementy přepáleného machismu, kdy před zraky diváků nechají defilovat zasmušilé mastodonty, které ale současně v žádném případě nevykreslují coby sympatické figury. Ačkoli automaticky jsme dle žánrových konvencí nastaveni k tomu, abychom sympatizovali se strážcem zákona a současně oceňovali důvtip a coolness jeho antagonisty, postupem času je film oba ukazuje jako nesympatické zatvrzelé kokoty. Kdo se zprvu jevil jako frajer, vyjeví se jako fanatický workoholik, protřelý a mazaný smypaťák se ukazuje jako tragický pěšák a odhalení mozku celé operace ukazuje, že kdo dokáže stereotypní maskulinní role jen hrát, vždy bude mít navrch oproti těm, kteří je tupě žijí. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Najzábavnejší a najnapínavejší heist movie za veľlmi, veľmi dlhú dobu. Film má dobré tempo, napätie, presvedčivých hercov, a najmä nepredstiera, že je niečím, čím nie je. Do takéhoto filmu nemôžete vstúpiť s očakávaním nejakého filmového majstrovského diela. Ak tak urobíte, budete očividne sklamaní. V podstate je to celé len zábavná akčná jazda, ktorá ponúka aj niektoré prekvapivo zložité postavy, či nečakane zložitú a zamotanú hru na mačku a myš. Vyskytlo sa niekoľko prirovnaní tohto filmu k filmu Heat a myslím si, že môžu byť do istej miery opodstatnené. Očividne to nenesie hutnosť a silu súboja DeNiro/Pacino z polovice 90. rokov, ale štruktúra deja, tempo, vývoj postavy a pozadie Los Angeles boli veľmi povedomé. Hlavný rozdiel v charakteroch postáv je asi ten, že v tomto snímku sú hlavní predstavitelia na opačnej strane zákona totálni anti-hrdinovia, v spomínanom Heat si neviete vybrať, s ktorou postavou viac sympatizujete. Navyše Berard Butler predvádza najlepší výkon za posledných desať rokov. 140 minútov ubehne ako voda, tempo filmu je brutálne a ani raz som sa nedostal dosituácie, kedy by som sa pozrel na hodinky. Pre niekoho to bude možno stereotypný film o drsných chlapcoch, ktorí sa snažia jeden druhého prešťať, ale z môjho pohľadu je to naozaj zábavná jazda a stojí za to ju pochváliť. Btw, v ktorom filme už dnes vidí divák hlavnú postavu s cigaretou v ústach? Palec hore, fanúšikovia akčnej kinematografie s drsnými chlapmi tento film jednoducho neobídu. Tento film nakrútili muži pre mužov a ja som zaň vďačný. 90% ()

Reklama

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Hloupá napodobenina Heatu, která se tak strašně snaží na legendární kriminálce parazitovat, že i Butler má potřebu předvádět gesta a grimasy Al Pacina - a diváka to sere od úvodu po závěr. Přitom film nemá ani pětinový napětí oproti Mannovo tvorbě, chybí nosný charaktery, nefunguje tu chemie mezi postavami, natož pak psychologickej souboj mezi dobrem a zlem, přičemž ani akce nemá moc co nabídnout. Film je sice zemitej i relativně drsnej, ale nechytá se ani coby pocta (to si raději dejte Affleckovo The Town), ani jako kopie. Přehodnoťte radši Triple 9 - mnohem lepší, svižnější a údernější "oldschool" kriminálku! ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Občas človek z kalných vôd vyloví klenot. Partia béčkových hercov sa ocitla v dobre vymyslenom, dobre napísanom a perfektne natočenom áčkovom filme a snaží sa hrať ako Pacino a De Niro, čo sa darí najmä strašidelne spuchnutému Butlerovi, ktorý tu v úlohe hajzlovského, ale nie celkom nesympatického poliša podáva možno najlepší výkon svojej kariéry. Toto som si vychrochtal a chvíľu som uvažoval aj o plnom hodnotení. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Poriadna chlapská akcia, ktorá sa sprvu tvári ako čistokrvný akčný biják v ktorom budú neustále lietať guľky okolo hláv, ale opak je pravdou. Druhú dejovú linku totiž tvorí príprava lúpeže a samotná lúpež z pohľadu "záporákov". Toto síce trochu brzdí tempo, ale za to snímka ponúkne novú tvár, ktorá celku dodá na atraktivite. Casting sa podaril na jedničku a konkrétne Butler si tu strihol jednu z najlepších rolí za posledné roky. Záverečná pol hodinka je úplne skvelá, ale nesmie sa u nej premýšľať. (Prestrelka v zápche). Nechýba kopa akcie, napätia, cool postavy, pekné lokácie, odolné tempo. 140 minút ma zo začiatku desilo, ale s blížiacim sa koncom som si hovoril, že by som ešte pár minút pridal. Za mňa teda spokojnosť a 90%. ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (20)

  • Pro autentičtější záběry byly skupiny herců, jenž hrály zloděje či policisty, různě vyškoleny vojenským konzultantem Paulem Maurichem. (Fildas)
  • Postava, ktorú stvárnil Gerard Butler, je voľne založená na bývalom špeciálnom agentovi ATF a operatívcovi v utajení menom Jay Dobyns, ktorý bol veteránom v infiltrácii do rôznych zločineckých organizácií. Samotný Dobyns si zahral vo filme menšie cameo ako zákazník baru, ktorý  platí účet. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (viac)

Reklama

Reklama