Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (137)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Poviedka o špatných rozhodnutiach, rýchlosti osudu a krysách. Nezaujímavé, ultra jednoduché, hlavné udalosti by ste stihli vstrebať v rámci jednej fronty na pošte. Drtivú väčšinu sledujete rutinu buranského života, ktorú sem tam naruší hlodanie. Asi by som povedal, že typická kingovská adaptácia kombinujúca zároveň častú nadbytočnost v rámci Netlix produkcie. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Chca nechca, musím připustit, že mě film dost zklamal. Začátek byl přitom výborný, Thomas Jane zněl, jakoby se v lacláčích na zapadlé farmě už narodil, atmosféra dvacátých let byla parádní a já jsem si to celé užíval. Jenže po nějaké době tvůrcům jaksi došel materiál a oni nepřišli na to, jak situaci zachránit. Přestože nechali hlavního hrdinu doslova ohlodávat výčitkami svědomí, poslední třetina snímku mě silně nudila, a po velmi dobrém úvodu přišel silný propad. 3*- ()

Reklama

P1tr 

všetky recenzie používateľa

Thomas Jane exceluje v této povedené Kingovské adaptaci zabývající se dosahováním vlastních cílů za každou cenu a následky takových rozhodnutí. Můžete si být jistí, že se věci nebudou vyvíjet příliš pozitivně a neštěstí se budou kupit jedno na druhé. Režisér zvládá eskalování negativních událostí šikovně a dokáže solidně budovat a udržovat atmosféru. Bohužel se nevyhne několika přešlapům, zejména co se tempa snímku týče, kdy se některé chvíle příliš táhnou, ale krom toho se jedná o zajímavé dílo potvrzující, že Netflix umí zpracovávat knihy Stephena Kinga jako nikdo jiný. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Je fascinující, jak si Thomas Jane naučil tu svojí roli absolutního amerického vidláka včetně toho hezky poslouchatelného, ale těžce srozumitelného dialektu. Opravdu fascinující. Škoda, ale že ač se jedná o povídku z Kingovy kapsy, což je na kvalitě námětu rozhodně znát, tak zpracování bylo značně ponuré a nekonečně pomalé. Na to, že film má 101 minut se v něm totiž nic zásadního nestane, až vlastně na jednu explicitní scénu. Všechno ostatní schramstne atmosféra a ta se opravdu nezapře s rokem 1922. Jednoznačně zajímavý kousek, který má svoje pro a proti, ale rozhodně stojí za shlédnutí. Navíc nelze si nevšimnout řady momentů, které odkazovaly na legendární Osvícení. Myslím si, že pro fanoušky Stephena Kinga je tento film jednoznačně povinnost. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Rok 2017 je rozhodne rok Stephena Kinga. Vznikajú konečne adaptácie hodné jeho diel a vyzerá to, že by sme sa možno mohli dočkať aj ďalších. Nemôžem síce odpustiť skutočne poriadne odfláknutú filmovú verziu "The Dark Tower" avšak s výnimkou tej boli všetky jeho adaptácie na skvelej úrovni. Minimálne k mojej spokojnosti. A "1922" tam spokojne pridám. Ak si dobre pamätám predlohu, tak sa to tvorcom podarilo zachytiť veľmi dobre a výborne sa rozhodli aj pre správnych hercov do týchto rolí. Najmä Thomas Jane v role Wilfa je vynikajúci a film veľmi dobre zachytáva jeho vnútorné problémy a pocity, s ktorými sa v tom roku bude potýkať. A to všetko pre to, že sa rozhodol veci vyriešiť tak, ako sa to nemá. Ako nám film totiž postupne začne hovoriť, vždy existuje iné riešenie. Ale to jeho nahnevané ja, v ktorom sa zobudila silná nenávisť ho nechce vidieť. A koniec koncov, pre farmára bola v roku 1922 pôda absolútne všetkým. A keď sa ju Arlette rozhodne predať a ísť žiť do mesta, tak muž sa vzbúri. A vyrieši veci tak, ako by možno normálne nespravil. Film dobre zachytáva svoju predlohu, postavy sú dobre spracované a pre mňa to funguje. Má to tú správnu atmosféru, dobre to dotvára drámu a ku koncu je zima roku 1922 skutočne to najhoršie, čo sa hlavnému hrdinovi bude môcť prihodiť. No napriek tomu sa snaží až do samotného konca. Skvelý film. Pre fanúšikov Kinga odporúčam, rovnako aj pre fanúšikov trošku temnejšej drámy. Stojí za pozornosť. Hodnotenie: A ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama