Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španielsko La casa de papel (Netflix version) (viac)
Trailer
Akčný / Krimi / Thriller / Mysteriózny
Španielsko, (2017–2021), 38 h 56 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvorcovia:

Álex Pina

Hrajú:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenzie používateľa AdamVes k tomuto seriálu (14)

48 metrů pod zemí (2019) (S03E03) 

Po prvych dvoch nadupanych seriach bohuzial u mna doslo na epizodu, kedy si vravim, preboha co to ma byt... tolko nelogickych scen a hlavne uplne na hlavu scen.. Ja viem, ze dnesny svet je feministicky a vsetko okolo toho, ale naozaj by niekto veril tomu, ze ked sa posle spanielska armada, tak posle dve vychudnute zeny? Nehovoriac o tych srackach s nejakym matriarchatom.. Akoze Nairobi preskocilo alebo co to tam spietala? Halo 3 z 8 clenov bandy su zeny, cele to riadi muz so zenou.. A to, ze chlap nechce, aby isla do takejto nebezpecnej akcie jeho manzelka, ktora navyse nevie nic o takychto veciach, v zivote do takejto akcie nesla, to je akoze zle? To je nejaky patriarchat? .. Chore.. Dalsia vec, TOKIO.. To kurva vsetci zabudli ako ta zena vyzera?? Haloo jej totoznost je predsa svetu odhalena, tam sa idu chvalit ako ich narod pomaly uctieva a berie si ich za vzory a nikto ju nespozna ked stoji realne pred nimi?  To mi prislo uplne na hlavu, nehovoriac o situacii 5 na 2 v kancelarii.. Ja viem, je to serial, treba tahat dej.. Ale v realite by skoncili na zemi s prevrtanymi hlavami.. Rovnako pri situacii ked boli neskor v hale.. Velitel ochranky mal gule, ze zacal prestrelku, hoci dost neskoro.. No clovek by cakal nejake vacsie straty od vytrenovanych strelcov.. Kludne aj smrt niektoreho z bandy, aby to bolo zaujimavejsie.. Takto sme dostali akurat sklo v oku debila Palerma, ktory sa na Berlina nechyta.. A som zvedavy ako zahadne za chvilu asi vyzdravie alebo co... Nehovoriac o tom, ze zatial len kopirujeme sablonu prvych dvoch serii, takze ak nepride k nejakemu zvratu, obavam sa najhorsieho.. a samozrejme, budme taki sprosti a prvu vec, ktoru urobime je, ze privedieme Ria nazad do Spanielska aby sme im ulahcili jeho zachranu... ()

Třesk, plesk, čau (2019) (S03E05) 

Velmi slabá časť, dve hviezdy za to, ze konecne niekto psychicky dal dole Raquel, ktora mi je uz peknu dobu riadne nesympaticka a za vyznanie lasky Nairobi, ktora by s Helsinki tvorila naozaj pekny par :) ... Co sa ostatneho tyka, nema zmysel hodnotit, proste varime z vody. Serial ide dolu vodou, sice potesili spomienkove zabery s Berlinom a Moskvou, ale na minulosti sa nedá skladat dobry dej. ()

Na nic (2019) (S03E08) 

Celej serii by som celkovo dal nebyť poslednej časti tak maximalne 55 %. No posledná časť, to bolo niečo! Toto je Papírový dúm, ktorý chceme. Toto bola jedna z top epizód ak nie uplne najlepšia epizóda seriálu. Krásne nažhavenie na štvrtú sériu. SPOILER: .. Chúďatko moje krásne tmavé, takto zmasakrovat najlepsiu postavu bandy. Kludne by som vedel o jednej japonskej psychopatke, ktorej by som takyto osud doprial 5x radsej. Finta s Rachel bola skvelá a som rad, ze ju chytili. A prosím, zabite už niekto Arturita, ten srac mi ide neskutocne na nervy uz od 1.serie. Dakujem ()

Game Over (2020) (S04E01) 

Tempo aj akcia nám vyrazne kleslo, ale to sa dalo čakať po tej náloži v poslednej epizóde. Treba trochu ponaťahovať dej a posunúť sa lúpežou ďalej. Nie je moc čo hodnotiť až na pár vecí. Jednou sú scény s Berlínom. Do prdele ako mi ten chlap išiel už na nervy v druhej sérií, tak v tychto spätnych zaberoch je to moja asi najoblubenejsia postava po Nairobi. Jemu ta rola sadla ako riť na šerbel o tom bez debaty, navyše ked clovek venuje pozornost tomu čo rozpráva o tom, ako si treba uzivat zivot, stoji to za to sa zamysliet nad tým a mozno aj zmenit svoj pristup k zivotu. Akoze Berlin, mas moj palec hore. A druhy palec hore dostava Denver za to, ze konečne poriadne pridrbal Arturovi, hoci hanba pre tvorcov, ze nevyuzili krasnu prilezitost na to konecne Artura odstrelit. Skoda, snad nabuduce. PS: to je naozaj ta Monika taka tupa, ze ani trochu sa nevie vcitit do Denvera? .. A zrazu jej vadi, ze by jej syn mal vyrastat v takychto podmienkach? .. akoze halooo ty krava, zobrala si si zlocinca, ktory je nasilnik, tak co si cakala? Och zabite ju niekto prosim, dakujem ()

Reklama

Paso doble (2020) (S04E04) 

Celkom slušná epizóda. Až človek pomaly začína držať palce Gandiovi. Kedze kradez a nasi zlodeji uz su pomaly ale isto nuda. Tento "punisher" je prijemne ozivenie. Skoda len, že naše postavy su už viacmenej nesmrtelne a je takmer isté, že pri prestrelke asi nikto nezomrie, teda možno Rio, kiežby. Je to sráč, nič viac.. A za všetko utrpenie si moze sám, kedze ako jediny to na slobode posral a kvoli tomu ho chytili. A prosim zabite Artura, naozaj prosim. ()

Pět minut předtím (2020) (S04E05) 

Bohuzial cast slabá, ktorá superi o zatial najhorsiu cast celeho serialu. Tolko nelogickych veci, ze uz sa clovek nad tym ani nepozastavuje a sleduje len zo zotrvacnosti. Nairobi po odrezani casti pluca do par hodin stoji na nohach. Kokos nemocnice mozu ist handry fajcit oproti tomu, ako sa dokazu ludia uzdravit pocas lupeze. Zaverecnu prestrelku a granat zakryty vestou nema zmysel ani hodnotit. Opat sa len potvrdzuje, ze postavy su uz bohuzial nesmrtelne. ()

Technické KO (2020) (S04E06) 

Tak priznám sa. aj slzicka ukápla pri zaverecnych záberoch ()

Útok na stan (2020) (S04E07) 

Velmi slaba cast, vobec teraz nerozumiem takemu vysokemu hodnoteniu. Ano vyvalila sa spina na policiu, ale to je tak vsetko. A naozaj nerozumiem, cim su vsetci civilisti tak poblazneni do zlodejov, a uctievaju ich pomaly ako bohov. ()

Plán Paříž (2020) (S04E08) 

Strasna blbost, ale ze kurevsky strasna. A to natahovanie deja ani nehovorim. A preboha ze to ma mat este aj 6stu seriu? Naco kriste pane? .. Uz ta piata seria je podla mna zbytocnou. Logiku uz sme zabudli tak jeden a pol serie dozadu. Od toho narychlo zbachaneho unosu Rachel po tu fintu s helikopterou. Uz aj filmy Rychlo a zbesilo mi pridu logickejsie ako toto. Osobne uz som na strane policie a zelam si, aby dostali vsetci v cervenom gulku, mozno okrem Helsinki. Cim viac sa mi paci postava vysetrovatelky Alicie, ktora ma jedina z policie gule a jej vyhlasenie na tlacovke, to bola perla. Ale inak ide vsetko ostatne do hajzlu uz. Tahame a tahame a tahame dej, ktory sa nikam pomaly neposuva, ale tak chapem, kym natavia 90ton zlata, to potrva. A bohuzial vyzera to tak, ze ho budeme tavit este aj celu piatu seriu a v siestej sa mozno rozhodneme teda nejako utiect. Snad uz naposledy. ()

Věříš v reinkarnaci? (2021) (S05E02) 

Asi prva epizoda serie, kedy som fandil Arturovi, ktory jediny pochopil co robit, ked sa clovek dostane k takemuto vojenskemu arzenalu. Najdes granat? Tak ho hodime pan guverner, na to granat je. Aj plamenomet bol fajn, hned mi to pripomenulo Lea Dicapria v Vtedy v Hollywoode. Skoda ze Arturito striela ako decko a nikoho poriadne netrafil. Ale aj tak, pekna prestrelka. Ostatok epizody nic moc, policia s armadou su take ze, idzem nejdzem, idzem nejdzem. Ich zastavenie akcie po vydani Gandiu ostava pre mna nepochopene, hlavne ked tam isli s cielom strielat bez rozmyslu, ci zabijeme rukojemnika alebo nie. Uvidime co inspektorka, ktora ide tiez nepochopitelne na vlastnu päsť a je jasne, ze sa to urcite poserie. Rovnako nelogicke je, nezatknut 3 clenov bandy, ked ich mame krasne vonku a neozbrojenych. Navyse s kopou rukojmenikov, ktori keby trochu rozmyslali, tak proste odkracaju prec s rukami nad hlavou a boli by volni. Takze epizoda s kopou totalnych nezmyslov a peknou prestrelkou, kde uz tradicne strielame tak, ze nevieme strielat a mierit. ()

Místo v nebi (2021) (S05E04) 

K prestrelke sa nejdem vyjadrovat, iba jedna vec. Vysvetli mi niekto, preco tam nenabehne cely regiment? Planuju utok ako hrom, povolaju armadu, dva pluky, jednotku samovrahov z afganistanu ci odkial a ked idu dovnutra, ide tam dokopy 8 ludi? .. Clovek by cakal, ze pri takomto utoku tam poslu aspon 50 ludi strechou a dalsich 50 ostatnymi vchodmi. Nehovoriac o tom, ze zatial co je cely tim zlodejov zamestnany prestrelkou s vojakmi a mame tak volnu cestu hlavnym vchodom, Tamajota odvola rozhodujuci utok, kvoli nejakej nahravke. Chlapec si nasral do gati s tym, ze by mohol byt pred verejnostou nahodou ocierneny? Ale to, ze vsetko hodil na Sierovu, to mu nevadilo. Btw porodna scena bola ozaj dobra a celkom sa mi paci moznost, ze by profesor zachranil jej cest a ocistil jej meno. Aspon mna by to potesilo, kedze nasa teraz uz cerstva mamicka je podla mna najlepsia postava poslednych serii. A bolo to od nich naozaj svinstvo, vsetko to na nu hodit. ()

Spousta životů (2021) (S05E05) 

Tak co napisat.. Striela sa, striela sa, striela sa. A vsetci po zasahu gulkami funguju pomaly ako nic, obviazeme a ideme dalej. Tokio dostane 5 guliek a za par sekund striela z gulometu ako o zivot. Nasledne ju rozstrielaju ako reseto (zahadne ju ani jedna gulka netrafi do hlavy) a ona este stihne odistit 4 granaty, ktore maju casovac vybuchu asi pol minuty, kym si Gandia uvedomi ze su odistene. Suma sumarum, hlavny gang nam pomaly ale isto vymiera, z povodnej 8cky uz nam ostalo da sa povedat necelych 3 ks, kedze Helsinki to asi bude mat za par coskoro. Takze chvalabohu serial snad uz skonci touto seriou a nebudu vymyslat nic dalsie. Kedze kvalitativne ideme velmi hlboko. Uvidime teda este ako sa pokusia orepasovat to zlato. Snaha zachranit to flashbackmi u mna celkom fungovala predchadzajuce 2 serie, teraz uz ma to dost otravuje. Kedze ocividne aj scenaristi nevedeli ako natiahnut dej na 10 casti, nakolko situacia v banke je uz viacmenej v prdeli, tak polovicu casu travime v minulosti. Nuz dufajme, ze zakoncenie serie a asi aj serialu bude dostojne, ako by sa na Money heist patrilo. PS: Monike siblo, ked sa uprostred najvacsej prestrelky zdroguje? Normalne fandim viac Denverovi a tej jeho trans neviem co to je vlastne. Je celkom symposka. ()

Tlak stoupá (2021) (S05E06) 

Opat sa potvrdzuje, ze Sierrova je posledná zaujimava postava v seriali. ()

Rodinná tradice (2021) (S05E10) 

Damy a pani, takto sa zakoncuje serial! Vo velkom style aky si klenot, ktorym Money heist rozhodne bol, zasluzil! Ano, piata seria casto krivala, niekedy sa doslova az plazila, no vsetko to smerovalo do poslednych dvoch casti, v ktorych do seba vsetko zapadlo. Hlavne flashbacky s Berlinovym synom, pri ktorych som si casto hovoril, co to bude mat spolocne s dejom. A priznavam, vobec som nevenoval nejaku pozornost tomu, ze zamenili vtedy tie zlate predmety za atrapy, ze by to mohlo naznacit nieco o tom, co sa chystaju urobit so zlatom. Suma sumarum, naozaj si neviem predstavit lepsi koniec ako to, ze profesor zase vsetkych dobehne a zachrani a ze mu policia bude zobat z ruky. A som rad, ze zachranil aj Sierovu, podla mna jednoznacne najlepsia postava poslednych 2 serii. Uz len dufat, ze nebude pokracovanie, ktore neviem s cim by muselo prist, aby to nebola katastrofa. Zakoncenie piatich  serii sme dostali podla mna dokonale, ostane nam kvantum krasnych momentov, na ktore budeme spominat a preto uz nechajme nasu partiu zasluzene na slobode a na pokoji. ()

Súvisiace novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (viac)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (viac)

Reklama

Reklama