Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majiteľ cirkusu Max Medici (Danny DeVito) poverí bývalú hviezdu Holta Farrier (Colin Farrell) a jeho deti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby sa starali o novorodeného slona, ktorý je svojimi obrovskými ušami na smiech publiku v upadajúcom cirkuse. Ale potom, čo sa zistí, že Dumbo vie lietať, zažíva cirkus neuveriteľný návrat. Zároveň sa o Dumba veľmi zaujíma podnikateľ V.A. Vandevere (Michael Keaton), ktorý angažuje "podivného tlstokožca" pre svoj najnovší zábavný podnik Dreamland. Dumbo stúpa na vrchol slávy vďaka spoločným vystúpeniam s očarujúcou a okázalou kráľovnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Čoskoro však Holt Farrier zisťuje, že pod nablýskaným povrchom zábavného podniku Dreamland, sa skrýva nejedno temné tajomstvo. (Saturn)

(viac)

Videá (18)

Trailer 4

Recenzie (237)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nechápem tú vlnu nevôle. Burtonovi sa opäť raz podarilo navodiť jedinečnú atmosféru, ktorá sa síce v plnej miere nepretavila do jeho typicky temného sveta, no na druhú stranu zase získala na postavách a v narábaní s ich charaktermi. Tých dobrých si hneď zamilujete, zlých až k smrti nenávidíte. Navyše jednotlivé situácie s Dumbom dýchali akousi zvláštnou a čistou esenciou rôznorodých príjemných pocitov. Tiež jednotlivé emočné vlny sa tu pekne striedajú - raz sa smejete, hneď zato je vám zase clivo a tak dokola. Výsledkom je opäť jedinečný prírastok do rodiny Burtonovských filmov. Aj dievčatám sa páčilo. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Dumbo není zdaleka tak sterilní a nudný, jako Louskáček (kterého jsem mimochodem ještě nedoukoukal), ale na druhou stranu není nijak převratný a zajímavý. Atmosféra je na to, že se o režii postaral Tim Burton docela nevýrazná a příběh děti moc bavit nebude. Začátek je navíc vizuálně naprosto unylý a nebýt Dreamlandu, Michaela Keatona a roztomilého Dumba, asi by to celé bylo úplně o ničem. Nicméně samotné pasáže ze "Země snů" dokáží vytvořit poměrně pěknou kulisu jinak nevýraznému ději a bezpečně ukotví hodnocení na třech hvězdičkách. ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Mnozí už režiséra vynikající Velké ryby a mnoha dalších kultovek odepsali už u Alenky, a že se s kvalitou následujících filmů stále klesalo, definitivní potvrzení tu ale máme nyní s ušatým sloniskem, jehož problémy mimo jiné začínají u toho, že vůbec nerespektuje jeho předlohu (nemluví). K režii Dumba by mi perfektně sedělo, že Disney dal příležitost nějakému nováčkovi, kterého tvrdě hlídal a ne veteránovi, který si teoreticky už nemá co dokazovat, nicméně starý Tim Burton tu není poznat ani z rychlíku a film je naprosto generickou, hezky vypadající, další hranou adaptací z početné disneyovské továrny na peníze, jež už nikdy nechci vidět znovu (což platí tak u 60% souvisejících filmů). Třeba takový Michael Keaton se opět snaží a i když měli tvůrci k ruce poměrně početnou sestavu oblíbených herců, neumí to prodat takřka vůbec. A tentokrát ani finančně, jelikož se opět potvrdilo, že Colin Farrell je box office poison - král. Naprostý průměr...50% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Hrané spracovanie slávneho príbehu dostal do rúk Tim Burton. A ako si s ním poradil? Vzal to za zvláštny koniec. Zdá sa mi totiž, že toho smútenia a Dumbovej roztomilosti nakoniec nie je vo filme toľko. Väčší priestor dostáva hviezdna zostava Burtonových obľúbených hercov. V popredí je predovšetkým Eva Green. Tá je tu neskutočne sexi v jej pančuškách, v ktorých jazdí na Dumbovi a jej nôžkami silno stíska jeho boky. Počítačový Dumbo je samozrejme krásny a úžasne živý. To je však u spoločnosti Disney očakávaný štandard. Keď sa kamera venuje jemu, je rovnako dojímavý, ako jeho animovaný predobraz. Uznávam, že niektoré scény pôsobia klasicky a snovo. Najmä potom park Dreamland, kde sa odohrávajú najdramatickejšie situácie celého filmu. Nový Dumbo ale nie je pokusom o kópiu pôvodného animovaného filmu. Minimálne druhá polovica je vlastne kompletne novo postavený príbeh s doteraz nepoznanými postavami. Je to proste iný Dumbo a to je vlastne úplne v poriadku. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Zásluhou toho, že jsem prvotní verzi viděl teprve včera, jí mám stále pevně v paměti a mohu s rukou na srdci pochválit snahu renovovat co největší počet scén z původního filmu a zachovat mu jeho čest. Co se týče zbytku, není již moc co vychvalovat. Obsazení hraje své klasické prim - Keaton přiblblého záporáka, Farell mírně upozaděnou hlavní roli, Greenová doplňující ženský prvek a DeVito starouše, který sedne leckomu na lep. Rodinný film, který mě zaujal vizáží samotného Dumba, ale bohužel již ničím jiným. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (viac)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (viac)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (viac)

Reklama

Reklama