Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majiteľ cirkusu Max Medici (Danny DeVito) poverí bývalú hviezdu Holta Farrier (Colin Farrell) a jeho deti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby sa starali o novorodeného slona, ktorý je svojimi obrovskými ušami na smiech publiku v upadajúcom cirkuse. Ale potom, čo sa zistí, že Dumbo vie lietať, zažíva cirkus neuveriteľný návrat. Zároveň sa o Dumba veľmi zaujíma podnikateľ V.A. Vandevere (Michael Keaton), ktorý angažuje "podivného tlstokožca" pre svoj najnovší zábavný podnik Dreamland. Dumbo stúpa na vrchol slávy vďaka spoločným vystúpeniam s očarujúcou a okázalou kráľovnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Čoskoro však Holt Farrier zisťuje, že pod nablýskaným povrchom zábavného podniku Dreamland, sa skrýva nejedno temné tajomstvo. (Saturn)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (239)

Blackhand47 

všetky recenzie používateľa

Jestliže jsem letos Aladina zkritizoval za možná až přílišnou snahu držet se originálu, tady je to zase naprostý opak. S předlohou má Dumbo společného možná tak titulního hrdinu a pár zmodernizovaných scén, jinak si jde zcela jinou cestou. Chrabrého myšáka zde nahradily děti vojenského veterána první světové války. Disney si zde samozřejmě nemohlo nechat ujít poukázat na to, že i dívka může být vědkyní (to je samozřejmě v pohodě, ale rok 1919 je ale jiná doba) + se tu ve výsledku bojuje proti tomu, aby se zvířata používala v cirkusech. Z filmu tak čiší až moc velká propagace moderního smýšlení, což filmu škodí, jelikož jde vidět že Disney nenechalo Burtona dělat si to po svém, tak je tu jen malý náznak jeho stylu a práce s postavami. Ačkoliv mám Michaela Keatona rád, zde se jeho role vůbec nepovedla a celé akční finále je navíc také o ničem. Filmu tak nakonec dávám stejné hodnocení jako Aladinovi, ale pocitově se mi přeci jenom zdá Dumbo lepší. 65% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tuctové postavy, tuctový príbeh, nezaujímaví detskí herci, prehrávajúci dospelí herci (konkrétne Eva Green hrala fakt strašne) a jeden roztomilý slon. A burtonovský fikčný svet, zo všetkého najviac pripomínajúci jeho 90.kové filmy. Vzniknúť Dumbo vtedy, pozerali by sme naňho inak. A ja vlastne neviem, prečo má práve on tak nízke hodnotenia, keď podobnými neduhmi trpela drvivá väčšina burtonoviek za posledných 20 rokov. Pre deti fajn. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Dumbo bohužiaľ nie je Burtonovým vysneným návratom k jednoznačnej kvalite. Našťastie však nejde o podobne márny film ako Dark Shadows alebo pani Peregrinová. Je na ňom totiž mnoho dobrého. Aj tak však zamrzí, že majster zabudol na časy, keď nás ohuroval svojimi Batmanmi, dojímal Nožnicovorukým Edwardom, vzbudzoval záujem o staré sci-fička (Ed Wood, Mars útočí!) alebo horory od Hammeru (Ospalá diera). Takisto tu chýba radosť z rozprávania ako pri Veľkej rybe alebo originalita Beetlejuica. Tu sa iba zodpovedne a remeselne suverénne zarába na nájom. Chyba je však inde (v pekelnom scenári). Dumbo je priemerným produktom svojho štúdia, z ktorého občas vytŕčajú príjemne chvíľky evokujúce lepšie časy bývalej režisérskej hviezdy. Nebolí to, má to svoje momenty, ale už by sa mal v Hollywoode konečne nájsť človek, ktorý zoberie Ehrenovi Krugerovi klávesnicu, písací a stroj, pero a pre istotu aj ceruzky. Alebo ho aspoň odprace na Netflix. 6/10 ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Pokud máte rádi práci Tima Burtona, tak se na film rozhodně nedívejte. Tím jediným nestandardním, co ve filmu uzříte je slonisko, které létá jako Ron Weasley na stráži u famfrpálových branek. Vyjma slona tvoří všichni účinkující velice otravný komparz - jak já tě nenávidím KOLINE! 31 % Celosvětový příjem k 24. 7. 2019: $352,065,785, což je 2,07 násobek rozpočtu ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Mile slonicatko, sympaticke deti, no dospeli herci mi akosi nesadli, predovsetkym Eva Green sa mi tam nehodila alebo mi je mozno len nesympaticka, neviem. Kresleneho Dumba som nevidela, tak porovnavat nebudem. Dumba hodnotim ako priemernu rozpravku/rodinny film, avsak pre malicke deti asi nie. 65%. Dodatok: Zhruba po roku som si pozrela aj animovanu verziu z roku 1941, ale predsa len tato "dospelejsia" verzia sa mi pacila o nieco viac. Bez prveho Dumba by nebol ani tento, takze hodnotenie nechavam nezmenene. Pacilo sa mi, ze tu trosku viac rozvinuli pribeh o lietajucom slonicatku. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (8)

  • Speváčka Aurora naspievala cover verziu piesne "Baby Mine", ktorá bola použitá v traileri k filmu. Jej verziu však nakoniec vo filme nepoužili a nebola ani na oficiálnom soundtracku. (Mandragor)
  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (viac)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (viac)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (viac)

Reklama

Reklama