Reklama

Reklama

55 schodov

(festivalový názov)
  • Česko 55 schodů (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Eleanor Riese trpí záchvatmi paranoje a je hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení sanfranciskej nemocnice. Postupne však zisťuje, že niečo v jej liečbe nie je v poriadku, preto požiada lekárov o zníženie dávok liekov. Keď jej žiadosť odmietnu, obráti sa na právničku Colette Hughes. Príbeh podľa skutočných udalostí zo 70. a 80. rokov minulého storočia. Následný súdny proces sa stal v USA precedensom v oblasti psychiatrickej liečby. Dramatická snímka je poctou skutočným aktérkam pamätnej právnickej udalosti. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (60)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Taký priemerný film o problematike toho, že doktori na psychiatrii mali nad pacientami neobmedzenú moc, čo sa týka dávkovania rôznych liekov, čo nebolo úplne správne. Sledujeme prípad jedenj pacientky, ktorá sa stane precedentom zmeny tejto praxe, ale je to podané tak fádne, že po vyhratom procese som si povedal: a to bolo všetko? Hlavným kladom filmu sú herecké výkony ústrednej dvojky filmu. Bohužiaľ ale nejak extra sympatické postavy to nie sú. Helena Bonham Carter má občas nepríjemné záchvaty a Hilary Swank sa práci oddáva až príliš na úkor svojho súkromného života. V tomto smere je ešte hrá ešte horšiu postavu ako vo filme Freedom Writers. Výsledkom je fiim na jedno pozretie. 5/10. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Právnická rutinka, v níž další z advokátů stojí proti molochu bez větší šance na vítězství. Nicméně v tomto případě to přeci jen působí trochu decentněji a na autenticitě přidává i to, že se tvůrci vyhýbají klasickým divadelním představením, která jsou pro filmové soudní síně charakteristická. Nicméně největší devízou je výkon Helen Bonham Carter v roli psychicky nemocné ženy, která svou roli zvládla na výbornou a to jak výrazově, tak pohybově. Všichni ostatní vedle ní působili jen jako komparz a to včetně Hillary Swank. 75% ()

Reklama

PP66 

všetky recenzie používateľa

Krásné zakončení Febiofestu. Režisérovi Pellého Dobyvatele se tento snímek velmi povedl. Herecké výkony Carter a Swank byly koncertem. Měl jsem před filmem trochu obavy z těžkého tématu, které hned od počátku rozptýlil jemný dějový a konverzační humor. Za mně 4,5 hvězdy. Přežil jsem i prostory multikina :o)) ()

Ralna 

všetky recenzie používateľa

Neobvyklé herecké spojení, Helena a Hilary. Obě jsem dlouho neviděla, do toho je ústředním tématem soudní spor, hm hm hm. Ale pozor, výsledkem je film, který je perfektně vyvážený (ústav/soudní proces/vše ostatní) a co je hlavní - je plný optimismu a přátelství a udělá dobře u srdíčka. Helena B. C. exceluje. ()

dyfur odpad!

všetky recenzie používateľa

.....takúto konskú zápletku dokažu vymyslieť len v USA....hádam to nie je horšie ako u nás-tj ak pacient nechce lieky neužíva-žiadne .....až na nejaké moožno super výnimky - možno deti za ktoré zodpovedajú rodičia,možno niekto kto to má nariadené úradne sa liečiť....,ale ozaj som nepočul,že by niekto bol liečený proti svojej vôli.....čiže téma o hovne - niekoho nasilu liečiť....tak ,ale je to životopis s dobrým obsadením - už len to kričí :hádam aspoň nejaká cena sa mi ujde, ak nie priamo Oskar....záver:zaujímavé nebolo nič-nudil som sa celý čas-na vaše herecké koncerty prdím - odpad. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (3)

  • Premiéra filmu proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Film sa natáčal vo Vancouveri (Kanada), San Franciscu (Kalifornia, USA) a Kolíne nad Rýnom (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 16. apríla do 15. mája 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama