Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paríž roku 1931. Zlodejský elegán Henri Charrière prezývaný Papillon - Motýľ (Charlie Hunnam), je neprávom odsúdený za vraždu miestneho člena podsvetia a vzápätí poslaný do trestaneckej kolónie vo Francúzskej Guyane. Tu sa stretne s Louisom Degom (Rami Malek), neduživým falšovateľom dlhopisov, ktorý čoskoro pochopí, že sa ako zbohatlík môže každú chvíľu stať obeťou vraha. Spojí sa preto s Motýľom a chce po ňom, aby ho chránil. Na oplátku od neho Motýľ žiada peniaze na útek. Do doby, než príde vhodná príležitosť, sú v kolónii obaja odkázaní sami na seba a v neľudských podmienkach vystavení ťažkej práci, spaľujúcemu slnku a chorobám. Louis je presvedčený, že zomrie skôr, ako ho jeho blízki dostanú von, a preto sa chce o útek pokúsiť s Motýľom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (235)

bari68 

všetky recenzie používateľa

Schaffnerova prvá verzia zostane v mojích očiach neprekonateľná a nesmrteľná. Inak tomu nie je, ani po zhliadnutí tohto filmu. Mcqueen a Hoffmann budú vždy len jedničky a legendy. Ich fluidum je ďaleko za hranicami ostatnej hereckej populácie. Navzdory tomu film aj cez svoju dĺžku nenudí, zdá sa mi krátky, usekaný, čo tu v podstate znamená, že nenudí a baví. ...Nie, nie tento remake určite nerobí svojmu prvotnému druhu, či predlohe ostudu a jak fanúškovia Henriho Charriéra, či diváci neznajúci jeho zfilmovanú podobu budú vlastne vcelku spokojní. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Keďže som nečítal ani literárnu predlohu a nevidel som ani predchádzajúcu filmovú verziu, tak to bolo pre mňa celé úplne nové a nepoznané. Napokon však musím uznať, že som čakal o kus viac - hlavne čo sa epickosti príbehu týka, pretože som mal pocit, že to bolo stále dokola to isté. Najviac zo všetkého ma asi očarila samotná výprava filmu a skvelé kulisy, ktoré pôsobili skutočne exoticky (hoci sa film točil najmä v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte). Popri tom pútala pozornosť samozrejme aj ústredná dvojica. Maleka moc nemusím, ale v tomto filme sa mi prekvapivo páčil, možno ešte aj o kus viac ako Hunnam. Škoda, že ten príbeh nemal žiadny moment prekvapenia - takýto žáner si to priam žiada... Ale inak uznávam, že to prostredie a zobrazená epocha dejín bola skutočne zaujímavá. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Drsné prevedenie drsného príbehu o nezlomnej túžbe prežiť v neľahkých časoch. Myslím, že to prostredie väzenia mohlo byť ešte horšie, ale všetky aspekty boli nejak tak ukázane. Od jeblého vezniteľa, cez nejaké medziväzenské vzťahy, psycho v úplnom tichu a skoro happyend. Dobré obsadenie, dobre zahraté, správne vygradované. 3 z 5 ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Motýlek z roku 1973 byl mnohem lepší a více se držel knihy. Možná proto jsem z remaku zklamaná, i když ne absolutně. Děj je v novém filmu umixován bez jakékoli vazby na knihu (jeptišky např.). Noerův Motýlek je vhodný pro dnešního nenáročného diváka, který v něm zažije něco málo sadismu, něco málo dobrodružství, něco málo přátelství a zrady. Motýlek se Steve McQueenem měl zajímavých vlastností několikanásobně víc. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Musím dát 5*, tohle je naprosto skvěle natočené životopisné drama. Naprosto strhující příběh, který mě bavil od první do poslední minuty, od filmu jsem se nemohl odtrhnout. Musím ocenit především naprosto brilantní herecké výkony Charlieho Hunnama a Ramiho Maleka, kteří film pozvedli na tu nejvyšší úroveň. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (11)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Bei Mir Bist Du Schoen“ od The Hot Sardines. (Duoscop)
  • Při volání jmen vězňů zazní také jméno Hoffman, což je očividně odkaz na Dustina Hoffmana, který hrál postavu Louise Degy v původním filmu Motýlek z roku 1973. (NiWi)
  • Po prvej noci vo väzení má Louis Dega (Rami Malek) na ruke veľké pohryznutie. V ďalších záberoch je jeho ruka zdravá a potom znova poranená. (chesterko)

Reklama

Reklama