Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paríž roku 1931. Zlodejský elegán Henri Charrière prezývaný Papillon - Motýľ (Charlie Hunnam), je neprávom odsúdený za vraždu miestneho člena podsvetia a vzápätí poslaný do trestaneckej kolónie vo Francúzskej Guyane. Tu sa stretne s Louisom Degom (Rami Malek), neduživým falšovateľom dlhopisov, ktorý čoskoro pochopí, že sa ako zbohatlík môže každú chvíľu stať obeťou vraha. Spojí sa preto s Motýľom a chce po ňom, aby ho chránil. Na oplátku od neho Motýľ žiada peniaze na útek. Do doby, než príde vhodná príležitosť, sú v kolónii obaja odkázaní sami na seba a v neľudských podmienkach vystavení ťažkej práci, spaľujúcemu slnku a chorobám. Louis je presvedčený, že zomrie skôr, ako ho jeho blízki dostanú von, a preto sa chce o útek pokúsiť s Motýľom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (235)

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že jsem si chtěl pustit Motýlka z roku 1973 a o existence téhle verze jsem neměl ani tušení. Když jsem ale zjistil, že v ní hlavní roli dostal Charlie Hunnam, nakonec jsem jí šanci dal. Film zaujme skvělou výpravu, charismatickým sympaťákem Papim a už ničím jiným. Dlouho jsem čekal až Hunnam narazí na své herecké limity a tady se to konečně stalo. Psychologická drobnokresba tak vyvanula do prázdna a s ní i část zamýšleně silné atmosféry. Prostředí věznice a velice slušná režie, zejména bitek a akčnějších scén, podržela film ve slušném nadprůměru. O žádný Útěk ze Sibiře ale nejde. ()

alchac 

všetky recenzie používateľa

Natáčení rymejku něčeho, co je objektivně nepřekonatelné (jakoukoliv diskuzi v tomto ohledu nepřipouštím!), je asi stejně smysluplné, jako kázat El Padronemu Babišovi o slušnosti a morálce. Nicméně přestože původní verzi ze sedmdesátých let považuji za dokonalou, nedalo mi to, zhlédl jsem a musím říci, že výsledek vlastně vůbec není blbý. Jenže ač se Artuš a Freddie snaží opravdu velmi sympaticky, tak McQueena s Hoffmanem nahradit nedokážou a to platí tak nějak o všech aspektech filmu. Přesto bych normálně dával asi čtveřici, nicméně rozdíl mezi touto novotou a klasikou musí být vyjádřen výrazněji. ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Nemám nic proti remakům a nejsem ani žádnej uctívač originálu s McQueenem a Hoffmanem. Od týhle nový verze jsem si sliboval, že bude třeba trochu svižnější, akčnější a prostě bude aspoň trochu jiná. Ale těch změn proti originálu je naprostý minimum, takže ve finále mi celej film přišel akorát zbytečnej. Neřikám, že je ten film špatnej, ale pokud originál znáte, nevidim jedinej důvod, proč se dívat na tohle. A pokud originál neznáte a váháte, na kterou verzi se podívat, tak ten originál je podle mě o něco lepší. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Drsné prevedenie drsného príbehu o nezlomnej túžbe prežiť v neľahkých časoch. Myslím, že to prostredie väzenia mohlo byť ešte horšie, ale všetky aspekty boli nejak tak ukázane. Od jeblého vezniteľa, cez nejaké medziväzenské vzťahy, psycho v úplnom tichu a skoro happyend. Dobré obsadenie, dobre zahraté, správne vygradované. 3 z 5 ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Obávaná konfrontace s Motýlkem dopadla na výbornou. Dvouhodinový epos o strastech neoprávněně uvězněného frantíka je v návaznosti na zanedbatelný rozpočet zdařilým počinem, který v divákovi zaseje vzpomínky na nebohého Danta uvězněného na doživotí na ostrově If. Z pohledu scénáře není filmu co vytknout. 75% Celosvětový příjem k 12. 1. 2018: $4,516,580 ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (11)

  • Pri jedinej poprave väzňa gilotínou nie je pri pohľade na čepeľ noža vidieť žiadnu krvavú stopu. (Van_der_Ovec)
  • Natáčanie väzenských scén v Čiernej Hore bolo neustále narušované nepriaznivými poveternostnými podmienkami. Z plánovaných pár týždňov ich natáčania nakoniec vzišli dva mesiace. (chesterko)

Reklama

Reklama