Reklama

Reklama

Hlbokomorská ponorka, ktorá je súčasťou medzinárodného podmorského výskumného programu – bola napadnutá obrovským tvorom o ktorom si mysleli, že už neexistuje, sa teraz nachádza poškodená na dne priekopy Tichého oceánu... s posádkou uväznenou vo vnútri. S ubiehajúcim časom, čínska oceánografka privolá na pomoc skúseného záchranára Jonasa Taylora (Jason Statham), aby zachránil posádku – i oceán – od tejto nezadržateľnej hrozby: prehistorického takmer 30 metrového žraloka známeho ako Megalodon. To, čo nikto nepredpokladal je, že pred niekoľkými rokmi sa Taylor s týmto strašným stvorením už stretol. Teraz, v tíme so Suyin, musí čeliť strachu o vlastný život, aby zachránil všetkých uväznených...čo ho opäť privádza tvárou v tvár najohromnejšiemu a najväčšiemu predátorovi všetkých čias. (Continental Film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (658)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Nie tak zlé, ako som sa obával, ale zároveň skrz na skrz priemerné. Prvá polovica sa ako tak snaží tlačiť na atmosféru, ale keď už si na Megalodova zvykneme, jeho prítomnosť neprináša ani hrôzu, ani napätie a ani šokujúce vraždy. V poslednom bode sa tvorcovia príliš báli riskovať, čo je koniec koncov poznať aj na samotnom príbehu. Ten je bohužiaľ priamočiary a predvídateľný. MEG sa na jedno zhliadnutie dá zniesť. Nemôžem tvrdiť, že by som pri filme trpel, ale taktiež ma ničím nezaujal a pevne dúfam, že pokračovanie sa konať nebude. Slabšie 3. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Zavři hubu, parybo... máš zkažený chrup! Mrskej ploutví jak libo, jen nám nežer trup!" Zakrslí Číňani růstovým hormonem tentokrát nešetřili. Kdyby tu potvoru uviděl náčelník Brody, určitě by utrousil: "Budeme potřebovat většího Stathama!" I mě vystrašila. Ještě větší a hryzavější bestie než muréna Amber, masakrující ve finančním oceánu Jacka Sparrowa, a to už je co říct! Ale od hororu zpět ke scifi. Souboj dvou alfasamců mě zaujal (a to nejsem samice). Neohrožený Statham vyzbrojen harpunou, permicí do fitka, jako Hanlonova břitva ostrým scénářem a smlouvou za pár MEGa, versus mírně přerostlá paryba, spoléhající se na kvalitní, pročež již před miliony let ukončenou evoluci, si navzájem poměřovali ocasy a soupeřili o to, kdo má větší megakoule. Souboj samců zádumčivě pozorovala holčička Meiying, jejíž chudí rodiče jí k Vánocům místo akvária koupili lístek na MEG casting a doufali, že ji při natáčení něco sežere, aby mohli mít syna (viz čínská politika jednoho dítěte). Bohužel, rybář Jason jim plány překazil. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Divím sa, že vôbec takýto béčkovy film šiel do kín, ale nevadí, rad som si ho kukol. A ešte niečomu som sa divil v kine, len teraz si neviem spomenúť. Čo sa týka samotného filmu, tak je to taká klasika, že nájdu veľkého prehistorického žraloka, ktorého skratka treba utratiť, pretože je príliš besný. Zo začiatku ma to celkom bavilo, pretože sa to bralo celkom vážne a dokonca to malo akú takú záhadnú atmosféru. Druha polka s akciou už ma bavila trošku menej, kedže každú chvíľu niekto padal cez palubu, černoši začali hláškovať suchými vtipmi a celkom kazili atmosféru, alebo bola akcia až extra úsmevná a pritiahnutá za vlasy, ale dobre je to Statham povedzme, že by tomu žralokovi utiekol, kedže okrem toho, že je herec je aj potápač. Ale nebudem až taký kritický, pretože všetci vieme, že nemožne od toho očakávať ďalšie Čeľuste. Páčila sa mi ako bola spravená podmorská základňa a aj hudba od Harryho tiež bola dobrá a pokiaľ to neberiete vážne je to vlastne aj celkom sranda, hlavne preto, že je tam Statham, ktorý to proste vie utiahnuť. No a už som si spomenul, že čomu som sa divil. Kam vlastne zmizol rozpočet ? Pretože tých 130 miliónov tam moc nevidno. Sú len dve možnosti. Buď ich dali Jasonovi na novú Corvetu alebo ich zožral Meg. Obľúbený soundtrack: Mana One. 70% - 3* ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Meg" je nakoniec celkom uspokojivým akčným filmom. V štýle guilty pleasure, kde človek moc nerozoberá, čo sa reálne deje na scéne, len si užíva Jasona Stathama, ako bojuje s obrovským prehistorickým Megalodonom. A ak je to všetko, čo od filmu čakáte, tak budete spokojní. Efekty sú lepšie ako väčšina TV filmov, ktoré majú tento koncept, akcia je celkom dobrá a okrem toho vie byť aj film veľmi vtipný. Ako inak to povedať než slovami: "Just keep swimming, just keep swimming". Nemohol som sa prestať rehotať na tej scénke. Inak je to viac menej všetko čo očakávate od filmu. Vieme kto prežije, vieme zhruba kto umrie, vieme dokonca aj odhadnúť ako jednotlivé situácie dopadnú. Ale musím povedať, že ma bavilo sa na to dívať, má to jednu alebo 2 dobré ľakačky, má to celkom fajnú atmosféru a spád je tiež dobrý. Som rád, že som film videl, nebránil by som sa tomu, že by som si ho pozrel znovu a dokázalo ma to celkovo dobre uspokojiť. Takže v tomto smere hovorím, že to stojí za to. Nečakal by som žiadny výnimočný film, ale ako oddychovka je to určite super a aj také filmy občas treba. Nie? A Jason Statham vs Megalodon je presne ten typ filmu, na ktorý sa na to hodí. Hodnotenie: B ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Čelisti a 47 metrů. Dva filmy, které je lepší před tímto nevidět, aby se člověk dočkal něčeho nového. I když je pravda, že onen žralok je mnohonásobně větší a i Jason Statham pořádně propotí neoprén, aby Mega porazil. Nicméně, co je tedy potřeba vědět. Film je koprodukován Čínou, takže mongolidních tváří se tu člověk dočká v míře vrchovaté, ačkoliv marketing to táhne logicky hlavně přes Stathama, který je tu naštěstí dost, stejně jako Megalodon, na kterého bylo dostatek peněz, takže si ho prohlédneme také často. A dál je to přesně takové středně seriózní béčko, které nabízí přesně to, co slibovalo v trailerech a nikdo v tomto směru asi nemůže odejít úplně zklamaný, ačkoliv na mě bylo té vaty možná až příliš moc a místy jsem se nudil. Kino asi není nutné, doma na blůčku to bude taky příjemné pokoukání. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (25)

  • V knize je zbarvení megalodonů bílé, takřka luminiscenční, avšak zpracování takovýchto digitálních efektů by bylo nejen náročné, ale i drahé, a proto se tvůrci rozhodli použít zbarvení šedé, které je shodné s odstínem žraloka bílého. (fiLLthe3DD)
  • Vedci kedysi verili, že megalodon bol blízky príbuzný žraloka modrého (veľkého bieleho). Dnes sa ale zaraďuje do vyhynutej čeľade otodontidae. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (viac)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (viac)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (viac)

Reklama

Reklama