Reklama

Reklama

Zabíjanie

  • Česko Zabíjení (viac)
Trailer

Johnny Clay sa po piatich rokoch dostal z väzenia a chystá sa oženiť so snúbenicou Fay. Je pevne rozhodnutý, že do ďalších kšeftov sa pustí až keď sa presvedčí, že riziko ozaj stojí za potenciálny zisk. Spolu so štyrmi ďalšími mužmi chystá prepadnutie dostihovej pokladne. V hre sú dva milióny dolárov. Lúpež je naplánovaná do najmenších detailov. Zapojený je do nej aj George Peatty, plachý pokladník z dostihovej dráhy. Je ochotný riskovať krk len preto, aby zapôsobil na chladnú a panovačnú manželku Sherry. Sherry mu je neverná s Valom a všetky informácie o plánovanej lúpeži posúva svojmu milencovi. Tak dokáže aj dokonale naplánovaný zločin stroskotať na príliš dokonalej zhode náhod... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (283)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Obdivujem jasnozrivosť väčšiny hodnotiteľov, ktorí už v tomto filme rozpoznali Kubrickovu neskoršiu genialitu. Ja som po jeho pozornom zhliadnutí skôr začal uvažovať, či má mať aj naďalej miesto v desiatke mojich najobľúbenejších režisérov. Je množstvo filmov nakrútených skôr, ako tento a pritom na mňa nepôsobili tak staro a miestami až naivne. Pri niektorých hercoch som takmer trpel a nedá sa to zvaliť iba na dabing. Okrem skladačkovej výstavby a poprehadzovanej chronológie, ktoré sa odvtedy stali takmer normou, som nenašiel nič, čo by ma zaujalo. Tie dve hviezdičky sú viac-menej zo slušnosti. Veď nakrútil aj Odyseu ... ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Nebýt otravné a naprosto nesednoucí hudební složky, tak to bylo bez závažnějších výhrad. Dějově chytré, atmosférou chladné, vyzněním cynické. Jen bych rád pochopil proč byl zasvěcen barman, když jeho úlohu pronesení balíčku mohl s klidem sehrát i George. Takhle zbytečně zvyšovat riziko, to do toho dokonalému plánu příliš nezapadalo. PS: Tak po pročtení diskuze koukám, že nejsem sám koho to zarazilo. ()

Reklama

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Aj keď dnes je už žáner film-noir prakticky mŕtvy, vždy ma poteší nejaký krásny návrat do rokov (obdobia), keď sa takéto filmy točili ako na bežiacom páse. Zabíjanie je dokonalý filmík z ranej Kubrickovej tvorby. Pred ním mal na konte len dva (vojnový Strach a túžba, film-noir Bozk vraha). Zabíjanie mám však o veľa radšej ako Bozk vraha, hlavne pre majstrovskú atmosféru a dialógy. Stanley to ešte z časti prešpikoval čiernym humorom, ale tu klady filmu zďaleka nekončia. Film má aj slušné herecké obsadenie a hlavne poriadny scenár. Bravo, Mr. Kubrick!!! ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

V rámci sjíždění rané tvorby mistra Kubricka jsem shlédnul tohle dílko a mám lehce pocit, že pan Tarantino je malinko zloděj, protože Gauneři jako by tomuhle filmu z oka vypadli. Škoda až příliš pozvolného a hodně ukecaného rozjezdu, kdy mi taky chvíli trvalo zorientovat se kdo je kdo, ale finální půlhodinka je maso. Ač je celá loupež perfektně naplánovaná, tak se všechno zhroutí, postavy postupně odpadají a ten hodně černohumornej vtípek na závěr už je jenom třešničkou na dortu. Podařená záležitost! 80% ()

stilgar1 

všetky recenzie používateľa

Kubrick je genius. Myslel jsem si, že po všech těch filmech mě už nemá čím překvapit, ale tenhle film mě teda pěkně vyvedl z omylu. Noirová atmosféra mu očividně sedí. Počáteční rychlé vykreslení děje bylo trochu zmatené, takže jsem se trošku ztrácel, ale časem jsem se dostal do proudu děje a bylo to OK. A na scénu zakončující film nikdy nezapomenu. 10/10 ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (23)

Súvisiace novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (viac)

Reklama

Reklama