Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutálny zločinec, bezohľadný vrah, narkobarón, vládca kokaínového impéria, a zároveň jeden z najbohatších a najnebezpečnejších ľudí planéty tej doby. Pablo, otec, záchranca chudobných, manžel a tiež pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidieť, druhého môžete milovať. Dohromady Pablo Escobar, ktorému jeho rozporuplnú tvár prepožičal Javier Bardem. Novinárka Virgínia Vallejo poznala najskôr Pabla, muža, ktorý stavia domy pre chudobných a dokáže byť zapálený pre vec, i zároveň galantný. Keď objavila Escobara, neľútostného kriminálnika, bolo neskoro. Pablove kriminálne kokaínové kráľovstvo stále rastie, má milióny dolárov, vlastní malú armádu, drogy predáva na tony. Chce stále viac, no jedno mu stále chýba - rešpekt. Rozhodne sa, že si ho vydobyje zabíjaním. Vytúžený rešpekt mu prináša krv a najvyššiu sumu na medzinárodnom zatykači. Jeho meno zrazu znamená strach, krajiny sa zmietajú vo vojne a teroru, do hrobov putujú malí gauneri i vysokí politici. Krvavý pohár pretečie a Escobar sa stáva dôležitým cieľom amerických tajných služieb. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (12)

Trailer 2

Recenzie (364)

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Drsný příběh tak drsný jako by ho napsal sám život. Možná proto, že ho napsal život. Nekdy si říkám, že přes všechny kritiky žijeme v hezké zemi, byť s nedostatky. Třeba Ministr spravedlnosti Rodrigo Lara by možná uvítal se stát velvyslancem Kolumbie v socialistickém Československu​ v roce 1984, jak měl. Protože by tam s velkou pravděpodobností byl v bezpečí před Escobarem, který byl rozhodně velmi zajímavou osobností, nicméně převážně temnou, přes svoje charitativní aktivity. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Escobarova dočasná milenka, celé dění vydatně a zbytečně komentuje. Vyvolává se tak umělý dojem její mimořádné důležitosti pro život i smrt narkobarona. Nicméně faktu, že titulní postavu sleduje režisér Fernando León de Aranoa víceméně očima jediné ženy, pomáhá obsazení, které čerpá z hereckých schopností i vzájemné soukromé důvěrnosti manželů Javiera Bardema a Penélope Cruzové. Jí patří scény, kdy předvádí výbušnou zuřivost či hysterickou paniku. Navíc se vstupem Escobara do politiky dostává jeho portrét zajímavější rysy mužského velikášství. Už mu nestačí peníze, prahne po uznání, vážnosti, důstojnosti, respektu – a když je nedostane po dobrém, jde přes mrtvoly. Sebevražedně paličatá touha překračující pud sebezáchovy poskytuje Bardemovi charakterový odstín, s nímž si může pohrávat, což z jeho zločince paradoxně činí v podstatě nejpřitažlivější postavu snímku. Jinak tu není takříkajíc s kým jít, o koho se strachovat – kromě Escobarových potomků, s nimiž má Bardem silné scény. Všechno ostatní se smrskává na povšechnou ilustraci bez výraznějšího rukopisu, z níž v paměti utkví pár detailů: chudinská čtvrť jménem Moravia, drzá vykládka drogové zásilky z letadla přímo na dálnici, motorkářská škola pro nájemné vrahy ze slumů, luxusní vězení, které si sám pro sebe Escobar postaví. Krutost masakrů na obou stranách barikády je nadmíru názorná, ale drsněji zraňuje čistě suché Escobarovo líčení zvěrstev, která by mohla jeho milenku potkat. Bardem si svého Escobara vychutnal s rozmachem dalece za možnosti scénáře ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Veľkým lákadlom pre divákov je nielen dramatická dejová linka, ale samozrejme aj hlavný predstavitelia. Desivý príbeh o tom, že s dostatočnou dávkou peňazí a krutosti môžete ovládnuť celú krajinu, vyniká hereckým osadenstvom. Držiteľ Oscara Javier Bardem je jedným z najtalentovanejších hercov súčasnosti a s pomocou maskérov aj vernou kópiou drogového kráľa. Navyše zvoliť pre rolu ctižiadostivej milenky jeho atraktívnu manželku Penélope Cruz zaručuje dostatočnú vzájomnú porciu chémie. Rozhodne je na čo sa pozerať, život Escobara je lákavým zdrojom inšpirácie, ale film toho neprináša veľa nového. Pár rokov potom, čo Netflix uviedol seriál Narcos, ktorý sa stal miláčikom divákov, bude musieť film čeliť vlažnějšiemu prijatiu. Atmosférou, prepracovanosťou scenára ani dôvtipnosťami Escobar so svojimi dvoma hodinami až tak nezvláda nezvláda konkurovať. ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Javier Bardem exceluje jako drogový král Pablo Escobar ve svižném a zábavném životopisu. Jeho jediným a dost zásadním problémem je, že vypráví stejný příběh jako seriál Narcos, jen se ho pokouší místo dvou sezón nacpat do dvou hodin. Kdo Narcos zná, najde tu jen nadprůměrné řemeslo a skvělé herce. Kdo ne, ten i strhující příběh jednoho magora, který díky koksu dokázal přepsat dějiny. ()

leila22 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu, že mám k filmu určité výhrady a aj napriek tomu, že v sále sedeli mladí fagani, ktorí sa po celý čas bavili a ja ich doteraz v duchu prefackávam, ma film vážne bavil. Javier bol skvelý, jeho podoba s Pablom sa podarila naozaj veľmi solídne. Penelope hrala otravnú čubku, ale dá sa povedať, že ju hrala dobre. Vadilo mi jej vyrozprávanie príbehu, ktorým si to tvorcovia uľahčovali. Tiež by som príbeh poňala od úplných základov Escobarovho biznisu (možno aj priblížiť krátke obdobie predtým, aby sme spoznali Pabla ešte bez nálepky narkobaróna). Ale aj bez toho ma to nenudilo. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčelo se v Bulharsku a v Kolumbii. (Varan)
  • Ponuku zahrať si Pabla Escobara nedostal v tomto prípade Javier Bardem prvýkrát. Po prečítaní scenárov ponuky vždy odmietol, lebo chcel Escobara stvárniť nie iba ako ikonu a zločinca, ale ako skutočného človeka. To mu vraj ponúkol až tento film. (leila22)

Reklama

Reklama