Reklama

Reklama

Tajomstvo domu s hodinami

  • Česko Čarodějovy hodiny (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Keď sa 10-ročný Lewis (Owen Vaccaro) dozvie, že sa musí presťahovať k svojmu strýkovi, netuší aké magické dobrodružstvo ho čaká. Jeho novým domovom sa stane rozľahlé starodávne sídlo, v ktorom, ako čoskoro zistí, sa dejú veľmi čudné veci. Strýko (Jack Black) a jeho susedka (Cate Blanchett) sú totiž čarodejníci a už dlho sa snažia rozlúštiť tajomstvo strašidelných hodín, tikajúcich v stenách domu. Podarí sa im s Lewisovou pomocou hodiny zastaviť a odvrátiť tak apokalypsu, ktorú kedysi dávno naplánoval jeden zlý čarodejník? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (186)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $42miliónovTržby USA $68,549,695Tržby Celosvetovo $131,457,147 Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,942,243Tržby za predaj DVD v USA $8,224,016║ Eli Roth a fantasy horor ten človek sa takmer prekonáva ale ja Jacka Blacka fakt nemusím. /40%/ ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Aspoň, že Eli občas nezabudol na motorovú pílu. Je to film pre mladých až najmladších. Ale to len od od veku premýšľania. Je to Amblin, je to pocta. A nielen tomuto filmovému štúdiu, ale aj dobe v ktorej sa odohráva. A to ja rád. Kritiky sú na mieste ( podprahový humor, neoriginálnosť ), ale ako zábava na jesenný večer ( a hoc aj na doobedie ), vyhovujúce. ()

Reklama

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Příběh, který má všechny potřebné čarovací i jiné rekvizity, aby pobavil, okouzlil - i přiměřeně vystrašil. Přesto - kromě mírných antipatií - dokáže vyvolat jen bezbřehou nudu. Nudu, která se v něm zabydlela navzdory vcelku svižnému ději - pozvolna ho obtéká, převaluje se z místa na místo ... a zůstává mu věrná - po celou stopáž. Krom toho se dost těžce smiřuju s pozoruhodnou kombinací dosti infantilní afektované pohádky a poněkud zastydlého pubertálního hororu. Povětšinou NENÍ vtipná. Se značným sebezapřením VELICE bídné 2* ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Skvela stylizace do pohadkoveho sveta, prekvapive dobry Jack a neprekvapive sladka Cate. Bud ona nebo zaporak toho mohli ukazat vic, jinak jsem se celou dobu dobre bavil. No a i kdyz tenhle film nebudu nosit v hlave jako stredoskolskou lasku, za jedno pobaveni Carodejovy hodiny stoji. (Vancouver, Kanada) ()

drake31 

všetky recenzie používateľa

The House with a Clock in Its Walls je solídnym filmom, ktorý sa s ľahkosťou môže stať klasikou dnešnej mládeže. Meno Eli Roth bolo pre mňa prekvapením počas úvodných titulkov keďže som nemal tušenia, že práve on sa zhostil réžie tohoto filmu, ktorý je mierený predovšetkým pre mladistvých. A mám pocit, že práve on dodal tomuto filmu nutnú dávku energie a hororu, ktorá vystraší mladších divákov a pobaví tých starších. Mojou najobľúbenejšiu súčasťou filmu je bezosporu Cate Blanchett, ktorá je absolútne fantastická - čo je samozrejmosťou - no nečakal som, že sa jej (alebo komukoľvek inému) podarí v tomto filme zaslziť mi oči. Cast celkovo, je skvelo zvolený, a predvádza dobré výkony, no na Cate sa nikto nechytá, a tá si v mojich očiach kradne film pre seba. Príbeh až tak mnoho nového neponúka, no má niekoľko lekcií či myšlienok z ktorého sa mládež môže poučiť bez toho aby boli prílišne očividné a otravné. Pravdepodobne, mojou jedinou a nie tak vážnou výčitkou voči tomuto filmu je fakt, že na film v ktorom sú hodiny podstatnou súčasťou, hudba tikanie až tak nevyužíva - čo som tak trochu očakával z trailerov. Inak, film funguje ako hodinky, nenudí, ubieha s ľahkosťou a ponúka dostatok čarov a mágie aby očaril. Solídna réžia a herecké výkony posúvajú The House with a Clock in Its Walls do sekcie kvalitných filmov, a to som veru nečakal predtým ako som usadol do sedačky. 3.5* ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jsou poprvé hlavnímu hrdinovi ukázána opravdová kouzla, se ocitne v roji hvězd. V dalším záběru jejich mazlíčka lva z živého plotu jedno ze souhvězdí pozdraví. Nejde o žádné jiné než právě souhvězdí Lva. (Prochy38)
  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)

Reklama

Reklama