Reklama

Reklama

Kliatba kvíliacej ženy

  • Česko La Llorona: Prokletá žena (viac)
Trailer 3

La Llorona. Plačúca žena. Desivý prízrak chytený medzi nebom a peklom s hrozným osudom spečateným vlastnou rukou. Už len zmienka jej mena desí po svete celé generácie. Počas života v záchvate žiarlivosti utopila svoje deti, no vzápätí sa za nimi so žalostným plačom vrhla do rozbúrenej rieky. Teraz plače naveky. Jej slzy sú smrteľné a kto v noci začuje jej volanie smrti, je zatratený. La Llorona sa zakráda tmou a loví deti v zúfalom pokuse nahradiť vlastné. Stáročiami sa jej nenásytná túžba stáva čoraz väčšou... a jej metódy čoraz desivejšími. V 70tych rokoch 20teho storočia sa La Llorona v Los Angeles zakráda nocou – za deťmi. Ignorujúc strašidelné varovanie znepokojnej matky podozrivej z ohrozovania detí, sa sociálna pracovníčka so svojimi malými deťmi čoskoro ocitne v hrôzostrašnej nadprirodzenej ríši. Jedinou nádejou ako uniknúť smrteľnému hnevu La Llorony zostáva kňaz zbavený ilúzií, ktorý na pomedzí strachu a viery pomocou mysticizmu vyháňa zlo. Vystríhajte sa pred jej chladným kvílením… nezastaví sa pred ničím, aby vás pohltila do svojej temnoty. Jej muky už nič nezmierni. Jej dušu už nič nespasí. Niet úniku pred prekliatím La Llorony. (Continental Film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (270)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Keby v La Llrone nespomenuli bábiku Annabelle, vôbec by som si neuvedomil, že ide o rovnaké univerzum. Hlavná záporáčka na mňa úprimne povedané neurobila vôbec dojem a žiaden jump scare ma nedonútil spadnúť zo stoličky alebo sa aspoň myknúť. Príbeh snímky nie je vôbec originálny a jeho spracovanie možno označiť za jedno veľké klišé. La Llorona je nenáročný horor na nedeľný oddych, určite však nie hororový hit, na ktorý sa oplatí zájsť do kina. ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Zrovna nedávno jsem psal, že jeden filmový vzorec je vyčpělý. A pokud bude brát čistě Conjuring Universum, tak tohle je již šestý film. A tenhle koktejl na mě pořád funguje. Nevím čím to, ale ingredience Wana, které namíchal přes asi sedmi lety působí skvěle dodnes. Atmosféru tyhle filmy mají, jiné jsou děsivé víc, u některých je více humoru. Ale atmosféra se jim upřít nedá. I když už to nepíše Wan, tak je rukopis místy patrný. La Llorona na nic nečeká a hned rozehrává příběh o další rodině, které postihne zlo. Vazba na Conjuring Univers je malinká, ale potěší. Mě se tenhle spin-off líbil více než první Annabelle (2014), i když je možná porce strachu srovnatelná. Make-up démona odfláklý není, ale u Nun a tedy Valaka je to jiná úroveň. Za mě bych řekl ok. Lehký nadprůměr, který nedělá ostudu Universu, ale kvalit samotných Wanových filmů nedosahuje. (70 %) ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Americký horor „La Llorona: Prokletá žena“ je filmem, na který je vhodné jít do kina. V podstatě jen proto, že si užijete místy docela dobré scény a pár lekaček, ale skoro se chce říct, že v kině u nás na moc lepších hororů nenarazíte. Je to škoda, že sem toho moc nejde, ale aspoň něco. Pokud víc než lekačky a neoriginální příběh nečekáte, je „La Llorona: Prokletá žena“ něco, co vám bude stačit. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $9miliónov║Tržby USA $54,733,739║Tržby Celosvetovo $123,233,739 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,733,349║ Tržby za predaj DVD v USA $3,834,780║ Prvá polovica sa dosť držala, malo to dobré napätie, aj lakačky sedeli, malo to tam správne miesto. Výber hercov fajn držali sa. Posledná tretina je až príliš ohraná schéma scén, ktorá proste dá film dole, doslova strereotypne to unudí. /videl v kine: 45%/ ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

La Llorona je taká mexická potvora, ktorej prízrak prechádza svetom a berie si do záhrobia deti, na ktoré narazí. Dostatočne strašidelná ľudová povesť sa stala vítanou devízou rozrastajúceho sa hororového vesmíru Jamesa Wana, ktorý tentoraz dohliadal len z pozície producenta. Linda Cardellini je v úlohe matky, ktorá zúfalo bojuje o svoje deti, úplne božská a jej charizma vás donúti držať jej oba palce aj napriek chatrnému scenáru. Ďalšie plusové body získava Chaves za postupné budovanie napätia v prvej polovici filmu, kde sa prejavuje jeho cit pre hororové momenty. A drobnú pochvalu si zaslúži aj postava hlavného vyháňača (Raymond Cruz), ktorý prekvapivo prináša chvíľkové odľahčenie jemným humorom, ktorý do hororového prostredia zapadol rovnako prirodzene, ako sa to pred časom podarilo v hitovke To (2017). ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (14)

  • Film zarobil najmenej z celého univerza Conjuring. (Pat.Ko)
  • Film se odehrává kolem roku 1973. (ČSFD)
  • Za několik desítek let bylo zaznamenáno několik příběhu smrtí děti se spojitostí La Llorona (Plačící žena). (ARI50)

Súvisiace novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (viac)

Reklama

Reklama