Reklama

Reklama

Rodinné sídlo

(seriál)
TV spot

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Seriálová adaptácia známeho románu anglického spisovateľa Edwarda Morgana Forstera, ktorý sa prostredníctvom osudovej križovatky troch rodín zaoberá sociálnymi rozdielmi anglickej spoločnosti začiatkom dvadsiateho storočia. (RTVS)

Zaujímavosti (6)

  • 1. novembra 2017 mala séria svoju oficiálnu britskú premiéru v Londýne v BFI Southbank. Dňa 4. apríla 2018 mala séria svoju oficiálnu americkú premiéru v New Yorku v hoteli Whitby. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v lete 2016. Dom používaný pre Howards End je Vann House, neďaleko Hambledonu v Surrey, južne od Guildfordu. Dom pochádza z roku 1542, ale po roku 1907 bol modernejšie prerobený a pridané boli záhrady. Okrem toho sa natáčalo v Londýne a grófstve Dorsey. (Arsenal83)
  • Hayley Atwell sa veľmi pozitívne vyjadrila k jej spolupráci s jej kolegami, najmä Matthewom Macfadyenom, ktorý hral Henryho Wilcoxa. Užívala si dynamiku medzi ich postavami a možnosť skúmať zložité vzťahy na obrazovke. (Arsenal83)
  • Atwell ocenila scenáristu Kennetha Lonergana za kvalitu adaptácie predlohy. Ocenila jeho schopnosť zachytiť podstatu Forsterovej tvorby a zároveň priniesť nový pohľad, ktorý rezonuje u moderného diváka. Sama vyjadrila hlbokú úctu k Forsterovmu dielu a cítila sa poctená byť súčasťou projektu, ktorý oživuje taký milovaný román. (Arsenal83)
  • Hayley Atwell zdôraznila nadčasovosť príbehu. Poznamenala, že problémy triedy, sociálnej mobility a ľudského spojenia skúmané v seriáli zostávajú aktuálne aj dnes, vďaka čomu je prispôsobenie relevantné pre súčasné publikum. (Arsenal83)
  • Hayley Atwell popísala svoju postavu ako "progresívnu a pokrokovo zmýšľajúcu ženu svojej doby". Obdivovala Margaretinu nezávislosť, inteligenciu a súcit, vlastnosti, ktoré považovala za inšpirujúce a relevantné. (Arsenal83)

Reklama

Reklama