Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • Slovensko Pravda alebo odvaha (viac)
Trailer 1

Vadí nevadí je pomerne nevinná hra, pri ktorej hráči, keď na nich príde rada, volia, či  pravdivo odpovedia na nejakú chúlostivú otázku, alebo splnia náročnú/nepríjemnú/ponižujúcu úlohu. Spojenie „pomerne nevinná“ prestáva platiť vo chvíli, keď v prípade klamstva alebo nesplnenej úlohy zomriete. Študentka Olívia (Lucy Hale) vyrazila s partiou priateľov na pohodovú dovolenku do Nového Mexika. Zoznámenie s neznámym fešákom ju zaviedlo do ľahko strašidelných kulís zrušeného kláštora, kde si zahrali práve Vadí nevadí. Ako to už u tejto hry býva, kvôli tajomstvu, ktoré vyplávalo na povrch začala atmosféra trošku hustnúť. Naozaj husto ale nastalo vo chvíli, keď im onen neznámy fešák prezradil, že keď by ich k hre nenalákal, tak by zomrel. A, že teraz je dosť pravdepodobné, že začnú umierať oni, pretože organizátor tejto verzie Vadí nevadí sa s ničím nekašle. Dalo by sa nad tým mávnuť rukou, kebyže po návrate domov Olívia a jej priatelia nenachádzali pripomienky hry na každom kroku. Sms-ky, telefonáty, nápisy na stenách, otázky náhodných ľudí – všetci títo opakujú otázku „Vadí nevadí?“ A variant, že by odmietli, neprichádza v úvahu. To spoznajú vo chvíli, keď to niektorý z nich vyskúša a zomrie. Ako sa hráči strácajú, hra naberá na obrátkach a stupňuje svoju náročnosť. Ako zastaviť smrtiaci kolotoč, keď žiadne štandardné riešenie neexistuje? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (262)

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Další "hororové" nic, které nejspíš těží jen z návštěvnosti kin nezletilými teenagery. Velice totožná záležitost jako Truth or Dare z roku 2017, ovšem tam to gore aspoň bylo. V tomto případě je tu jen dobře předvídatelný příběh, většinou nesympatické postavy a nutná povinnost dokoukat to až do konce, přestože přesně víte, že vás to ničím překvapit nemůže. Nemám k tomu moc co říct, snad jen díky bože, že jsem na to nešla do kina. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Hororové príbehy, ktoré začínajú tým, že sa partia mladých ľudí vydá nejako na párty, sú proste evergreen. Nanešťastie sa vždy niečo zvrtne a oni skončia tak, že ich prenasleduje vrah v maske, monštrum s motorovou pílou alebo skupinka znetvorených lesných ľudí. Ale už úvodné titulky Vadí nevadí napovedali, že toto bude niečím iné. Na tento film som narazil náhodou, keď som sa nudil. Film nevyzerá ako horror ale bral som to skôr ako thriller. Síce to nenesie známky hororu, ale film ma zabavil a keby vyšla dvojka, tak pokojne pozriem aj tú, ale do kina by som na to nešiel. Filmu tlieskam za to, že jeho postavy konali úplne prirodzene a na pretras prišli bežné problémy dnešnej doby. Nečakajte v pozadí žiadnu prihlúplu lovestory. Vadí nevadí vás len usvedčí v tom, že shit happens. Vlastne celý snímok má dosť príjemný spád. Ešte teraz vo mne rezonuje záverečná myšlienka filmu: Horšie a rýchlejšie ako všetci démoni sveta, sú sociálne siete. Vadí alebo nevadí? ()

Reklama

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

S tím jak divák bude vnímat Vadí nevadí záleží na tom, zda uzná, že je to pouze film který cílí na náctileté. Pokud divák čeká něco víc bude zklamán, pokud se podřídí tak se dočká slušné oukey oddechovky. Novinka studia Blumhouse opravdu nemá na rozdíl od loňského Uteč žádný velký přesah v horrovém žánru ale v dnešním světě se jedná o slušný nadprůměr. Jedná se v podstatě o jakousi novou verzi Nezvratného osudu s nevyhnutelnou smrti a dodržováním pořadí s tím, že tentokrát je tu i démon co si obléká cizí těla. Právě ale díky tomu, že se jedná o práci od Blumhouse to není žádná totální břečka. Je to film opravdu pro mladé s mladými hrdiny kteří používají Instagram a Snapchat. Film reflektuje to jak funguje svět přeplněný sociálními médiémi: Smrt kamaráda všichni natáčí a rozesílají přes Facebook nebo si policie dohledává informace podle IP adresy. Ten film ale vůbec neděsí. Lekačky v něm jsou ale nefungují což je škoda. Je překvapující, že více fungují vztahy postav a jejich rozhovory což u horrových filmů není zvyk. Překvapením je také to, že se ty postavy nechovají dementně. Přemýšlejí racionálně a občas dostanou perfektní nápad jak se zbavit toho co je právě pronásleduje. I když jim to úplně nevyjde. A navíc v tom filmu není nějaká otravná milostná linka za což musím dát plus. Na horrový žánr se tedy jedná o nadprůměr, co se týče filmového celku je to trošku slabší. Jako horrová oddechovka to však funguje takže palec nahoru! UPDATE: Vzpomínky jdou hodně nízko a od toho dubna 2018 to u mně vlastně hrozně kleslo a nikdy bych si to asi nedal znova. Střízliv! ()

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa

Fajn myšlenka, na hovno provedení. Nudné a nezajímavé postavy (herci), nikdo neukázal kozy, zas hovna s démonem, napětí prakticky nulový a celkovým uchopením to šilhalo po Final destination. Jako stupidní Béčko pro stupidní diváky kterým stačí míň než nic to asi ale funguje. Finále je stupidní úplně. Jediný, co snad funguje, je kamera a jedna cool scéna na začátku. Jinak generická kokotina, kterých je tisíc a jedna. Ale buď to baví nebo nebaví. Nebaví. 2* a.k.a 25% ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Už podle traileru jsem si říkala, že se bude jednat o typický teenagerovský film, který pro mě bude totální hovadina a propadák, nakonec jsem mile překvapená. Horory moc nemusím, většinu hororu mám ruku před očima a čtu si titulky, dokáže mě vylekat i samotná hudba, ale je to součást kinematografie, takže se sem tam na nějaký podívám. Na tenhle film jsem se dokázala dívat s otevřenýma očima po celou dobu. Není to strašidelný skoro vůbec (snad až na dvě lekavé scény), proto to neberu jako horor, ale spíše jako thriller, což funguje daleko lépe. Příběh je zajímavý, napínavý a ani občas i dost naivní. Konec mě hodně překvapil a nakonec jsem si z toho odnesla to, že jsme všichni na světě zbabělý lháři, takže občas neuškodí se zeptat na otázku "Vadí nevadí?". ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (11)

  • Před natáčením se herci, kteří hráli hlavní postavy, účastnili společného výletu. (griph)
  • Tváře postav se také měly podobat filtrům na Snapchatu, Instagramu či Facebooku, obzvláště jejich „velká pusa“. (griph)
  • Na Snapchatu opravdu existuje filtr s názvem „Truth or Dare“. (griph)

Reklama

Reklama