Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Listopad 1973, Connecticut, USA. Každý z Beatles točí sólové album, manželská nevěra je součástí života většiny rodin, sex přestal být tabu. V rodině Hoodových zrušili všechny zábrany. Rodičům i dětem vyhovují jejich vlastní představy sexuální revoluce. Před setměním, kdy se každý člen rodiny připravuje na svůj noční život, přichází nejhorší ledová bouře za posledních sto let. Po noci nemorálních událostí a jedné tragédie se rodina v mrazivých ranních hodinách po bouři sjednocuje, aby zachránila téměř zpřetrhaná pouta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (243)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film o rozpade hodnôt a vzťahov v konkrétnom časovom úseku 20. storočia. Američania majú veľmi zvláštnu morálku, ktorej odlišnosť vystúpi na povrch najmä pri zmenách, a v ktorej sa pravidlá a hranice určujú konvenciou. Film má veľmi dobré herecké obsadenie, pričom ženské predstaviteľky (Joan Allen, Christina Ricci a Sigourney Weaver) u mňa bodovali viac, ako ich mužské náprotivky. Aj keď ma film zaujal, tri hviezdičky sú výrazom sklamania nad tým, že režisér sa postavil do úlohy pozorovateľa života, ktorý nezaujíma k videnému takmer žiadne postoje. Ako vedec, ktorý sa iba tak kochá obrázkami v mikroskope, lebo je momentálne bez výskumnej úlohy. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Platí to isté, čo som písal o Malých deťoch, tak iba zhrniem, že niektoré filmy ako Americká krása zarobia obrovskú sumu peňazí a rovnako kvalitné snímky ako napríklad Ice storm aj s hviezdnym obsadením tento status z nejakého dôvodu nedosiahnu. Záverečná ľadová búrka je tak mrazivá ako rodinné a susedské vzťahy a tak silná, ako jej nešťastné následky a jej dopad na rodinu a priateľov. ()

Reklama

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Tyhlety "vztahové" filmy mám prostě rád. Ledová bouře mi propomněla Déšť, snad proto, že i v ní je také hodně důležitá poslední scéna. Znáte to: děj se opírá o postavy, jejich bezchybné postupné vykreslování, dialogy a tušení, že na konci se nedočkáme poselství, ale smyslu toho všeho, co se na plátně (obrazovce, projektoru) děje. No jistě! Bez debat splněno! Podobné snímky mají občas nevýhodu jisté utahanosti. To je výsledek mého neabsolutního hodnocení Bouře i Deště. ()

seale 

všetky recenzie používateľa

Aha, Ang Lee. Tato informace mi unikla, nedívala jsem se předem na čsfd a koukala jsem tedy na film bez znalosti jakékoliv souvislosti. Hned po skončení jsem měla jasný pocit - kvalitní rodinné drama, které je tvořené spoustou zajímavých momentů a krásných detailů. Když jsem se podívala na čsfd a uviděla, kdo snímek režíroval, zapadlo to do sebe, protože Ang Leeho považuji za velmi talentovaného tvůrce. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Dnes jsem se vrátil k filmu, který jsem viděl už opravdu dávno a který jsem ohodnotil až podezřele vysoko. Při dnešní repríze jsem našel nejeden důvod ke snížení známky, ale rozhodl jsem se následovat svůj čistě subjektivní pocit z tohoto snímku, a ten mi jasně říká, abych ignoroval nedostatky a šel do plných. Mě tyhle dvě zvláštně vztahově provázané rodiny hodně bavily, drama bylo přítomno a při plném vědomí, Tobey Maguire ještě po všech neprskal pavučiny (což bylo fajn), Christina Ricci byla zase jednou Wednesday (což bylo ještě víc fajn) a já jsem si tu tichou depku znovu užil. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (15)

  • Kniha, ktorú Janey (Sigourney Weaver) číta pri sedení na vodnej posteli, je „When She Was Good“ od Philipa Rotha. (Pat.Ko)
  • Tento film byl úplně premiérou pro Katie Holmes. Na tento film ji poslal manažer talentů Al Onorato. (ČSFD)
  • Aj keď sa udalosti vo filme odohrávajú v novembri, natáčanie sa začalo v skutočnosti neskoro na jar. Svedčí o tom dostatok zelene na záberoch z exteriéru. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama