Reklama

Reklama

Pátranie

  • Slovensko Nezvestná: Nájdem si dcéru (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Keď Davidovi zmizne jeho jediná dcéra Margot, polícia spustí pátranie. Po 37 hodinách však nemá jedinú stopu, a tak sa David rozhodne pozrieť niekam, kde zatiaľ nikto nehľadal - do dcérinho notebooku. Pomocou jej počítača a rozhovorov s jej priateľmi David odhaľuje dcérine tajomstvá a zisťuje, že Margot nebola zďaleka tou dokonalou dcérou, za ktorú ju považoval... (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (465)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Forma vyprávění skrze obrazovku počítače není sice už tak originální, ale pořád dostatečně neokoukaná. Byť tedy většinou užívaná pro vyprávění béčkových hororů. Searching je ale nefalšovaná detektivka, která po kratším úvodu nabírá ohromné grády a postupné odhalování celého příběhu a jeho gradace je skutečně jedna velká radost. A mimoto je tam cítit i smysl pro detail, který přidává i další na první pohled ne až tak postřehnutelné drobné vrstvy, díky kterým je celé zpracování ještě o něco uvěřitelnější. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Skvelé by to bolo i bez šokujúcej twistovej koncovky. Čakal som, že to možno bude obsahovať nejaký trochu menej čakaný zvrat, ale TOTO som vážne nečakal. Ale áno, dávalo to logiku (nepáčilo sa mi snáď len to, že ako prvé volala otcovi a nie na políciu, tak ale OK, mala 16). Nebyť koncovky, šlo by „len“ o mrazivý a prekvapivo strhujúci triler o zle medzi nami, o zle, ktoré prekvapivo zaútočí v najnečakanejšej chvíli, brutálne zasiahne do našich životov, rozkope ich na márne kusy a naše životy sa vinou krvavého, zbytočného, primitívneho zločinu už nikdy nevrátia do pôvodných koľají. Áno, mne by to v pohode stačilo aj „len“ takto. Ale keď už si myslíte, že to máte, zaskočí vás finálna 10-minútovka, kedy len otvárate oči a ste šokovaní. A potom oči zavierate, lebo ste pre zmenu extrémne dojatí (no to budete už v úvodnej variácii na pixarovku Hore). Rafinované, inteligentné, svižné. Akurát ma vydesilo, že môj obľúbený hulič Harold má už skôr 50, než 40 rokov. Produkoval režisér Nočnej hliadky, Rus Timur Bekmambetov, ktorý, zdá sa, sa začína pekne špecializovať na podobné „internetové“ trilery (Odobrať z priateľov 1 – 2). ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Naozaj veľmi štýlová vychytávka úplne prispôsobená dnešnej modernej dobe. Zaujímavé a napínavé do posledného momentu, pričom záver po obsahovej stránke tiež milo prekvapil. Vlastne väčšina dejovej linky sa skladá iba z čítania správ a sledovania pátrania prostredníctvom počítača, internetu a sociálnych sietí, no i tak som od toho nedokázal odtrhnúť zrak. Veľká spokojnosť, slušný nadpriemer. 80/100 ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Prvá tretina filmu ma veľmi nebavila, možno na mňa až príliš počítačovo ladený look mi trochu prekážal. Postupne sa to však začína zamotávať a môj pocit z filmu sa postupne zlepšoval. Záverečné odhalenie bolo dosť nečakané, pretože nám scenáristi podhodili zopár falošných záchytných bodov. Hlavne záver ma prinútil pridať štvrtú hviezdu. Nakoniec celkom fajn, netradične pojatý film, ktorý ulahodí najmä mladým, ktorý nevedia bez monitora a internetu žiť. 80%. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Po nepříliš velkém úspěchu filmu Odebrat z přátel a dalších podobných přichází i tento film, který sledujeme pouze skrz monitor/mobil, TV apod. Docela zajímavé je natočit tento film s detektivním námětem. Mladá dívka Margot se ztratí. Její otec a celé město ji začne hledat. Když už případ nikam nevede, objeví se nové okolnosti. Nakonec vše nabere nečekané obrátky a pravda se ukáže. Tento typ filmování je rozhodně zajímavý. Třeba jich bude víc. "Cos udělal s mojí dcerou?!" ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (52)

  • Zatiaľ čo film obsahuje operačné systémy, programy a (väčšinou) webové stránky, boli pre vytvorenie filmu úplne od začiatku rekonštruované a animované na počítačoch. (Pat.Ko)
  • Keď David (John Cho) prezerá Margotin (Michelle La) tumblr, URL adresa je uvedená ako "www.tumblr.com/blog/mkmania01", ale správny formát URL pri prezeraní blogu by bol "mkmania01.tumblr.com". David sa na Margotin tumblr dostane aj kliknutím na výsledok vyhľadávania "Log In", čo naznačuje, že bola už prihlásená na svojom počítači. Avšak to by ho malo viesť na jej dashboard, nie na jej blog a nemala by tam byť možnosť "Follow" ("Sledovať") v pravom hornom rohu. (Pat.Ko)
  • Margotina učitelka piana, Vartohi Shahinianová, je pojmenována po matce scenáristy Seva Ohaniana (konkrétně jejím prostředním jménem). Na fotografii učitelky v tomto filmu je sama matka Ohaniana. (SpicyNugget)

Súvisiace novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (viac)

Reklama

Reklama